16 December 2006

Vechituri

Primul si... ultimul banner...2003, nu-i dragutz? Click pe el!

12 December 2006

Din nou despre Aida

Aida despre care era vorba in post-ul anterior este de fapt Aida pusa in scena de insusi Zeffirelli, care a avut o revenire triumfala cu ocazia asta. Critica o caracterizeaza drept kitch hollywoodian, dar publicul o adora.

11 December 2006

Radames se imbraca de la Prada


Milano – Roberto Alagna a parasit scena Operei Scala din Milano in timpul reprezentatiei cu Aida imediat dupa ce a cantat aria “Celeste Aida” din cauza fluieraturilor unor spectatori suparati pe comentariile sale din ziare referitoare la aprecierile publicului.

Mezzosoprana Ildiko Komlosi s-a trezit “duetand’ de una singura pe scena.

Muzica nu s-a intrerupt, dar chiar in momentul in care era pe cale sa se intample aceasta, directia a hotarat sa-l arunce in scena pe Antonello Palombi, dublura lui Alagna. Imbracat cu o pereche de jeansi si o camasa neagra (“Radames se imbraca de la Prada”- a comentat cineva), tenorul a intrat in scena printre strigatele de “rusine!” adresate lui Alagna.

Se pare ca publicul a apreciat ineditul spectacol, la sfarsit rasplatindu-i pe artisti cu 9 minute de aplauze.

03 December 2006

Un bulgare de huma

M-am uitat la "Un bulgare de huma"(realizat de Nicolae Margineanu, cu Dorel Visan si Adrian Pintea in rolul lui Creanga si, respectiv, Mihai Eminescu) tot timpul cu lacrimi in ochi fiindca nu-mi venea sa cred ca exista asa ceva! Nu puteam sa cred ca intr-un film romanesc exista si sentimente, se rade (n-am sa pot uita rasul lui Eminescu), se plange, ca personajele pot avea o viata, O AURA in jurul lor si ca nu exista numai trupul fizic al personajelor si in rest nimic, nimic, cum se intampla de obicei.
Exista scene de un comic irezistibil dar si scene aproape mistice.
Nu cred ca am vazut ceva mai emotionant in ultimii 15 ani.
GENIAL!
Fotografia pe care am pus-o este singura pe care am gasit-o cu afisul filmului.
Nu exista pe internet nici fotografii ca lumea cu Dorel Visan sau Adrian Pintea, singurele mai bune le-am gasit pe un site unguresc.
Cred ca artistii sunt vinovati pentru ca nu stiu sa se promoveze.
Nici unul nu are un website, de exemplu...

Prajitura cu fructe***Cea mai simpla prajitura!

Ai nevoie de:

2 oua
125 g zahar
100 ml ulei
100 ml suc de mere sau orice fel de suc neacidulat
140 g faina+1plic praf de copt.

100 g nuci sau migdale(...sau alune tocate, nuca de cocos, fulgi de ovaz sau chiar malai daca nu ai nimic din toate astea...), fructe fara samburi (visine, prune, caise, mere sau chiar dovleac copt, etc)~300g

Amesteci toate ingredientele (inafara de fructe) cu mixerul pina obtii un aluat fluid pe care il torni in tava antiaderenta sau yena. Pui apoi fructele peste aluat. Poti sa pui deasupra fructelor si nuci sau alune taiate, nu macinate.

Se coace in jur de 40-45 min.

02 December 2006

Lux pentru copii

“Cu jeansi Seven, cizme roz Ugg si tricou asortat, Elizabeth pare incarnarea insasi a stilului in timp ce trece prin multimea unui centru commercial din Los Angeles. Pacat ca are numai 10 ani.”
Los Angeles Times analizeaza recenta manie a imbracamintei de lux aparuta in Statele Unite printer cei asa-zisi “tweens”, preadolescentii intre opt si doisprezece ani. Odata cu inceperea perioadei traditionale de shoping, un numar impresionant de copii se invarte prin magazine la vanatoare de achizitii firmate.
Fenomenul nu se limiteaza la cei care apartin clasei bogatilor, el s-a extins si asupra celor cu posibilitati modeste care vreau sa-si cheltuiasca micile economii asa cum le place lor.
“Magazinele de lux au inceput sa expuna marimi pentru copii la haine pentru adulti. Cei mici cunosc din ce in ce mai bine marcile, ajutati chiar de parintii lor care vor sa-si arate status-ul cu ajutorul copiilor.”

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD