30 September 2007

Retetele mele colorate si de colorat

Mai multe AICI!
Sunt din cartea in lucru...de mult timp.




29 September 2007

Mani Pedi Party

Trebuie sa desenez niste invitatii, pentru o fetita de 5 ani, la un ManiPedi Party. Stiti ce inseamna ManiPedi Party? Inseamna:

"Mini Manicures and Pedicures for each girl in your party.
Manicures and Pedicures include everything you would expect at any upscale salon setting except for trimming of cuticles.

Each girl will have her hands and feet soaked and massaged, nails files and painted and cuticles pushed back. We will also bring plenty of glitter polish and rhinestones."

28 September 2007

Noul venit - O poveste ilustrata si colorata de Nicole Florian

O poveste colorata despre o fetiţă,
o ferma cu animale si noul venit, un manz.
Rasfoieste cartea ilustrata de mine AICI!

25 September 2007

Nervi

Nervi, printre altele, si pentru ca in tara asta nu am reusit sa-mi activez un card pentru comert electronic. B... de la agentia Raiffeisen BANK (NOT GOOD! BAD! BAD! BAD!)nu a stiut ce trebuie sa faca, mi-a completat gresit datele, asa ca puteam astepta mult si bine activarea. La numarul lor de informatii am dat tot peste niste incapabili care nu au stiut sa-mi spuna ce trebuie sa fac. M-au trimis la Romcard, unde un alt ...om mi-a cerut numarul de card. In loc sa puna sistemul la punct, in asa fel incat, la inregistrare sa-ti spuna ce date ai gresit, ei fac conversatie de t.....

23 September 2007

Pisicute din pasta de sare

Am gasit ceva adorabil pe un site polonez, cred ca sunt din pasta de sare
daca masy solnej inseamna pasta de sare...
RETETA DE PASTA DE SARE:
INGREDIENTE:
  • Faina alba
  • Sare fina- daca vrei ca pasta sa iasa mai fina, macini sarea , daca vrei ceva mai rustic, lasi sarea mai grunjoasa
  • Apa de la robinet la temperatura ambianta

PASTA

  • 1 cana de sare
  • 2 cani de faina alba
  • apa cat cuprinde ca sa iasa o coca maleabila, nu prea moale ca sa nu se lipeasca. Se framanta bine pana se omogenizeaza.

COLORAREA

Se poate face dupa coacere, cu aquarela, tempera, acrilice, sau inainte de coacere, colorand pasta inainte de modelare.

Puteti incerca mai multe metode.

Se pot folosi atat culori alimentare, cat si “mirodenii” cum ar fi cacao, cafea, scortisoara.

Tineti cont ca obiectul se decoloreaza dupa coacere.

CONSERVAREA

Pasta cruda se poate conserva in pungulite de plastic, dar e preferabil sa o utilizati in aceeasi zi.

Obiectele deja coapte se pastreaza un timp indelungat cu conditia sa fie date cu lac incolor pe toate partile dupa coacere.

USCAREA sau COACEREA

Dupa modelarea obiectelor, in functie de fantezia fiecaruia, coacerea este partea cea mai importanta a procesului “tehnologic”.

  • Uscarea in cuptor

Se face la o temperatura foarte mica (altfel obiectele se umfla si crapa) cu usa cuptorului deschisa. Timpul de coacere depinde de marimea obiectului. De ex. O figurina de 8-10 cm inaltime, are nevoie de 12-15 ore (pasta se coace imediat in exterior, dar in interior ramane moale).

Nu uitati sa inlaturati eventuala folie e aluminiu pe care ati pus obiectul, altfel, partea inferioara nu se va mai usca niciodata.

  • Uscarea la aer sau pe calorifer
Se face mult, mult mai lent si se foloseste de obicei pentru obiecte mici. E un sistem la fel de bun si in plus e foarte economic.

M-am molipsit si eu de la blogurile americane cu crafty, mitzi, mitzi, pitzi, pitzi, roz bombon, dungulite roz, bulinute, animalute...

Resurse inepuizabile!

Wow! Am gasit niste resurse inepuizabile de ilustratii pentru copii! Ilustratori celebri, cum ar fi Mabel Lucie Attwell (am avut si eu "Alice in Tara Minunilor" ilustrata de ea) AICI
dar si alte carti minunate, de exemplu de Mary Blair, AICI, toate astea facand parte din http://www.animationarchive.org/.

22 September 2007

Prajitura cu prune

Evident, cand cauti ceva , nu gasesti, cand nu cauti ...
Am cautat o reteta de prajitura cu prune cu foietaj, n-am gasit. Am gasit plum cake, clafoutis-ul frantuzesc, etc.

Pana la urma am facut iar cum mi-a venit inspiratia.
Am decongelat foietajul, unul nemtesc de la Plus. Am tapetat un vas rotund de sticla termorezistenta cu foaia de aluat. Am aranjat frumos prunele rupte in jumatate, le-am pudrat cu scortisoara din abundenta, peste ele am turnat urmatoarea compozitie, inspirata de retetele de clafoutis: 2 oua batute bine cu 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, o canita de lapte, 4 linguri de fainasi, daca vreti, si putin unt sau margarina topita. Am copt-o cam 40 de minute. Evident foaia nu a crescut, fiindca nu avea cum, dar nu e rea de loc.
In caz ca nu vrei cu foietaj poti sa folosesti reteta aceasta, care nu da gres niciodata si se pot pune orice fel de fructe de sezon.

Am primit un mesaj personal

de la Sandra Evertson! Jesus, ce creativitate, ce imaginatie, ce stil!

Abtibilduri care imita rugina!

AUTOMARKET: "Dominic Wilcox, un designer englez, a realizat o serie de stickere care, aplicate in zone cheie ale masinii, dau acesteia un aspect neingrijit care tine departe hotii. Wilcox nu ofera nicio garantie privind eficienta sticker-elor, declarand ca el a experimentat eficienta acestora pe bicicleta sa in centrul Londrei, aceasta nefiind inca furata. Potrivit lui Wilcox, o masina sau o bicicleta care nu este furata in 13 zile din capitala engleza poate echivala cu una care nu a fost furata timp de 7 ani in celelalte tari europene.

Abtibildurile, foarte reale, imita zgarieturi si rugina, transformand astfel masina intr-un vehicul numai bun de casat. Hotii nu vor mai fi tentati sa fure o masina care desi pare noua este deja ruginita si zgariata. Ramane de vazut daca metoda va functiona si in Romania."

Eu am alta idee: bogatii sa-si tuneze masinile cu carcase fals ruginite.

21 September 2007

Ou est mon Doudou?

Am mai vazut 2 filme frantuzesti, ieri si azi. Unul tot cu probleme de cuplu, dar de data asta aveau si 3 copii, celalalt cu o candidata la primarie din partea unui partid ecologist, unde lucrurile se complica din cauza ca eroina afla ca este fiica actualului primar, dar a fost data spre adoptie cand mama ei a murit impuscata de...
Nu stiu de ce nu se dau seara filmele astea! Sunt atat de placute, cu putim suspans, putin umor, putin amor, actiunea se petrece in zilele noastre. Si joaca actori mari, cam asa cum la noi joaca in telenovele actori consacrati, la ei joaca in aceste filme pentru familie, sa zicem, de relaxare...

20 September 2007

Mancati ciocolata!

Or fi scazut iar vanzarile la ciocolata?
"La cioccolata fondente, a sole due ore dall’assunzione, provoca un miglioramento della funzione vascolare coronarica, una riduzione dell’aggregazione piastrinica e una vasodilatazione coronarica. Lo ha rivelato il professor Giovanni Spera, Ordinario di Medicina Interna all'Università “La Sapienza” di Roma, alla presentazione della Conferenza Italiana per lo Studio e la Ricerca su Longevità, Invecchiamento e Medicina Anti-Ageing. “Tutto dipende da un antiossidante polifenolico contenuto naturalmente nella cioccolata”, ha spiegato Spera, “ma è importante non abbinare questo alimento al latte, perché l’effetto positivo svanirebbe”.

Ciocolata amaruie, datorita unui oxidant polifenic, provoaca imbunatatirea sistemului vascular coronarian la doar doua ore de la inghitire, provocand reducerea agregarii piastrinice si o .... in concluzie, MANCATI CIOCOLATA! DAR! NU E BINE sa o asociati cu lapte, fiindca nu mai are acelasi efect!
CIOCOLATA :
è un antidepressivo: il cacao contiene difenildantonina, una sostanza antidepressiva; importante è anche il fattore psicologico-gratificante del cioccolato che aiuta a superare i momenti brutti della giornata;
è un blando stimolante grazie alla presenza della teobromina;
è ricco di minerali: ferro, magnesio, fosforo, potassio, calcio e pochissimo sodio;
è ricco di polifenoli, i più importanti antiossidanti;
aiuta a rispettare le diete; no, il mio amore per il cioccolato non mi ha fatto impazzire! una piccola quantità di cioccolato fondente, assaporato prima dei pasti, essendo subito assimilato, invia un’immediata sensazione di sazietà al cervello, utilissima quando abbiamo le calorie contate;
fa vivere a lungo! E’ la teoria di ARISE (Associazione Internazionale per la Ricerca nelle Scienze del piacere), che riunisce in tutto il mondo medici, psicologi, dietologi, ricercatori; qualche trasgressione, come un cioccolatino al giorno, aiuta il corpo perché fortifica il sistema immunitario e quindi le difese da ogni tipo di infezione.
protegge dalla trombosi; secondo l’Istituto di Tecnologia di Melburne, l’acido asteatico, contenuto in grandi percentuali nel burro di cacao, sarebbe utile a prevenire la formazione di grumi sanguigni;
è un ottimo alleato per la cura dell’herpes;
aiuta ad affrontare bene l’inverno: non a caso il massimo consumo di cioccolato avviene fra Natale e Pasqua; all’inizio dell’inverno il corpo richiede una dose maggiore di magnesio rispetto il resto dell’anno, e il cioccolato ne fornisce, piacevolmente, una buona scorta.

19 September 2007

Prajitura cu mere rase

Am cautat peste tot (pe net) o reteta clasica de prajitura cu mere rase. Am gasit o multime cu mere taiate in toate felurile, numai rase nu. In cele din urma am improvizat ceva. Iata:

Cantitati necesare:


Vreo 15 mere, 5 oua, 1 lingura de margarina, 1 lingura gris, 1 cana mica de ulei, 8-9 linguri de faina, 12 linguri de zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, 50 gr nuca de cocos.
Am pregatit merele din timp: le-am curatat, le-am ras, le-am stors de zeama in exces (ah! ce bun e sucul proaspat de mere!) si le-am calit cu 1 lingura de margarina. Am adaugat 4 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat si scortisoara multa. Le-am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-au inmuiat putin si au devenit un maglavais bun de intins , dar nu...gem, hehehe! La sfarsit am adaugat o lingura de gris. Le-am lasat sa se raceasca si intre timp m-am ocupat de blat.
Am separat albusurile de galbenuse, am batut albusurile spuma, cand spuma a devenit densa am inceput sa pun zaharul, 8 linguri, rand pe rand, continuind sa bat pana s-a dizolvat zaharul. Din aceasta zapada dulce am luat de-o parte o cantitate mica necesara pentru " glazura" ...Galbenusurile le-am amestecat cu 1 canita de ulei, am adaugat coaja de lamaie, 50 gr de nuca de cocos, putin praf de copt si le-am pus peste albusuri, amestecand usor, de jos in sus, cum se invata la cursurile cu durata scurta de la televizor...Urmeaza faina, 8 linguri, incorporata rand pe rand, usor, usor. Se toarna totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se pun merele usurel. Am copt prajitura vreo 45 de minute, la sfarsit am intins albusul spuma (rezervat anterior) peste prajitura si am pus-o din nou in cuptor 5 minute.
A iesit incredibil de BUNA! Asta pentru ca nimeni nu si-a dat cu parerea si m-au lasat sa lucrez in liniste!

Am facut ceva?

Am facut ceva bun in viata mea, am influentat cu ceva viata altora? Unii zic ca da. In urma cu mii de ani, nici nu-mi mai amintesc cand, am dat ore de italiana unor fetite. Se pare ca viata a cel putin 2 dintre ele a fost influentata de aceasta intamplare. Ele au facut studii de limba italiana, chiar studii superioare, au o viata legata de Italia si limba italiana. Una dintre aceste fetite, acum o domnisoara cu silueta de invidiat si asemanare izbitoare cu Stefi Graf, m-a vizitat intr-o zi, mi-a adus un buchet de flori si mi-a multumit pentru ceva ce as fi facut candva pentru ea... Impresionant gest.
  • Zilele astea parca ar fi zilele Recunostintei, am mai primit un mesaj de multumire de la autoarea unei carti careia i-am facut niste ilustratii.
  • Numai multumiri, dar bani nu-mi trimite nimeni? Era o gluma...

Il court, il court le fouret

In sfarsit am vazut la TV un film care m-a facut sa lacrimez, eu care ma emotionez greu la filme.Un film francais adorable, am si uitat ca francezii pot fi si ei draguti si plini de umor.

"Il court, il court le furet"

Dans le bureau d’un juge où ils sont convoqués pour divorcer, un jeune couple se souvient des moments forts de leur vie commune...

Pierre et Marion s’aimaient d’amour tendre mais les premières années de bonheur se sont peu à peu transformées. Leur quotidien, fait de routine, de disputes, d’incompréhension et de concessions les amène à rencontrer un juge pour divorcer au plus vite. Tous ces événements se déroulent sous l’oeil intrigué d’un de leurs cadeaux de mariage : un furet qui semble comprendre bien des choses...
E foarte interesant construit din flash back-uri in care fiecare dintre soti isi aminteste versiunea lui pe care o povesteste judecatorului care urmeaza sa-i divorteze.

Trafic pe blog

Ce ti-e si cu traficul pe bloguri! Fara sa fac nimic deosebit am un trafic de invidiat. Cauza: "prajitura cu mere". Toata lumea cauta "prajitura cu mere". In schimb, pe bloguri pe care as vrea sa vina lumea, ... nu se vede tipenie de internaut!
Pe de alta parte, cum poti ajunge pe blogul meu tastand pe google "filme spirituale" sau "otet de mere"sau "biroul de sanatate si silueta" sau "cumpar vite de rasa" sau " ti amo amore mio" sau "intepaturi in degetele picioarelor"sau "ce trebuie sa stii ca sa devii lemnar"? Cum???Cum???

15 September 2007

Politia romana vegheaza

...la respectarea ordinii si linistii publice. Azi noapte cand am vazut o masina a Politiei langa casa mea, mi-am imaginat ca a venit sa-l avertizeze pe cel cu clubul (care organizeaza cantari cu lautari de rasuna tot cartierul joi, vineri, sambata si duminica) sa dea galagia mai incet. Nici vorba. Domnul politist a stat pe acolo sa se distreze vreo 2 ore. Pe la 12:30 a plecat in alta misiune.

09 September 2007

09.09.2007 adica 9 9 9

Am vazut navigand din link in link ca azi e o zi de mare semnificatie spirituala, energetica si ...nu mai stiu cum... Sau unii ziceau si de 18.09.2007, la fel cum altii ziceau de 27.09.2007. Who knows?

Filmele de serie B

L-am auzit pe Bogdan Theodorescu spunand ca la noi nu exista filme de serie B unde sa se arate si fata buna a Romaniei. Are dreptate, tot ce stiam despre America, si in mare masura ne-a ramas in capatani si in ziua de azi cand lumea calatoreste atat de mult, este imaginea unei Americi create de filmele de serie B pe care le-am vazut, filme unde politistul este cinstit, corect, eficient, judecatorul este imaculat, spitalele sunt supersonice, desi, se stie, sistemul de asigurari de sanatate din SUA este la sol, femeile sunt "working", toti sunt niste invingatori.
Am vazut si la italieni acest tip de filme, nenumarate cu carabinierii lor, multe cu familii normale, cu bunici, cu copii, cu lucruri de fiecare zi, in care omul simplu se simte incurajat de modele pozitive.

Romanilor ce li "se arata"? Daca te uiti la jurnale vezi fata hidoasa a Romaniei, daca te uiti la telenovele, cine a rezistat mai mult de 5 minute, vezi o lume a bogatilor sau o lume interlopa, fara nici o legatura cu lumea milioanelor de romani de conditie medie.

Amaratul de Profi

S-a deschis amaratul de Profi din cartierul meu. Nu ca mi-as fi facut vreo iluzie, dar totusi...
In ziua deschiderii lumea s-a asezat la coada de la ora 4! Cand am mers si eu dupa 2 zile sa-mi cumpar niste seminte si servetele, inca mai era inghesuiala si cosuri pline cu ulei, ce face lumea cu atata ulei, nu inteleg. Scannerele nu mergeau, se strigau preturile din gura in gura, asa incat era sa platesc pentru o bucatica de mozzarella 200 de mii, cum eu nu am simtul preturilor, doar mutra intrebatoare a vanzatoarei m-a trezit la realitate si am refuzat branzica. Ca doar nu era mozzarella originala...

06 September 2007

Frig, frig!

Cat de rezistent poate sa fie organismul uman ca sa se adapteze la diferente de temperatura atat de mari?? "Îi frig cumsăcade, am facut foc in soba" zice o femeie. Chiar "cumsăcade"! Si anul trecut am dat drumul la centrala in 2 septembrie, am scris pe blog.

02 September 2007

Albinele parasesc civilizatia umana

De ce oare?
De scarba...poate.

Ultimele carti citite

...sunt din colectia "Perechi celebre". Le-am cumparat pentru ca au un format mic si pot fi citite si in alt loc decat acasa... De obicei nu citesc biografii pentru ca inafara de data nasterii si a mortii, nimeni nu poate reconstitui cu precizie viata unui om. Daca ar fi sa scriu o carte autobiografica, nici macar eu insami nu sunt sigura ca as putea reconstitui propria-mi viata asa cum a fost ea. E adevarat ca pentru artistii-creatori, reperele sunt operele lor. In rest, numai presupuneri. Am citit despre Salvador Dali si Gala, despre John Lennon si Yoko Ono si despre JFK si Jacqueline Kennedy multe lucruri pe care nu le stiam. Am aflat ca Dali ar fi fost un nimeni fara talentul managerial al sotiei sale, la fel si John Lennon a beneficiat, in perioada post Beatles, de influenta majora a sotiei sale, care pe langa faptul ca era o artista stranie, era si o foarte buna femeie de afaceri, reusind sa adune o avere considerabila investind in (si in) imobiliare, terenuri, cladiri. Mariajul JFK si a lui Jackie a fost unul aranjat, dar era ceva normal in societatea americana a acelor timpuri. Voi reveni asupra acestei carti pentru ca descrie o lume foarte ciudata.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD