30 June 2006

28 June 2006

In sandale si sabotei...


Habar nu au barbatii ce pierd fiindca nu pot sa poarte in zilele calduroase sandalute cu baretele fine, fustite scurte care lasa pulpele descoperite sau fuste lungi, vaporoase care-ti fac ventilatie in timp ce mergi... Din pacate, nici eu nu stiu. Abia imi bag picioarele umflate, de elefant, in sandalele mele amarate...iar de fustite, ceee sa mai vorbiiim????

25 June 2006

Branza Caraiman (Caraiman Cheese)

Isi mai aduce aminte cineva de branza Caraiman? O cumparam in pauza mare de la micuta alimentara din colt, vis-a-vis de Liceul de Arte Plastice din Cluj, in anii...'80...???
Era un paralelipiped cam de 5x5x1cm, invelit in staniol visiniu?..., avea un gust f. interesant, nu am mai intalnit niciodata acest tip de branza. Am gasit un post pe internet unde o romanca din USA, compara aceasta branza, pe care o manca la Dorna in anii studentiei, cu Philadelphia Cheese, dar nu, nu e asta, seamana putin, dar nu e...
Si uite asa mi-am amintit si de paunul din curtea Liceului de Arte Plastice, de ingrijitoarea micuta si cocosata, care se numea cum???? Cine isi aminteste? Ah, Paraschiva, parca...
Mi-am amintit de profesoara de romana, d-na Dragotoiu, de profesoara de franceza Livia Moldovan care scria romane politiste, de d-l Brudascu...de d-l Sbarcea, care pe vremea aceea era un proaspat profesoras, de profesorul de pictura, d-l Lazar ("Inchide ochii, sa vezi ce vezi!") , de colegi... Carmen Eluta, unde esti? Valentin Codoiu, gemenele Toroczkay, Marta Dimitrescu, Monica Viman, Tereza Muresan...

Revin in cateva minute... sau ore... sau zile...sau ani...

24 June 2006

Tragedie

La Tarlisua, reporterul sacaitor catre o femeie: "...si ce-o sa faceti acum dupa inundatii? Daca mai vin ploi?"
Femeia: "Ma uit catre deal si ma rog la Domnu' Sfant. Si dac-oi muri, nu mi-a pare' rau..."

21 June 2006

Ziua cea mai lunga - Solstitiul de vara


Strawberry time!
Dupa o zi caniculara e placut sa te racoresti printre tufele de capsuni!

20 June 2006

Lime tree flower

Cand am iesit azi dimineata pe poarta, m-a "invaluit" un minunat parfum de tei! Doi tei, la distanta mica unul de altul, isi revarsau florile parfumate ...in calea trecatorilor... "Cine mai are privilegiul sa mearga dimineata la serviciu delectandu-se cu parfum de tei???" -ma intrebam, zburdand vesela spre "locul meu de munca". Mi-am revenit repede, insa, cand am vazut un pisoi care tocmai se pregatea sa faca caca, doi batrani stateau in curtile lor si-si dadeau duhul tusind, iar cand am vrut sa trec strada, doua balegi proaspete, e-c-o-l-o-g-i-c-e!, ma intampinau cu parfumul lor, anuland in totalitate parfumul meu de 2 milioane. Oricum, decat sa ma chinui intr-o mare metropola poluata, mai bine in ....polis-ul meu de vreo 40.000 de locuitori, cu b.....i pe strazi. In unele zone sunt trandafiri, maci, bujori, si chiar musetel! Azi a fost o zi foarte buna pentru colegele mele care colinda "second-handurile" de pe strada numita cand "Champs Elisees", cand "Brodway"( desi cred ca pe Brodway nu sunt magazine, habar nu am...), au venit cu plasele pline. Cred ca sufera de SOC, pentru ca nu se mai pot abtine, au si ochiul format, pescuiesc din gramezile informe, lucruri destul de bune. Oricum se consoleaza cu idea ca, decat lucruri chinezesti, mai bine lucruri de firma, chiar daca ...second. Eu, nu prea cumpar pentru ca nu am rabdare, iar pe de alta parte nu vreau sa ma incarc cu energia celor care le-au purtat. Uneori imi imaginez ca au fost purtate sau cumparate si aruncate de cine stie ce VIP... ooooh...

18 June 2006

Solanum tuberosum ( Potato garden)


Azi a trebuit sa scot cartofi din gradina pentru masa de pranz...Am transpirat din greu tragand de vite, mai mult deranj decat recolta, am reusit sa scot 6 cartofi ( nici nu i-am mancat pe toti, oricum). Am consumat mai multa apa ca sa-i spal, decat m-ar fi costat ca sa-i cumpar. Dar cata munca, sa-i pui, sa-i sapi, sa-i stropesti (nici macar nu sunt ecologici) !
Macar au flori interesante!

17 June 2006

Click


Click is an upcoming comedy/drama/fantasy film directed by Frank Coraci. It is currently scheduled to be released on June 23, 2006. Click tells the story of overworked Michael Newman, (Adam Sandler), an architect so wrapped up in his job because of his idiot boss (David Hasselhoff), that his family is forced to take the backseat, particularly frustrating his wife (Kate Beckinsale). But when he goes to a Bed, Bath and Beyond store, Michael finds himself in the "Way Beyond" section, where he meets Morty (Christopher Walken), an eccentric inventor. Morty gives Michael a universal remote control which by design looks unusual, but Michael takes it for granted and treats it just like an everyday object. Until one day, a casual thing prompts Michael to realize he doesn't possess an ordinary remote control. It literally allows him to fast-forward, rewind, and even pause his own life and quite possibly have the life he's been neglecting. With this newfound product being a savior to Michael, he might just get to enjoy life...until the remote starts acting up in a way Michael can't control and forces him to deal with the consequences of his actions.

Mi-au furat ideea! Adevarul e ca, fiind dependenta de televizor, si mai ales de telecomanda, in viata reala am mereu, cand nu imi place ceva, tendinta de a-mi dori sa "schimb programul". Ma plictisesc repede in orice situatie si atunci as vrea sa pot opri "emisiunea". Uit mereu ca asta-i viata reala nu filmul vietii!

I'm back in few minuts... or hours... or days...

13 June 2006

Zi de marti 13


N-a fost chiar un dezastru!
La serviciu s-a luat curentul de la 8 la 12 ca sa poata verifica Electrica reteaua in vederea zilelor orasului (sunt curioasa ce factura va plati primaria pentru distractia asta...). In acest timp am reusit sa parcurg in mare cartea despre Reiki, o carte de bun simt care mi-a clarificat cateva nedumeriri. Apropos... de doua ori am reusit sa reduc febra tatalui meu, prima data de la 39,5 la 37, si a doua oara de la 38 la 36,8...
In rest agitatie cu boala lui tata, medicamente, ciaiuri(ceaiuri se zice, mai) etc.
Mai am de facut 14 desene pentru Magical Elegance2. Toate semnalele imi spun ca nu va avea succes ca prima. Cu cat sunt mai sofisticate desenele, cu atat plac mai putin. Am observat ca se promoveaza un stil naiv-kitchos pe care il detest. Urasc luminozitatile create cu spot a' la Adobe Photoshop. Ieftin si cretin.

12 June 2006

Andrei Serban

Andrei Serban este la 45 km de mine si ar fi cea mai mare tampenie sa nu merg sa vad piesa pe care o pune in scena aici. Ar fi minunat sa-mi inchei cariera de spectator de teatru cu o lucrare de-a lui Andrei Serban!
Cartea lui ma impresioneaza intr-un mod straniu, as vrea sa nu se mai termine...

Revin in cateva minute... ore... sau zile...

11 June 2006

Duminica ** Domenica ** Sunday


O baie de soare in aceasta Sun Day... Cel mai mult mi place duminica dimineata cand e soare, atmosfera din casa e calma, linistita...Tata face mancare (e hobby-ul lui..), miroase a supa de gaina, mama e la biserica, iar eu savurez partea din zi in care fac ce-mi doresc fara sa ma gandesc ca maine trebuie sa ma duc la serviciu... Ies in gradina si ma incarc de toata energia plantelor si florilor care sunt in faza lor maxima de "insevuire".

10 June 2006

Sermoterapie



SERMOTERAPIA sau puterea vindecătoare a cuvintelor
Prof Grigore Albu Gral, a dezvoltat o formă de terapie numita Sermoterapie, adică terapia prin cuvînt, cea practicată încă de strămoşii traco-geto-daci, "Kagyomagya”. Ştiinţa despre suflet şi trup, marea înţelepciune tracă, neînţeleasă în epoca ei." Un program la care a ajuns întîmplător. Prin sermoterapie se dobîndeşte o autosugestie care te duce de la normalitatea care este la normalitatea care trebuie să fie. Spre paranormalitate. Paranormalitate de fapt nu există, însă! Există doar drumul de la normalitatea care este la normalitatea care trebuie să fie! La codul fono-genetic pe care îl ştia s-au adăugat datele obţinute la Sarmisegetusa.”

Citind, in cartea lui Andrei Serban "O biografie", fragmentul in care vorbeste despre experimentul facut in timpul "uceniciei" cu Brook in care au inventat o limba noua (un limbaj nou) bazata pe capacitatea sunetului de a sugera stari si sentimente, mi-am adus aminte de cursul de Sermoterapie pe care l-am facut in urma cu cativa ani cu prof. Grigore Albu Gral.

Andrei Serban spune:
"In limbajul cifrat poetic al lui Hughes, Zeus era numit Krogon - un nume inventat. Poetul cauta o caracterizare sonora in combinatia consoanelor si vocalelor : K - un sunet aspru, cu o autoritate care impune; la fel R -consoana masculina, dura, urmate de vocala prelungita O; G se afla din intamplare intre doi O, conferindu-le personalitati diferite, despartindu-i, dar si unindu-i, intregul fiind incheiat in N- consoana feminina mai delicata:
K-R-O-G-O-N."

Sa vedem ce semnificatie au aceste consoane si vocale in Sermoterapia lui Grigore Albu Gral:

K = insufletirea
R = adapostirea ca rostire (in care rostire vine de la rost nu de la vorbire)
O = imputernicirea (apartine barbatului)
G = investirea cu titlu a nascutului
N = nascutul

P.S. In 2013 am aflat ca Grigore Albu Gral a plecat dintre noi. Un articol aici.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD