30 September 2007
29 September 2007
Mani Pedi Party
"Mini Manicures and Pedicures for each girl in your party.
Manicures and Pedicures include everything you would expect at any upscale salon setting except for trimming of cuticles.
Each girl will have her hands and feet soaked and massaged, nails files and painted and cuticles pushed back. We will also bring plenty of glitter polish and rhinestones."
28 September 2007
Noul venit - O poveste ilustrata si colorata de Nicole Florian
o ferma cu animale si noul venit, un manz.
Rasfoieste cartea ilustrata de mine AICI!
25 September 2007
Nervi
23 September 2007
Pisicute din pasta de sare
daca masy solnej inseamna pasta de sare...
RETETA DE PASTA DE SARE:
INGREDIENTE:
- Faina alba
- Sare fina- daca vrei ca pasta sa iasa mai fina, macini sarea , daca vrei ceva mai rustic, lasi sarea mai grunjoasa
- Apa de la robinet la temperatura ambianta
- 1 cana de sare
- 2 cani de faina alba
- apa cat cuprinde ca sa iasa o coca maleabila, nu prea moale ca sa nu se lipeasca. Se framanta bine pana se omogenizeaza.
COLORAREA
Se poate face dupa coacere, cu aquarela, tempera, acrilice, sau inainte de coacere, colorand pasta inainte de modelare.
Puteti incerca mai multe metode.
Se pot folosi atat culori alimentare, cat si “mirodenii” cum ar fi cacao, cafea, scortisoara.
Tineti cont ca obiectul se decoloreaza dupa coacere.
CONSERVAREA
Pasta cruda se poate conserva in pungulite de plastic, dar e preferabil sa o utilizati in aceeasi zi.
Obiectele deja coapte se pastreaza un timp indelungat cu conditia sa fie date cu lac incolor pe toate partile dupa coacere.
Dupa modelarea obiectelor, in functie de fantezia fiecaruia, coacerea este partea cea mai importanta a procesului “tehnologic”.
- Uscarea in cuptor
Se face la o temperatura foarte mica (altfel obiectele se umfla si crapa) cu
Nu uitati sa inlaturati eventuala folie e aluminiu pe care ati pus obiectul, altfel, partea inferioara nu se va mai usca niciodata.
- Uscarea la aer sau pe calorifer
M-am molipsit si eu de la blogurile americane cu crafty, mitzi, mitzi, pitzi, pitzi, roz bombon, dungulite roz, bulinute, animalute...
Resurse inepuizabile!
dar si alte carti minunate, de exemplu de Mary Blair, AICI, toate astea facand parte din http://www.animationarchive.org/.
22 September 2007
Prajitura cu prune
Am cautat o reteta de prajitura cu prune cu foietaj, n-am gasit. Am gasit plum cake, clafoutis-ul frantuzesc, etc.
Pana la urma am facut iar cum mi-a venit inspiratia.
Am decongelat foietajul, unul nemtesc de la Plus. Am tapetat un vas rotund de sticla termorezistenta cu foaia de aluat. Am aranjat frumos prunele rupte in jumatate, le-am pudrat cu scortisoara din abundenta, peste ele am turnat urmatoarea compozitie, inspirata de retetele de clafoutis: 2 oua batute bine cu 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, o canita de lapte, 4 linguri de fainasi, daca vreti, si putin unt sau margarina topita. Am copt-o cam 40 de minute. Evident foaia nu a crescut, fiindca nu avea cum, dar nu e rea de loc.
In caz ca nu vrei cu foietaj poti sa folosesti reteta aceasta, care nu da gres niciodata si se pot pune orice fel de fructe de sezon.
Abtibilduri care imita rugina!
Abtibildurile, foarte reale, imita zgarieturi si rugina, transformand astfel masina intr-un vehicul numai bun de casat. Hotii nu vor mai fi tentati sa fure o masina care desi pare noua este deja ruginita si zgariata. Ramane de vazut daca metoda va functiona si in Romania."
Eu am alta idee: bogatii sa-si tuneze masinile cu carcase fals ruginite.
21 September 2007
Ou est mon Doudou?
Nu stiu de ce nu se dau seara filmele astea! Sunt atat de placute, cu putim suspans, putin umor, putin amor, actiunea se petrece in zilele noastre. Si joaca actori mari, cam asa cum la noi joaca in telenovele actori consacrati, la ei joaca in aceste filme pentru familie, sa zicem, de relaxare...
20 September 2007
Mancati ciocolata!
"La cioccolata fondente, a sole due ore dall’assunzione, provoca un miglioramento della funzione vascolare coronarica, una riduzione dell’aggregazione piastrinica e una vasodilatazione coronarica. Lo ha rivelato il professor Giovanni Spera, Ordinario di Medicina Interna all'Università “La Sapienza” di Roma, alla presentazione della Conferenza Italiana per lo Studio e la Ricerca su Longevità, Invecchiamento e Medicina Anti-Ageing. “Tutto dipende da un antiossidante polifenolico contenuto naturalmente nella cioccolata”, ha spiegato Spera, “ma è importante non abbinare questo alimento al latte, perché l’effetto positivo svanirebbe”.
Ciocolata amaruie, datorita unui oxidant polifenic, provoaca imbunatatirea sistemului vascular coronarian la doar doua ore de la inghitire, provocand reducerea agregarii piastrinice si o .... in concluzie, MANCATI CIOCOLATA! DAR! NU E BINE sa o asociati cu lapte, fiindca nu mai are acelasi efect!
CIOCOLATA :
è un antidepressivo: il cacao contiene difenildantonina, una sostanza antidepressiva; importante è anche il fattore psicologico-gratificante del cioccolato che aiuta a superare i momenti brutti della giornata;
è un blando stimolante grazie alla presenza della teobromina;
è ricco di minerali: ferro, magnesio, fosforo, potassio, calcio e pochissimo sodio;
è ricco di polifenoli, i più importanti antiossidanti;
aiuta a rispettare le diete; no, il mio amore per il cioccolato non mi ha fatto impazzire! una piccola quantità di cioccolato fondente, assaporato prima dei pasti, essendo subito assimilato, invia un’immediata sensazione di sazietà al cervello, utilissima quando abbiamo le calorie contate;
fa vivere a lungo! E’ la teoria di ARISE (Associazione Internazionale per la Ricerca nelle Scienze del piacere), che riunisce in tutto il mondo medici, psicologi, dietologi, ricercatori; qualche trasgressione, come un cioccolatino al giorno, aiuta il corpo perché fortifica il sistema immunitario e quindi le difese da ogni tipo di infezione.
protegge dalla trombosi; secondo l’Istituto di Tecnologia di Melburne, l’acido asteatico, contenuto in grandi percentuali nel burro di cacao, sarebbe utile a prevenire la formazione di grumi sanguigni;
è un ottimo alleato per la cura dell’herpes;
aiuta ad affrontare bene l’inverno: non a caso il massimo consumo di cioccolato avviene fra Natale e Pasqua; all’inizio dell’inverno il corpo richiede una dose maggiore di magnesio rispetto il resto dell’anno, e il cioccolato ne fornisce, piacevolmente, una buona scorta.
19 September 2007
Prajitura cu mere rase
Cantitati necesare:
Vreo 15 mere, 5 oua, 1 lingura de margarina, 1 lingura gris, 1 cana mica de ulei, 8-9 linguri de faina, 12 linguri de zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, 50 gr nuca de cocos.
Am pregatit merele din timp: le-am curatat, le-am ras, le-am stors de zeama in exces (ah! ce bun e sucul proaspat de mere!) si le-am calit cu 1 lingura de margarina. Am adaugat 4 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat si scortisoara multa. Le-am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-au inmuiat putin si au devenit un maglavais bun de intins , dar nu...gem, hehehe! La sfarsit am adaugat o lingura de gris. Le-am lasat sa se raceasca si intre timp m-am ocupat de blat.
Am separat albusurile de galbenuse, am batut albusurile spuma, cand spuma a devenit densa am inceput sa pun zaharul, 8 linguri, rand pe rand, continuind sa bat pana s-a dizolvat zaharul. Din aceasta zapada dulce am luat de-o parte o cantitate mica necesara pentru " glazura" ...Galbenusurile le-am amestecat cu 1 canita de ulei, am adaugat coaja de lamaie, 50 gr de nuca de cocos, putin praf de copt si le-am pus peste albusuri, amestecand usor, de jos in sus, cum se invata la cursurile cu durata scurta de la televizor...Urmeaza faina, 8 linguri, incorporata rand pe rand, usor, usor. Se toarna totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se pun merele usurel. Am copt prajitura vreo 45 de minute, la sfarsit am intins albusul spuma (rezervat anterior) peste prajitura si am pus-o din nou in cuptor 5 minute.A iesit incredibil de BUNA! Asta pentru ca nimeni nu si-a dat cu parerea si m-au lasat sa lucrez in liniste!
Am facut ceva?
- Zilele astea parca ar fi zilele Recunostintei, am mai primit un mesaj de multumire de la autoarea unei carti careia i-am facut niste ilustratii.
- Numai multumiri, dar bani nu-mi trimite nimeni? Era o gluma...
Il court, il court le fouret
In sfarsit am vazut la TV un film care m-a facut sa lacrimez, eu care ma emotionez greu la filme.Un film francais adorable, am si uitat ca francezii pot fi si ei draguti si plini de umor.
"Il court, il court le furet"
Dans le bureau d’un juge où ils sont convoqués pour divorcer, un jeune couple se souvient des moments forts de leur vie commune...
E foarte interesant construit din flash back-uri in care fiecare dintre soti isi aminteste versiunea lui pe care o povesteste judecatorului care urmeaza sa-i divorteze.
Trafic pe blog
Pe de alta parte, cum poti ajunge pe blogul meu tastand pe google "filme spirituale" sau "otet de mere"sau "biroul de sanatate si silueta" sau "cumpar vite de rasa" sau " ti amo amore mio" sau "intepaturi in degetele picioarelor"sau "ce trebuie sa stii ca sa devii lemnar"? Cum???Cum???
15 September 2007
Politia romana vegheaza
09 September 2007
09.09.2007 adica 9 9 9
Filmele de serie B
Am vazut si la italieni acest tip de filme, nenumarate cu carabinierii lor, multe cu familii normale, cu bunici, cu copii, cu lucruri de fiecare zi, in care omul simplu se simte incurajat de modele pozitive.
Romanilor ce li "se arata"? Daca te uiti la jurnale vezi fata hidoasa a Romaniei, daca te uiti la telenovele, cine a rezistat mai mult de 5 minute, vezi o lume a bogatilor sau o lume interlopa, fara nici o legatura cu lumea milioanelor de romani de conditie medie.
Amaratul de Profi
In ziua deschiderii lumea s-a asezat la coada de la ora 4! Cand am mers si eu dupa 2 zile sa-mi cumpar niste seminte si servetele, inca mai era inghesuiala si cosuri pline cu ulei, ce face lumea cu atata ulei, nu inteleg. Scannerele nu mergeau, se strigau preturile din gura in gura, asa incat era sa platesc pentru o bucatica de mozzarella 200 de mii, cum eu nu am simtul preturilor, doar mutra intrebatoare a vanzatoarei m-a trezit la realitate si am refuzat branzica. Ca doar nu era mozzarella originala...