30 March 2008

Casuta din padure


Azi a fost timp frumos, in sfarsit, dupa vreo 5-6 weekend-uri cu ploaie si vant! Am trecut si la ora de vara...Dupa ce am citit cateva carti de psihologie, parapsihologie si analiza a personalitatii in viata prezenta si in vietile trecute, ma suspectez de tot felul de ganduri "absconse".
De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?

Tara Duncan si alte BDFI

Pe principiul "o cireasa atrage o alta cireasa", cautand ceva despre Sophie Audouin-Mamikonian (blogul ei aici), autoare de povestiri pentru copii avand-o ca eroina pe Tara Duncan, am gasit un site interesat foarte documentat despre carti apartinand domeniului sience fiction, horror, fantastic pentru tineret, BDFI (Base de Données Francophone de l'Imaginaire).
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.

28 March 2008

Carmen Harra

Ati auzit de Carmen Harra? Dar de Carmen Muresan? E una si aceeasi persoana, teoretic vorbind. In realitate Carmen Muresan a devenit Carmen Harra din momentul in care si-a pus in valoare propriul HAR dupa stabilirea sa in USA.
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!

22 March 2008

Cakes in the city: Cookies au citron

Cakes in the city: Cookies au citron

Ma pregatesc de Paste

Incep sa adun retete... Iar la momentul H fac NIMIC, ca de obicei!
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)

18 March 2008

Semnificatia magica a parului

Intrebari:
Care este semnificatia magica  a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?


Am gasit cateva raspunsuri aici.

12 March 2008

Cum sa te vindeci cu o poveste

este o carte foarte interesanta scrisa de Paola Santagostino (Ed. Humanitas) in care autoarea, psihoterapeut specializat in medicina psihosomatica, vorbeste despre aplicarea terapeutica a tehnicii inventarii unui basm. Ea isi pune pacientii sa inventeze basme ale caror elemente simbolice o ajuta sa vada conexiunile dintre imaginar si trup, dintre sanatate si boala.
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.

10 March 2008

Surimi

Ce este in realitate SURIMI?

Este de origine japoneza si se face prelevand din carnea pestilor merluciu straturi compacte care apoi se utilizeaza pentru a forma acei cilindri coralii la exterior si albi in interior. Diferitele straturi sunt prelucrate ca sa stea compacte cu stabilizatori, polifosfati si zaharuri. Ultima faza este congelarea la -20 grade.
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.

09 March 2008

Prajitura cu mere

Ieri tot mamapondul cauta pe net prajitura cu mere.
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.

05 March 2008

Cadouri de 8 Martie pentru profesoare

Mare vanzoleala si fracturi de creier pentru mamele cu copii la scoala: trebuie sa caute cadouri pentru profesoare si invatatoare... pe langa flori...Am auzit vorbindu-se, incepand de la bijuterii de argint, de aranjamente de flori uscate, lumanari decorative, pana la imbracaminte! Unele mamici vorbeau chiar de aspiratoare...Da' la masina de spalat nu s-a gandit nimeni? 
P.S. Bine ca s-a semnat Pactul pentru educatie! N-ar trebui prevazuta in lege interzicerea peschesului de la elevi cu ocazia zilei de 8 Martie sau incheierii anului scolar?? N-ar trebui pedepsit prin lege profesorul care da meditatii propriilor elevi de la clasa? Adica la ore nu esti capabil sa le dai bagajul necesar de cunostinte, dar iti chemi elevii acasa sa le dai ore pe bani, ba, mai mult, le dai note mici elevilor care nu iau ore de la tine sau iau ore de la alti profesori...

P.S. Abia acum, in 2023 (la 15 ani! de la aceasta postare), au fost interzise meditatiile date propriilor elevi de la clasa...In tara asta lucrurile se misca rapid!

01 March 2008

Anthony Bourdain a fost in Romania?

Ma gandeam ce fain ar fi sa vina si in Romania... Tocmai am aflat ca a filmat in Romania si ca "excursia" lui a fost un esec total! Cum? In tara porcului, animalul venerat de Tony, i-a iesit un episod de porc???
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?

Romania: What the hell happened??

N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!
Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD