31 December 2007

Ghinion in bucatarie

Chiar cred ca mi s-au facut farmece ca sa nu stau in bucatarie. Am vrut sa fac un simplu orez fiert, a venit cineva grijuliu, a turnat o cana de apa tocmai cand era aproape gata, BOB_CU_BOB, si s-a dus dracului, a iesit un terci. OK, dar ce sa fac cu ditamai terciul cu putina Vegeta in el? Pai, hai sa-i pun lapte, multa scortisoara, zahar, coaja de portocala, vanilie. A iesit un terci si mai terci, de culoarea cacauei (cacaoii). Pot sa-l invit pe Anthony Bourdain sa-l guste si sa-l dea ca exemplu de reteta exotica?
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD