01 August 2008

Eclipsa de Soare, in cer si pe Pamant

N-am vazut nici o eclipsa azi, nici macar partiala. Se simtea doar un usor vanticel si ceva agitatie nervoasa.
Pe strada era putina lume, inafara de muncitorii de la RADP care peticeau strada in vederea Zilelor orasului care vor avea loc peste o luna, nici macar la "10 lei" nu era coada la usa. Dupa cum decurgea procesul tehnologic, adica, se zgandarea praful cu un tarnacop, se dadea cu o maturica, dupa care se turna asfaltul dintr-un recipient tras de un tractoras, nu cred ca va tine peticeala pana atunci. Anul trecut, cand au peticit aceleasi zone, l-am vazut pe un nene care nivela asfaltul cu piciorul, jur. Topaia sa taseze o portiune pe care compresorasul n-o prinsese. Totul este aici la diminutiv, inafara de sumele astronomice (sa fim in ton cu evenimentul..) pe care le plateste primaria pentru cosmetizare.
Azi se plangea cineva de la Cantina saracilor ca nu mai au bani de alimente. Bine ca are primaria bani pentru fîţîiala si playback-ul Anei Lesko si a altor vedete de acelasi fel de zilele orasului.

6 comments:

Aida B said...

daca n-ai vazut eclipsa inseamna ca NU locuiesti in Mongolia, nici in Siberia:p
cica la noi s-a vazut in proportie de 18%, adica un pic mai mult decit nimic. eu am vazut-o la televizor, transmisa in direct din alte tari (Irak, Afganistan, China)

Anonymous said...

Chiar la cele 18 procente ma refeream. La horoscop mi s-a spus ca pana la eclipsa voi fi intr-un fel, iar dupa aceea, altfel. Voiam sa prind momentul si am tot tras cu coada ochiului la soare.Oricum, mi-am uitat ochelarii de eclipsa acasa...

Anonymous said...

Ba chiar 29% in zona unde traiesc eu...

Aida B said...

usor usor aflam unde locuiesti:)
trebuie sa-mi placa mult blogul tau, daca trec de fiecare data prin chinul de a scrie literele alea de control...

Anonymous said...

Multumesc pentru vizite si comentarii!Scuze pentru litere, dar exista niste maniaci care-si lasa comentariile spam peste tot pe unde trec. Este unul care merge din blog in blog si scrie:"Tocmai eram in aeroport, ma uitam pe blogul tau si mi-a placut foarte mult. Viziteaza-ma si tu la..."

Aida B said...

din cite stiu eu, literele astea opresc spamurile programate de softuri. uneori si oamenii. uite, eu n-am litere si nu primesc mesaje de la calatori, doar viagra si alte medicamente minune:))

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD