27 May 2008

O conversatie simpatica

"De cel putin 60 de ani femeile lupta sa devina egale cu barbatii!"
"Da, de aici se vede lipsa lor totala de ambitie!"

26 May 2008

A inflorit grîul!

Stie cineva cum arata florile de grîu? E prima data cand vad si eu aceste minunatii. Sunt micute, micute, in forma de lalea, de culoare galben deschis si ies din alveolele spicului, evident din locurile unde se vor forma boabele de grîu!

17 May 2008

Spune-mi cu ce culoare te imbraci, ca sa-ti spun cine esti!Ilustratii din cartea de colorat la care lucrez VINTAGE FASHION

ROSU:

Cine se imbraca in rosu vrea cu siguranta sa fie remarcat. Rosul poate fi legat si de agresivitate sau de probleme sexuale.
Daca iti pui manusi si
ciorapei rosii ai rezolvat problemele de circulatie in zona mainilor si picioarelor.
ORANGE:
Cine se imbraca in portocaliu exprima bucurie, afirmarea propriului eu, buna dispozitie si altruism. Activeaza intestinul. Energia acestei culori are aceeasi lungime de unda ca si lantul ADN.
GALBEN:
Cine se imbraca in galben se simte bine in pielea lui. Intr-adevar este culoarea asociata sensului propriei identitati, denota o puternica personalitate. Stimuleaza rationalitatea si partea stanga a creierului, imbunatateste functiile gastrice si tonifica sistemul linfatic.
VERDE:
Este culoarea echilibrului energetic. Cine se imbraca in verde cauta echilibrul si reflexivitatea. Efectul este relaxant si purificator, ajuta in caz de dureri de cap si insomnie.
ALBASTRU:
Cine se imbraca in albastru este int
rovertit, inchis. Este culoarea temperamentului flegmatic.
INDIGO:
Este imbracat de persoane rezervate si foarte inchise care vor sa traiasca doar in lumea lor. Este potrivit persoanelor nervoase si nelinistite.
VIOLET:
Tonalitatile mai deschise exprima senzualitate (de aici si vorba "putin mov"?), cele inchise, spiritualitate. Este o combinatie intre albastru si rosu, intre sacru si profan, deci. Este contraindicat in depresii!
NEGRU:
Trebuie evitat ziua pentru ca blocheaza patrunderea undelor electromagnetice ale culorilor si schimbul de energie cu exteriorul. Este o culoare care are tendinta de a devitaliza persoana care il poarta.
Combinat cu rosu inseamna forta si putere, cu galben, putere intelectuala, cu roz, putere sociala. Se evita negrul in caz de depresie.
ALB:
Revitalizeaza organismul.
GRI:
Persoanele care se imbraca in gri pun o bariera intre ele si lume. Este culoarea autoritatii care vrea sa tina masele la distanta. (Costumele gri?)
MARO(N):
Simbolizeaza lipsa de repere, dar te ajuta sa fi practic.

16 May 2008

Terapia prin culoare

Daca tot m-a ales culoarea pe mine si nu eu pe ea, hai sa vedem cum putem profita de situatia asta si sa invatam ceva despre terapia prin culoare!


Metoda terapiei prin culoare (CROMOTERAPIA) se bazeaza pe legea interactiunii dintre frecventa culorilor si frecvente caracteristice trupului uman sau, cu alte cuvinte, se creeaza o rezonanta intre frecventa punctelor aflate pe meridianele corpului, cum sunt Chakrele, cu frecventa diferitelor culori, naturale sau artificiale.(Ati inteles ceva?)
Este la fel ca si in cazul notelor muzicale. Daca plasezi doua ghitare bine acordate in aceeasi camera si atingi coarda A a uneia dintre ele, coarda A a celei de-a doua ghitare va vibra la fel. Aceasta pentru ca frecventa sunetului notei A va traversa spatiul generand o nota de aceeasi frecventa la ghitara a doua. La fel, organele corpului au propria rezonanta, in functie de chakrele sau meridianele care le tuteleaza. De aceea noi putem sa ne „acordam” corpul pentru o stare buna de sanatate, expunandu-l la actiunea culorilor de care avem nevoie.
Scala culorilor permite restaurarea energiei dezechilibrata de boala.
Fiecare culoare are o frecventa cu lungime de unda diferita, iar aceste frecvente diferite determina efecte diferite asupra starii fizice si psihice. Fiecare Chakra are o culoare proprie, in functie de frecventa vibratiei predominante.
Aura unei persoane sanatoase are culori pure.

In concluzie, viata noastra poate fi mai buna cu ROGVAIV, adica:

ROSU (lungime de unda=620-760 nm): creste tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune in plan psihomotor, stimulator intelectual, nelinistitor, creeaza senzatia de apropiere in spatiu, aprindere, insufletire. Imbunatateste legatura cu pamantul si elimina energiile uzate acumulate in picioare. Aduce cu picioarele pe pamant persoanele "cu capul in nori".Trateaza bolile picioarelor, probleme ginecologice si ale vezicii urinare. Este util in anemie, bronsita, gripa, raceala. Contraindicat in stari inflamatorii si tulburari emotionale.

ORANGE (lungime de unda 590-620nm): Accelereaza pulsatiile inimii, mentine presiunea sanguina, favorizeaza secretia gastrica si digestia. Genereaza optimism, veselie, este o culoare calda, creeaza senzatia de apropiere puternica. Este util in problemele ficatului, rinichilor, pancreasului, intestinelor.

Contraindicat in bronsita, pietre la vezica, reumatism cronic, stres.

GALBEN (lungime de unda=575-590): Stimuleaza nervul optic, este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene!), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.

VERDE (lungime de unda=500-575nm): Scade presiunea sanguina si dilata vasele capilare. Excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive. Este bun pentru meditatie, contemplare, conducand la stimularea mentalului. Culoare rece, da senzatia de departare in spatiu. Echilibreaza nivelul energetic emotional. Este culoarea antistres pentru barbati.

Se recomandă în caz de tumori, hipertensiune arterială, dureri de cap, nevralgii, insomnie, ulcer.

ALBASTRU (lungime de unda=450-500nm): Scade presiunea sanguina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia, reduce frecventa pulsului. Culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la liniste interioare si nostalgie. Creeaza senzatia de departare in spatiu. Este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Echilibreaza sistemul endocrin , trateaza diabetul si problemele gatului.

INDIGO (lungime de unda=450-480 nm): Favorizeaza procesele mentale, intuitia, capacitatea de vizualizare. Dezvolta imaginatia creatoare. Favorizeaza sondarea propriului subconstient. Ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.

VIOLET (lungimea de unda=390-450nm): Intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia. Culoare rece nelinistitoare si descurajanta, stimuleaza efecte contradictorii, atractie si indepartare, optimism si nostalgie. Echilibreaza si armonizeaza legatura dintre toate nivelurile energetice si legatura cu universul. Stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.

Mai jos de violet sunt razele ultraviolete, iar deasupra rosului sunt undele infrarosii.
Cantitatea de energie a fiecarei culori este invers proportionala cu lungimea de unda.

11 May 2008

Am mai vandut un card la RedBubble

M-am imbogatit cu 0,36 EUR.
Iata-l fotografiat de cumparator (sa ignoram bibeloul):

03 May 2008

Drogul internet

Am stat 5 zile fara internet! Nu m-am alarmat la inceput, am vrut sa vad cum e, imi ziceam ca o sa fac altceva, o sa citesc, o sa vad filme, o sa desenez...
A fost greu!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD