29 July 2007

Jalebi

Azi am vizitat mai multe bloguri de cucina (culmea e ca nu mi s-a facut pofta de nimic) dar am vazut tot felul de lucruri ciudate, printre care diverse retete vegan unde mancarea arata ca o voma, am vazut dulceata de ceapa rosie (im imaginez o zacusca dulcie), am vazut cum se face Jalebi
... si altele...ca de ex. utilizarea AGAR AGAR-ului pentru slabit. Veganii il folosesc la prepararea jeleurilor, ca sa nu arate toate mancarurile lor cum am zis mai sus, ci sa aiba o oarecare "tinuta".
Pe acolo am aflat ca avocado daca este lasat sa se coaca are gust de nuci si alune.
Dar hai sa-l linkez pe baiatul asta.
Vad ca ei mananca o paine numita seitan, preparata din faina normala + faina manitoba (nu stiu cum arata, dar cred ca e din USA), dar care dupa ce se framanta mult si bine, se spala tot atat de mult si bine in mai multe ape ca sa iasa amidonul, dupa care se fierbe... si ce mai ramane? glutenul...

17 July 2007

Pai, a venit

...caldura anuntata... Greu de tot si cu ea! Sa ne racorim in piscina!

14 July 2007

Sa vina odata!

... caldura mult anuntata ca inghet in casa. Stau invelita intr-o patura la calculator.
  • Azi, in timp ce imi luam rufele de pe sfoara, am vazut un avion care intra si iesea dintre nori, niste nori mari pufosi. Se vedea clara dara alba pe care o lasa in urma, si din cand in cand, clipocea in soare si carcasa avionului. Ma distram gandindu-ma ca la un moment dat il voi vedea explodand in aer...Nu, glumeam! Ma gandeam daca se vede din avion cum imi adun chilotii de pe sfoara... Intr-o anumita portiune cerul era limpede, albastru clar. Privit de jos, parea o barca pe o apa albastra cu spuma alba lasata in urma. Imi imaginam ca privesc de sus in jos... minunat!

07 July 2007

Schimbari II

Toata viata am locuit la periferie, o periferie civilizata, de altfel, cu verdeata, aer curat, liniste...Inchid ochii si imi imaginez ce va deveni aceasta periferie peste 20-30 de ani. Deja incepe sa-si piarda linistea, verdeata si aerul curat. Drumul european din apropiere este supraaglomerat, gazele de esapament si praful se simt in atmosfera, verdeata a fost inlocuita cu constructii noi. Pe gradina din colt, unde altadata unchiul Mihai cultiva impresionante legume, (si pe care a vandut-o pe bani putini, fara sa-si inchipuie ca ea va valora de 10 ori mai mult, lucru care l-a afectat atat de tare incat a si murit de suparare) s-a ridicat o spalatorie auto si un club, cica!
Cateva strazi mai incolo se ridica un magazin Profi...

01 July 2007

Schimbari

In curand o sa locuiesc si eu intr-o zona "populata". Intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc in "centru".

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD