11 November 2007

Cand se ia curentul

Azi am avut vreo 3 pauze de curent. Ce poate sa faca omul cand nu are electricitate? Poate sa faca o gramada de lucruri pe care altfel nu le-ar face, ca de exemplu sa stea de vorba cu familia, sa-si faca ordine prin hartii, sa arunce florile uscate, sa mangaie florile neuscate si, mai ales, sa citeasca.
Am reusit sa citesc destul de mult din ultima carte a lui Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", pe care am inceput-o cu mari rezerve pentru ca initial am avut senzatia de "deja vu" : autorul ia o tema si tese in jurul ei o poveste plina de "invataminte". Geniul scriitorului se manifesta insa in clipa in care iti ofera ceva profund si original, cand manierismul se transforma in adevar revelat prin initiere. Uneori, Coelho reuseste sa-ti dea senzatia ca iti spune ceva nou, desi se bazeaza mult pe documentare.
Personajul principal apartine comunitatii aflata in aceste zile in atentia Europei. Foarte interesante gene au acesti tigani! Pe de o parte par a reprezenta raul, prefacatoria, hotia, iar pe de alta parte au procentul cel mai mare de initiati in practici oculte. Ciudata combinatie!

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD