30 March 2008

Tara Duncan si alte BDFI

Pe principiul "o cireasa atrage o alta cireasa", cautand ceva despre Sophie Audouin-Mamikonian (blogul ei aici), autoare de povestiri pentru copii avand-o ca eroina pe Tara Duncan, am gasit un site interesat foarte documentat despre carti apartinand domeniului sience fiction, horror, fantastic pentru tineret, BDFI (Base de Données Francophone de l'Imaginaire).
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.

4 comments:

ORCA said...

Poate ca totusi esti mai interesata decat pari. revenind la povestea craiasa zapezii:
capitolul unu:
Spirisusul cel pozans. Cineste cu atentie povestea. O sa vezi spridusul, un mic si umil om de stiinta care inventeaza televiziunea si internetul, care ridica sateliti in spatiu (oglinda) care raspandeste multimedia in lume (cioburi sau monitoare televiune, toate acele lucruri care ne faca sa vedem lumea stramb.
E o calatorie, si un mod de a vedea lucrurile, poti porni la drum sau nu is up to you:)

Nicole Florian said...

Foarte interesant punct de vedere! Nu m-am gandit...Marele Vrajitor o fi fost un "umil om de stiinta" dar ucenicii lui nu!
Hai sa incercam!
Desenele ar putea fi in stil Tara Duncan. Vezi cum se leaga lucrurile...

ORCA said...

Ok! voi reveni, cu scenariul meu :)

Anonymous said...

Daca va intereseaza Tara Duncan puteti intra si aici --> www.pisicutza93.myforum.ro

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD