19 September 2007

Prajitura cu mere rase

Am cautat peste tot (pe net) o reteta clasica de prajitura cu mere rase. Am gasit o multime cu mere taiate in toate felurile, numai rase nu. In cele din urma am improvizat ceva. Iata:

Cantitati necesare:


Vreo 15 mere, 5 oua, 1 lingura de margarina, 1 lingura gris, 1 cana mica de ulei, 8-9 linguri de faina, 12 linguri de zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, 50 gr nuca de cocos.
Am pregatit merele din timp: le-am curatat, le-am ras, le-am stors de zeama in exces (ah! ce bun e sucul proaspat de mere!) si le-am calit cu 1 lingura de margarina. Am adaugat 4 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat si scortisoara multa. Le-am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-au inmuiat putin si au devenit un maglavais bun de intins , dar nu...gem, hehehe! La sfarsit am adaugat o lingura de gris. Le-am lasat sa se raceasca si intre timp m-am ocupat de blat.
Am separat albusurile de galbenuse, am batut albusurile spuma, cand spuma a devenit densa am inceput sa pun zaharul, 8 linguri, rand pe rand, continuind sa bat pana s-a dizolvat zaharul. Din aceasta zapada dulce am luat de-o parte o cantitate mica necesara pentru " glazura" ...Galbenusurile le-am amestecat cu 1 canita de ulei, am adaugat coaja de lamaie, 50 gr de nuca de cocos, putin praf de copt si le-am pus peste albusuri, amestecand usor, de jos in sus, cum se invata la cursurile cu durata scurta de la televizor...Urmeaza faina, 8 linguri, incorporata rand pe rand, usor, usor. Se toarna totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se pun merele usurel. Am copt prajitura vreo 45 de minute, la sfarsit am intins albusul spuma (rezervat anterior) peste prajitura si am pus-o din nou in cuptor 5 minute.
A iesit incredibil de BUNA! Asta pentru ca nimeni nu si-a dat cu parerea si m-au lasat sa lucrez in liniste!

3 comments:

Beau Bazar said...

Ciao! Super reteta de prajitura cu mere!! :))) Am citit mesajul tau legat de cei care iti viziteaza blog-ul pt prajitura cu mere. Imi place foarte mult blog-ul, am si eu unul beaubazar.blogspot.com. Nu de mult timp, nu e asa complex ca al tau, dar incet incet...
Sincera sa fiu asa te-am gasit... cautand prajitura cu mere... :))) Chiar acum o sa fac prajitura, dar nu am gris. Imi place ca exact asa ma gandisem sa o fac si eu, iar tu mi-ai confirmat... ;)
Sper sa mai vorbim! Kiss Kiss!!

Anonymous said...

Asaera "am pus in scena" prajitura ta cu mere! Suuuuper buna!!
Astept cu interes sa ne spui ce ai mai inventat! :)

Nicole Florian said...

Multumesc pentru aprecieri! De inventat mai inventez, dar nu prea am chef sa fac fotografii.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD