20 November 2007

BACLAVA!!!!

Imi doream sa fac baclava de ani si ani si ani...
Am gasit aici o reteta.
In cele din urma am reusit sa o si fac, pentru prima si poate ultima oara. Bineinteles am fost creativa si de data asta.




Pozitiv:

  • pe langa nuci, am pus si doua pungulite de migdale (intentionam sa pun si nuca de cocos daca nu mi-ar fi ajuns nucile si migdalele)
  • am pus zahar si in umplutura pentru ca nu am avut incredere ca siropul va patrunde peste tot
  • am pus multa, multa scortisoara
Negativ:

  • focul trebuie sa fie mai mic, sa nu se arda foile de jos
  • siropul sa fie in cantitate mai mare (am pus doar 1 cana de apa, ar trebui 2)

11 November 2007

Cand se ia curentul

Azi am avut vreo 3 pauze de curent. Ce poate sa faca omul cand nu are electricitate? Poate sa faca o gramada de lucruri pe care altfel nu le-ar face, ca de exemplu sa stea de vorba cu familia, sa-si faca ordine prin hartii, sa arunce florile uscate, sa mangaie florile neuscate si, mai ales, sa citeasca.
Am reusit sa citesc destul de mult din ultima carte a lui Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", pe care am inceput-o cu mari rezerve pentru ca initial am avut senzatia de "deja vu" : autorul ia o tema si tese in jurul ei o poveste plina de "invataminte". Geniul scriitorului se manifesta insa in clipa in care iti ofera ceva profund si original, cand manierismul se transforma in adevar revelat prin initiere. Uneori, Coelho reuseste sa-ti dea senzatia ca iti spune ceva nou, desi se bazeaza mult pe documentare.
Personajul principal apartine comunitatii aflata in aceste zile in atentia Europei. Foarte interesante gene au acesti tigani! Pe de o parte par a reprezenta raul, prefacatoria, hotia, iar pe de alta parte au procentul cel mai mare de initiati in practici oculte. Ciudata combinatie!

10 November 2007

Pisicute desene

multe, multe...gasesti AICI!
Greieri inca n-am desenat. In curand, poate...

03 November 2007

McLeod's Daughters

Alex, preferatul meu!
Ma bucur ca pot sa vad din nou "Surorile McLeods"! E serialul care imi place cel mai mult! Imi plac toate personajele, cowgirls si cowboys, imi place actiunea, dar cel mai mult imi plac peisajele incredibile! Da' bine, atunci ai putea spune: "uita-te la niste fotografii cu peisaje". Pai, nu-i totuna! Imi place atmosfera de acolo si GATA! Nu stiu de ce dau amestecat episoade din serii mai vechi ( in care Claire traia), cu episoade dintr-o serie mai noua (a 7-a se pare) decat cea la care m-am oprit acum 2 ani si in care nu mai apare Tess.

Revenire: Din pacate din ultimele serii au disparut toate surorile McLeod, care moarta, care sub "protectia martorilor"...

Aveti aici TOTUL despre serial: serii, episoade, multe fotografii!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD