15 February 2007

O zi de primavara

Fiindca s-a luat curentul la serviciu, am iesit pe balcon si am vazut un furnicar de oameni harnici. Toata strada era in miscare ca in filmele date pe repede.
  • Doi lucratori de la firma care inlocuieste conductele de apa scoteau dintr-un canal ceva cacaniu cu o sticla de 2 litri careia-i taiasera partea de sus (am vrut sa zic gatul...).Tot coborau in gura de canal, urcau la suprafata si goleau sticla, si tot asa...
  • O echipa de vreo 6 oameni de la RADP se ocupa cu taiatul crengilor copacilor de pe strada. Unul cu o drujba se urca pe o scara si taia crengile mai groase, altul venea cu o foarfeca si taia ramurile subtiri care mai ramasesera... Ca din intamplare, au decupat de la radacina unul dintre copacii care incurca lumea in fata unui magazin care urmeaza sa se deschida si pe care il incurca putin acel copac. Eu credeam ca trebuie aprobari pentru a taia un pom, un copac, ma rog...
  • Escavatorul firmei de instalatii s-a postat in fata geamului nostru si a inceput sa sape o noua groapa in zona racordului de apa, groapa pe care tocmai o acoperise in urma cu cateva zile. Din greseala muncitorii legasera conducta de apa de la firma noastra la conducta vecinului. Din cauza asta nici nu aveam apa. Cum nu era nici curent, directoarea noastra cauta cu lumanarea prin subsol directia conductelor.
  • La floraria de vis-a-vis era un dute-vino de barbati care cumparau flori pentru neveste si amante. Vanzatoarea de la florarie ne-a spus ca in ultima vreme multi barbati cumpara trandafiri carora trebuie sa le scurteze coada ca sa incapa intr-o punga, pe care amantul o agata de clanta usii amantei.
  • Din decembrie anul trecut ne chinuim sa aflam ce magazin se deschide langa firma noastra.Fiecare dorea altceva: unele colege ziceau ca se va deschide un fast-food, sau in orice caz ceva cu mancare (ne era foame... ca de obicei), altele ziceau ca se va deschide un magazin cu fructe si legume ca sa-i faca concurenta magazinului alaturat care vinde numai fructe si legume stricate sau vestejite, altele ziceau ca poate va fi un magazin de "zdrente" sau "hortzopele", adica imbracaminte second hand, ar fi cam al cincilea din zona. In sfarsit azi au lipit firma : PAPETARIE si LIBRARIE. Doi baieti plini de sperante trebaluiau pe acolo. Mi s-a facut mila de ei, tocmai daduse faliment papetaria de dupa colt. Totusi, componenta LIBRARIE (fiindca mai exista doar una in acest oras) ar putea sa-i salveze de la faliment, eu voi fi un cumparator fidel. Poate si componenta ZIARE SI REVISTE... daca tin cont ca s-a desfiintat toneta din colt unde vindeau doi pensionari (o colega era suparata ca nu mai avea de unde sa-si cumpere Asul verde si Ce se intampla doctore)

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD