31 March 2007

Curatenie

Nu mai pot, am o febra musculara!
Soare, cald, numai bine pentru curatenie...

23 March 2007

Furtuna, vant, ploaie

Ce vreme groaznica! Un vant de se indoaie copacii, cad acoperisuri, garduri.
Bietul tata statea in solar si cosea folia pe care i-o facuse vantul ferfenita!
De multe ori m-am gandit sa-mi fac un bagaj de supravietuire, in caz de ..."doamne fereste!"...
Ce ar trebui sa contina?
In primul rand... cardul :-)

20 March 2007

Azi am frecat menta

Am frecat menta la propriu! Cum toata lumea de la birou e la dieta, se beau ceaiuri in flux continuu. De aceea una din colege a adus o plasa de menta uscata care a trebuit sfaramata in bucati mici, adica a trebuit sa ...frecam menta.

17 March 2007

Cu mama

Joi am fost cu mama prin oras sa-si cumpere ceva de imbracat. Era o zi insorita, nu prea calda, dar foarte placuta. N-am umblat mult, dar am crezut ca nu mai ajung acasa, asa ma dureau picioarele. In schimb ea, la 80 de ani, era mai vioaie ca mine.
Azi i-am pus "permanent" si am tuns-o.

13 March 2007

As manca ceva dulce


Facem ceva foarte usor! Prajitura MARS!

Avem nevoie de:

6 batoane Mars
100 g de unt
100 g de orez expandat
Topiti untul si batoanele de Mars taiate in bucati mai mici. Puneti apoi orezul expandat, amestecati, turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de Al si tineti la rece cam o ora, dupa care taiati prajitura in patrate mari... sau mici...

Intrebare legitima: N-am putea sa mancam batoanele Mars fara sa mai muncim atat?

Romantica * Taxi

...imi place de mult, de la "Jumatatea mea".
Dar si:

Dragostea ca o pereche de pantofi

E cat se poate de normal
ma uit la tine cum iti mai arunci niste pantofi
pentru ca s au rupt si sunt foarte vechi
nu iti mai trebuie, nu ai ce sa faci cu ei
e cat se poate de normal
doar nu ai sa mergi toata viata cu aceeasi
pereche de pantofi
nu o sa porti acceasi poseta sau aceiasi cercei

refren:
dar daca nu iti mai trebuie dragostea mea
daca nu mai ai ce sa faci cu ea
nu o arunca asa, mai bine aseaz o undeva
aseaz o intr un loc cu multa lume
pe o strada aglomerata sau intr o sala de cinema
poate o gaseste cineva si are nevoie de ea
aseaz o undeva, aseaz o undeva, daca nu iti mai
trebuie dragostea mea
aseaz o undeva, aseaz o undeva, daca nu iti mai
trebuie

e cat se poate de normal
sa se adune foarte multe chestii de care nu mai ai
nevoie
te lovesti de ele prin casa si le arunci pe toate
intr o zi
ma gandesc ca asa se intampla si cu dragostea
mea
te impiedici de ea intr una si te gandesti ca n
are nici un rost sa o mai tii

si nu te gandi ca daca o lasi pe strada o sa o sa
dea vreo masina peste ea
ar fi spectaculos, dar nu sunt eu atat de
norocos

12 March 2007

Micul Print


Micul Print * o carte minunata!

Am avut-o si eu, chiar asta(cu coperta identica), dar am rupt-o la nervi cand eram mica.

Second hand

It's time for second hand! Toate magazinele din zona au "bagat" pantofi si sandale second.
Tot poporul era dimineata la cumparaturi. M-am ales si eu cu o pereche de sandale albe noi, noute, captusite cu piele, pt. ca am convins-o pe o colega ca nu sunt pentru ea, sunt mai mult pentru babete.

10 March 2007

Ati auzit de Balanescu Quartet?

...dar de Gyorgy Ligetty? Nici eu, pana nu am vazut in profilul unui blogger american sub 30 de ani aceste nume.
Balanescu Quartet
Gyorgy Ligety

P.S. In fact, the first person who has spoken to me about Ligety (musician of Romanian origin) had been my friend Erica Chappuis, a great American artist.

Codul culorilor in alegerea legumelor si a fructelor

Consumul a cinci sau chiar mai multe mese pe zi de fructe si legume colorate constituie o parte din planul unei vieti sanatoase. De ce? Pentru ca fructele si legumele colorate asigura necesarul de vitamine, minerale si fibre pentru o buna functionare a organismului si energie optima, protejeaza impotriva efectelor imbatranirii si reduce riscul de cancer si boli cardiovasculare

Este esential sa consumi legume si fructe de diverse culori pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor alimente.

Codul culorilor

Albastru / rosu inchis (invinge efectele imbatranirii) - legumele si fructele in aceste culori au o concentratie mare de substante fitochimice (antocianina si fenoli) care sunt studiate in prezent pentru proprietatile lor antioxidante si anti-imbatranire. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare albastra / rosu inchis pentru ca ajuta la:

* reducerea riscului de cancer;
* influenteaza benefic tractul urinar;
* imbunatateste memoria;
* asigura o imbatranire lenta si naturala.

De retinut: curele de slabire bazate pe consumul de fructe si legume si evitarea grasimilor saturate si a colesterolului pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer.

Fructe si legume de culoare albastra / rosu inchis:

* afine* coacaze negre* prune uscate* boabe de soc*
smochine
* struguri* prune* stafide* sparanghel rosu inchis*
varza rosie
* vinete* andive* piper negru*


Verde (pentru o sanatate de fier)
- legumele de culoare verde au o mare concentratie de
substante fitochimice, precum indoli si luteina, care atrag atentia cercetatorilor datorita proprietatilor
antioxidante. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare verde pentru ca ajuta la:
* reducerea riscului de cancer;
* asigurarea unui aspect sanatos al corpului;
* intareste osatura si dintii.

Fructe si legume de culoare verde

* avocado* mere verzi* struguri verzi* kiwi* lamai verzi*
pere verzi
* anghinare* sparanghel* broccoli*
varza de Bruxelles
* varza chinezeasca* fasole verde* telina*
castraveti
* andive* verdeturi stufoase (spanac, salata verde, etc)*
praz
* ceapa verde* mazare* ardei verde* dovlecei

Alb (pentru vitalitate) - fructele si legumele albe si cafenii au o mare concentratie de substante fitochimice. Contin alicina, intalnita mai ales in plantele lefumicole din grupa cepei. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare alba si cafenie pentru ca ajuta la:

* reducerea riscului de cancer;
* combate bolile de inima;
* mentine colesterolului din sange la nivel normal.

Fructe si legume de culoare alba / cafenie

* banane* pere * curmale* nectarine*
piersici
* conopida* usturoi* ghimbir* ciuperci*
ceapa
* pastarnac* cartofi* gulii* porumb

Galben si portocaliu (antioxidanti foarte puternici) - fructele si legumele galbene / portocalii au o mare concentratie de substante antioxidante, precum vitamina C, carotenoid si bioflavonoid. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si a legumelor de culoare galbena / portocalie pentru ca ajuta la:

* mentinerea unei inimi sanatoase;
* asigurarea unui aspect sanatos al corpului;
* intarirea sistemului imunitar;
* reducerea riscului de cancer.

Fructe si legume de culoare galbena / portocalie

* mere galbene* caise* pepene galben* agrise*
smochine
* grepfrut* lamai* nectarine* portocale*
mango
* papaya* piersici* pere galbene* curmale*
ananas
* mandarine* morcovi* ardei galbeni* cartofi*
dovleac
* porumb* rosii galbene


Rosu (pentru sanatate si vitalitate) - fructele si legumele de culoare
rosie sunt bogate in licopene si antocianina, substante fitochimice care au influente
benefice asupra organismului tau. Este recomandata includerea in dieta a fructelor
si legumelor de culoare rosie pentru ca ajuta la:
* mentinerea unei inimi sanatoase;
* imbunatateste memoria;
* reducerea riscului de cancer;
* influenteaza benefic tractul urinar;


Fucte si legume de culoare rosie:
* mere rosii* portocale rosii* cirese*
merisor
* struguri rosii* grepfrut rosu*
rodii
* zmeura* capsune* pepene rosu*
sfecla rosie
* ardei rosu* ridichi* ceapa rosie*
cartofi rosii
* rosii

08 March 2007

10 alimente pentru o vedere buna


Cele mai indicate alimente care te ajuta sa reduci riscul confruntarii cu afectiunile oculare sunt urmatoarele:
1. Pestele - este o sursa excelenta ce furnizeaza suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescentei maculare si pentru pastrarea sanatatii ochiului.
2. Spanacul, varza si salata - aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.
3. Oul - este bogat in cisteina, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina. Aceste componente previn formarea cataractei.
4. Usturoiul si ceapa - prezinta, de asemenea, un continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.
5. Soia - scazuta in grasimi, bogata in proteine, soia este elemetul de baza ce nu lipseste din nici o dieta. Soia contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.
6. Fructele si legumele - contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.
7. Afinele si strugurii - aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne. O ceasca plina de afine, gem de coacaze sau un supliment nutritiv format din struguri si afine te ajuta sa-ti adaptezi vederea la intuneric in mai putin de 30 de minute.
8. Vinul - pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea. Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.
9. Alunele si stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine. Continutul ridicat de acizi grasi omega-3 contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut si stabilizeaza membranele celulare.
10. Uleiul de masline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.

MAI MULTE PENTRU SANATATEA TA!

P.S. Ce am mancat azi din toate astea? Nimic! In loc de soia am mancat mazare, in loc de ceapa am mancat praz si in loc de fructe si legume o bucatica de carnat...

07 March 2007

8 Martie

Maine tot poporul feminin va fi sarbatorit cu flori, cadouri, Flamingo Boys, Chip&Dales, etc. Azi, la floraria de vis-a-vis de firma unde lucrez, s-au vandut tone de flori. Colegele mele care au baieti la gradinita si la scoala si-au tocit talpile cautand cadouri pana-n 2 lei pentru fetitele care le-au daruit martisoare fiilor lor. (Obiceiul e ca fetele dau(ofeeraaa) martisoare de 1Martie si baietii se "revanseaza" de 8 Martie.) Una dintre colege se chinuia sa ambaleze frumos niste bratari de margele colorate, iar cealalta, pentru baiatul ei mai mare (clasa a 4-a, par dat cu gel in forma de creasta de cocos, celular cu poze sexy, etc) se lupta cu un brat de garoafe rosii. Noi am sarbatorit deja 8 Martie pe 1 Martie, cand liderul nostru de sindicat a organizat o petrecere la restaurant cu muzica live si solist muzica populara, mare vedeta locala, crezand ca ne face o mare surpriza. Mare dezamagire! Seful adjunct s-a infuriat dar n-a indraznit sa-i spuna nimic organizatorului, se tot muta de la o masa la alta si le spunea tuturor ca lui ii place jazzul, nu muzica populara, dar nimeni nu-l baga in seama. Mai ales ca liderul s-a lansat in duete fara sfarsit cu celebrul solist crezand ca rupe gura targului.

04 March 2007

Ce ziceti de o rulada speciala?

Rulada cu pasta de rosii si branza

Blatul:
3 oua
50 g cascaval ras
1 lingurita mica de boia
2 linguri de pasta de tomate
75 g de faina
1 lingurita de praf de copt
putina sare
20 g de unt topit

Umplutura:
2 cutii de branza cu ierburi
(sau orice alta branza fina)

Cum procedati:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu putina sare.

Bateti bine galbenusurile cu 120 g de apa clocotita, acestea trebuie sa-si dubleze volumul. Adaugati faina, praful de copt, untul topit, cascavalul ras, pasta de toamate si boiaua de ardei.

Amestecati bine, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie unsa cu putin ulei.
Coaceti 10 minute.

Dupa ce o scoateti din cuptor o rulati intr-un servet umed. Dupa ce se raceste o desfaceti usor si o ungeti cu branzica dupa preferinte.
Daca vreti sa fie "si mai si", puneti peste branza felii subtiri de prosciuto cotto.

Pofta buna!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD