20 September 2008

Un film patriotic

Am vazut un film patriotic, de propaganda 100%, american desigur! L-am urmarit cu sufletul la gura, ca si cum   n-as fi stiut ce mesaj vrea sa transmita de la bun inceput...
Un adolescent american, de la oras, din LA, pleaca la bunicul lui la "country", unde face numai prostii, printre care cea mai gogonata, decupeaza o gaura in drapelul american, gest de neiertat. Bunicul vrea sa scoata cureaua din pantaloni sa-l altoiasca, dar isi da seama ca educatia copilului e scapata de sub control si se gandeste sa-i dea o lectie de viata. Hotaraste sa faca impreuna o calatorie (initiatica, desigur) pana la Oceanul Pacific, pret de 1200 de km, dar nu cu trenul, nu cu masina, nu cu avionul, ci calare.


Revin...(continuarea in mesaje)...
Se numeste "Lumina blanda a diminetii"(By Dawn's Early Light) 2000. 

2 comments:

Aida B said...

uf! ai inceput sa ne lasi balta in plina poveste:((

Anonymous said...

Cred ca iti poti imagina continuarea...Baiatul este supus unor mari incercari, precum: manarea vitelor, aruncarea cu lasoul, solidaritatea, prietenia, etc., toate fiind exercitii de educatie si corectie a caracterului. Bunicul il invata si lectia istoriei patriei (USA) ii povesteste cum a luptat el in razboi si cat ar vrea el sa ajunga din nou la Pacific unde a cunoscut-o pe sotia lui.
Din pacate bunicul e foarte bolnav, moare inainte cu putin de a ajunge la sfarsitul drumului. Dar baiatul a invatat lectia, ajunge la Ocean cu steagul (american, desigur) fluturand, incheindu-si astfel drumul initiatic, asimiland astfel lectia de viata a bunicului sau.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD