10 June 2006

SermoterapieSERMOTERAPIA sau puterea vindecătoare a cuvintelor
Prof Grigore Albu Gral, a dezvoltat o formă de terapie numita Sermoterapie, adică terapia prin cuvînt, cea practicată încă de strămoşii traco-geto-daci, "Kagyomagya”. Ştiinţa despre suflet şi trup, marea înţelepciune tracă, neînţeleasă în epoca ei." Un program la care a ajuns întîmplător. Prin sermoterapie se dobîndeşte o autosugestie care te duce de la normalitatea care este la normalitatea care trebuie să fie. Spre paranormalitate. Paranormalitate de fapt nu există, însă! Există doar drumul de la normalitatea care este la normalitatea care trebuie să fie! La codul fono-genetic pe care îl ştia s-au adăugat datele obţinute la Sarmisegetusa.”

Citind, in cartea lui Andrei Serban "O biografie", fragmentul in care vorbeste despre experimentul facut in timpul "uceniciei" cu Brook in care au inventat o limba noua (un limbaj nou) bazata pe capacitatea sunetului de a sugera stari si sentimente, mi-am adus aminte de cursul de Sermoterapie pe care l-am facut in urma cu cativa ani cu prof. Grigore Albu Gral.

Andrei Serban spune:
"In limbajul cifrat poetic al lui Hughes, Zeus era numit Krogon - un nume inventat. Poetul cauta o caracterizare sonora in combinatia consoanelor si vocalelor : K - un sunet aspru, cu o autoritate care impune; la fel R -consoana masculina, dura, urmate de vocala prelungita O; G se afla din intamplare intre doi O, conferindu-le personalitati diferite, despartindu-i, dar si unindu-i, intregul fiind incheiat in N- consoana feminina mai delicata:
K-R-O-G-O-N."

Sa vedem ce semnificatie au aceste consoane si vocale in Sermoterapia lui Grigore Albu Gral:

K = insufletirea
R = adapostirea ca rostire (in care rostire vine de la rost nu de la vorbire)
O = imputernicirea (apartine barbatului)
G = investirea cu titlu a nascutului
N = nascutul

P.S. In 2013 am aflat ca Grigore Albu Gral a plecat dintre noi. Un articol aici.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD