5 oua
150 g de unt
150 g de zahar
150 g de faina
150 g de de ciocolata
2 pliculete de zahar vanilat
dulceata de caise
PENTRU GLAZURA:
170 g de ciocolata neagra
5 linguri de zahar tos
15 g de unt
Incepeti prin a freca untul bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Adaugati ciocolata inmuiata la bain-marie, apoi galbenusurile, unul cate unul.
Bateti bine albusurile (cu un piculet de sare), incorporati restul de zahar.
Incorporati albusurile batute spuma in compozitia cu ciocolata. Adaugati faina.
Coaceti compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina cam 45 de minute.
Dupa ace s-a copt o scoateti din forma, o lasati sa se raceasca, dupa care o taiati in doua.O umpleti cu dulceata de caise si la sfarsit (daca mai ajungeti aici...), o glasati cu ciocolata.
Pentru glazura:
Topiti ciocolata in 2 linguri de apa, adaugati 5 linguri de zahar tos si la sfarsit untul.
Reteta preulata din magnificul blog de bucatarie frantuzeasca (si nu numai)