29 July 2007

Jalebi

Azi am vizitat mai multe bloguri de cucina (culmea e ca nu mi s-a facut pofta de nimic) dar am vazut tot felul de lucruri ciudate, printre care diverse retete vegan unde mancarea arata ca o voma, am vazut dulceata de ceapa rosie (im imaginez o zacusca dulcie), am vazut cum se face Jalebi
... si altele...ca de ex. utilizarea AGAR AGAR-ului pentru slabit. Veganii il folosesc la prepararea jeleurilor, ca sa nu arate toate mancarurile lor cum am zis mai sus, ci sa aiba o oarecare "tinuta".
Pe acolo am aflat ca avocado daca este lasat sa se coaca are gust de nuci si alune.
Dar hai sa-l linkez pe baiatul asta.
Vad ca ei mananca o paine numita seitan, preparata din faina normala + faina manitoba (nu stiu cum arata, dar cred ca e din USA), dar care dupa ce se framanta mult si bine, se spala tot atat de mult si bine in mai multe ape ca sa iasa amidonul, dupa care se fierbe... si ce mai ramane? glutenul...

2 comments:

Vilasini said...

Hallo! I'm Vila!!!
it's so nice that you quote my jalebi post!!! that's sweet!!!

I would like to underestand what you write but...

anyhow, nice to meet you!!!

Nicole said...

Ciao, grazie per la visita!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD