17 April 2008

XVII

Pentru italieni 17 e un numar care aduce ghinion. Superstitia provine din scrierea cu litere romane a cifrei de 17, adica XVII, care anagramata devine VIXI, adica "am trait" sau "nu mai exist", de unde si frica de aceasta zi.
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!

2 comments:

Aida B said...

execelent!
eu am intrat pe o pagina mai veche si am crezut ca ai renuntat. dar uite ca nu.
despre juniorii italieni am auzit si eu multe, lucruri nu foarte magulitoare.

Nicole Florian said...

Am schimbat doar template-ul. Am zugravit, cum ar veni.
Ce am scris eu se petrece in Romania unde si traiesc. Toate urmele de italienisme se datoreaza unor intamplari mai vechi.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD