29 September 2008

Banci nationalizate

Boala "bancii nebune" s-a extins si in Europa! Tot mai multe banci sunt nationalizate! Seara te culci linistit si dimineata auzi la radio: "Azi noapte a fost nationalizata banca.."
Ciudat, astia lucreaza numai noaptea, ca hotii, sa nu-i vada nimeni...

Apropos de criza mondiala, cred ca toata nebunia cu alimentatia sanatoasa e propaganda curata: nu mancati paine multa, inseamna... nu mai avem grau, cereale in general, fiindca trebuie sa producem combustibili (pentru masinile de care nu o sa mai avem loc, in curand), nu mancati carne, nu e buna, NU, NU, obisnuiti-va cu iarba, atata cat mai este.. un pai o sa gasiti pe ici pe colo, beti apa multa, antrenati-va din timp pentru foametea mondiala!

Scarlett Johansson

Ce-a facut sistemul din fata asta! De la  frumusetea naturala si expresivitatea deosebita din primul ei film "The Horse Whisperer ", e adevarat era un copil atunci, au adus-o incet, incet la standardele Holywoodului, daca vezi noul ei chip te gandesti, unde am mai vazut-o, parca o stiu, e X sau Y sau Z? Toate sunt la fel...
Apropos, s-a maritat in secret...adica, vezi-doamne, presa n-a stiut...

Am vazut-o de curand (20 nov.2008) intr-un film facut la 12 anisori!!! Deci The Horse Whisperer nu era primul ei film! Incredibil! Cu cat era mai mica, cu atat era mai buna!

21 September 2008

S-a descoperit cum functioneaza mangaierile

Un cercetator de la  Unilever R&D, Francis McGlone a descoperit cum e cu mangaierile.

Ideea e ca trebuie sa atingi suprafata de mangaiat cu o presiune de 2 grame si nu mai mult (sau mai putin) de 5 cm pe secunda. Ati inteles?

In urma cercetarilor se va produce o masinarie de mangaiat care va sta la baza "mangaiereo-terapiei" cu care se va  incerca vindecarea durerilor cronice.

Centrii nervosi, care la atingere determina eliberarea de hormoni producatori de senzatii placute, nu se gasesc pe organele sexuale, care au alt tip de neurotrasmitatori, si nici in palma sau in talpa piciorului, tocmai fiindca mama natura s-a gandit ca daca dam mana cu cineva sau pur si simplu mergem pe jos sa nu cumva sa ne placa prea mult.

20 September 2008

Un film patriotic

Am vazut un film patriotic, de propaganda 100%, american desigur! L-am urmarit cu sufletul la gura, ca si cum   n-as fi stiut ce mesaj vrea sa transmita de la bun inceput...
Un adolescent american, de la oras, din LA, pleaca la bunicul lui la "country", unde face numai prostii, printre care cea mai gogonata, decupeaza o gaura in drapelul american, gest de neiertat. Bunicul vrea sa scoata cureaua din pantaloni sa-l altoiasca, dar isi da seama ca educatia copilului e scapata de sub control si se gandeste sa-i dea o lectie de viata. Hotaraste sa faca impreuna o calatorie (initiatica, desigur) pana la Oceanul Pacific, pret de 1200 de km, dar nu cu trenul, nu cu masina, nu cu avionul, ci calare.


Revin...(continuarea in mesaje)...
Se numeste "Lumina blanda a diminetii"(By Dawn's Early Light) 2000. 

15 September 2008

Carmen Harra si Anca Parghel

impreuna la Maruta. Doua senzitive. Cand am scris despre Anca Parghel, tocmai despre calitatile ei de a vedea dincolo de lumea fizica  am vorbit, si nu de boala ei si nici de vocea ei magnifica.

revin...

Intre timp m-am uitat la Allison Dubois (Medium), alta paranormala... Ei i se arata in vis spiritele. Carmen Harra le vede tot noaptea, dar nu in vis, cred...
Cat despre presedintele SUA, ea zice acum ca nici vorba de Obama. In schimb a gasit in Sarah Palin femeia care trebuie sa conduca SUA, ma rog, in cazul ei din postura de vice. We'll see.

In ultima vreme le nimereste ca Endora, mama Samanthei.
Cea mai recenta carte a ei a aparut la Editura For You.

14 September 2008

Discriminare (aproape) din fasa

Aud in jurul meu mamicile povestind despre felul in care sunt repartizati copiii la scoala: in clasa A sunt cei cu parinti bogati (unii cu multe cu fitze si rashini), restul, in urmatoarele litere ale alfabetului, iar copiii de la Casa copilului sau romii, desigur, la coada alfabetului...E adevarat ca nici mie nu mi-ar placea sa am un copil care sa fie deranjat in timpul orelor de tot felul de "derbedei", dar totusi, nu seamana a discriminare? 
Sau poate e mai bine sa stii de mic unde ti-e locul in societatea asta capitalista?
Pana la urma bogatii o sa-si faca scolile lor private, asta va fi urmatorul pas. Oricum, sunt clase unde parintii bogati sposorizeaza cumpararea de mobilier, zugravitul, etc. Unii parinti mai saraci si cu mai multi copii nu fac fata contributiilor tot mai mari pentru fondul clasei, pentru caiete suplimentare, pentru 8 martie, pentru Mos Nicolae, pentru garderoba din ce in ce mai sofisticata, etc. Si atunci nu e bine ca saracii sa fie cu saracii si bogatii cu bogatii? 

Meteo: E frig rau. Dimineata erau 6-7 grade. Dupa canicula, frig! 

10 September 2008

Intre zacusca si sfarsitul lumii

Ce legatura poate sa fie intre compotul de prune brumarii, bosonul Higgs, chilotii rosii ai Mihaelei Radulescu, intelegerea secreta dintre Basescu si Vadim, 2 desene cu printese pe cai, strada pe care circula vacile in libertate si lasa urme mirositoare, alarma de la magazinul de antichitati care porneste singura la miezul noptii, cracker-ii dospiti 24 de ore, WhoisZU...???

...revin in cateva minute... sau ore...sau zile...

01 September 2008

Goodbye to the Summer/Goodbye for the Summer

Gata, s-adus vara! E frig seara, e ceata dimineata...brrr...
Se coc strugurii si nucile! Cad alunele...
Multa nostalgie!
06.09.2008. Ce eroare, s-a intors vara, draguta de ea! Canicula adevarata!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD