06 January 2007

Din seria "CUM SA NE FACEM RAU" :Papanasi de orez

Ai nevoie de:

100 g di orez
500 ml lapte
coaja rasa de lamaie si portocala
scortisoara(orezul fara scortisoara nu are sens...)
zahar vanilat
2 linguri de zahar
1 lingurita de rom
3 oua
50 g di faina
zahar pudra
ulei pentru prajit

Se fierbe orezul in laptele indulcit cu zahar si aromat cu coaja de lamaie si zahar vanilat.
Se lasa sa se raceasca dupa care se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma, romul si faina.
Compozitia, sub forma de gogosele, se pune cu lingura intr-o tigaie unde se prajeste in ulei. Cand papanasii devin aurii(yam, yam) se scot pe un platou cu hartie absorbanta (mda, ca sa nu fie prea uleiosi), iar apoi se puf!puf! cu zahar pudra.

...SI VERSIUNEA LIGHT...
Compozitia se pune intr-un vas termorezistent si se da la cuptor 15-20 min.In felul acesta scapam si de ulei si de prajeli.

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD