09 September 2007

Filmele de serie B

L-am auzit pe Bogdan Theodorescu spunand ca la noi nu exista filme de serie B unde sa se arate si fata buna a Romaniei. Are dreptate, tot ce stiam despre America, si in mare masura ne-a ramas in capatani si in ziua de azi cand lumea calatoreste atat de mult, este imaginea unei Americi create de filmele de serie B pe care le-am vazut, filme unde politistul este cinstit, corect, eficient, judecatorul este imaculat, spitalele sunt supersonice, desi, se stie, sistemul de asigurari de sanatate din SUA este la sol, femeile sunt "working", toti sunt niste invingatori.
Am vazut si la italieni acest tip de filme, nenumarate cu carabinierii lor, multe cu familii normale, cu bunici, cu copii, cu lucruri de fiecare zi, in care omul simplu se simte incurajat de modele pozitive.

Romanilor ce li "se arata"? Daca te uiti la jurnale vezi fata hidoasa a Romaniei, daca te uiti la telenovele, cine a rezistat mai mult de 5 minute, vezi o lume a bogatilor sau o lume interlopa, fara nici o legatura cu lumea milioanelor de romani de conditie medie.

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD