31 October 2008

(Pseudo) scenariu de film

Plan oarecum indepartat. Sfarsit de octombrie, cald exagerat, soare puternic. In departare o pisicuta cu pete galbene se joaca printre dovlecii culesi si depozitati langa un gard. Frunze galbene de vita de vie stralucesc in soare. Se vad cativa ciorchini de struguri negri ramasi dupa cules.
**********************
Imaginea se muta in interiorul unei bucatarii unde doi batranei, un barbat si o femeie, fac paine. Ce? Fac paine! Ea unge cu grija tavile, el framanta aluatul (fiindca are mai multa forta).

Imaginea se muta din nou in curte unde doua pisicute se harjonesc, apoi incep sa alerge si in acest moment in cadru intra cutii goale de carton pe care scrie PARCHET..., galeti de vopsea, o gramada de moloz. In tot acest timp imaginea le urmareste pe cele 2 pisicute prin acest cadru plin de dezordine in contrast cu imaginile idilice de la inceput.

Cadru de interior: camere aproape goale proaspat zugravite. In cadru apare o femeie de varsta mijlocie cu o carte in mana, o rasfoieste, o pune pe un scaun, o ia din nou, incearca sa citeasca, dar devine atenta la ceva ce se intampla in apropiere.
Din acest moment ACTION!, intra in scena personajul principal: un barbat mai in varsta, carunt, cu alura de pensionar cumsecade care mestereste ceva la un candelabru. Acesta bolboroseste ceva legat de chinezi: " astia ori sunt prosti, ori sunt cu mult inaintea noastra, nu inteleg ce e cu acest candelabru, nu au pus si instructiuni? sa stiti ca nu am ce sa fac, imi pare rau!" Femeia este afectata " chiar pe asta nu stiti sa-l puneti, candelabrul meu cu 7 sfere, candelabrul meu magic, nu puteti sa-l puneti?" "nu, imi pare rau"
Femeia se resemneaza: "bine, sa trecem la celelalte lucruri de facut: prize, intrerupatoare, cutia de sigurante..."
Din acest moment filmul se dinamizeaza, am mai multe variante: comic, comico-dramatic, horror-comic, etc.
Personajul, sa-i zicem Electricianul, incepe sa mestereasca la tabloul de sigurante, sparge peretele, strica zugraveala proaspata, nu-i nimic, vin zugravii care lucreaza in alta camera, repara... In scena urmatoare imaginea il surprinde pe Electrician in timp ce pune un intrerupator, scapa surubelnita in perete, zgarieturi mari se intind in jurul intrerupatorului, la fel, urme negre de degete sunt peste tot pe pereti. 
Alt cadru: Electricianul se urca pe o scara sa puna un candelabru, da gauri in tavan, cad bucati de tencuiala...Aici as duce actiunea la extrem...(in film)...Omul incearca sa puna candelabrul, nu reuseste si o cheama pe femeie sa il ajute. Aceasta are rau de inaltime, se dezechilibreaza si cad amandoi, spargand candelabru si producand un dezastru in camera (Angelica, nu s-a intamplat nimic, e doar in scenariu, stai linistita!)
Alt cadru: E. se intersecteaza cu mesterii care pun parchetul in cealalata camera. In timp ce acestia taie parchetul cu o scula electrica, E. intrerupe curentul de la tablou din 5 in 5 minute fiindca nu merg toate prizele si intrerupatoarele. Acestia incep sa se certe, femeia e disperata...
In cele din urma E pleaca. Cei din casa descopera destul de tarziu ca nu mai merge centrala termica (si nici becul din baie, "da-l incolo, mergem cu lanterna la WC"). Vor afla a 2-a zi ca e din cauza inversarii unor fire. Seara tarziu,  cei care pun parchetul calculeaza ca mai ar avea nevoie de  1(una) cutie de parchet. Batranelul (cel cu painea de la inceput) se urca pe bicicleta si pedaleaza pana la depozitul de parchet, sperand sa gaseasca deschis. Nu e deschis. Revine acasa si escaladeaza gardul vecinului (proprietarul depozitului de parchet) folosind o scara de zugrav. Nu gaseste pe nimeni la inceput, o lumina aprinsa intr-o camera il face sa creada ca e cineva acasa, bate, in usa, in geamuri, in cele din urma vine omul, putin beat, ii spune despre ce e vorba, pleaca cu el la depozit cu masina si aduce 2 cutii de parchet. La revenire, mesterii sunt pe final, imaginea surprinde o suprafata de 20cm/15cm fara parchet! De atat mai aveau nevoie pentru a termina...

Cadrul final: Familia doarme zgribulita sub plapumi si paturi (centrala nu merge).
Femeia viseaza ca Presedintele  o saruta pe obraz in timp ce ea il mangaie cu o mana murdara de faina, prim plan pe fatza presedintelui  plina de pete de faina alba.
Ea se trezeste si zice: "cand visezi  un sef de stat  inseamna ca iti va merge bine"...

THE END

28 October 2008

Iurie Darie - Fat-Frumos cand era mic

Demult am vrut sa scriu despre talentul de desenator al lui Iurie Darie. In seara asta vazandu-l la televizor, mi-am adus aminte de incredibila lui abilitate de a desena, de spontaneitatea si frumusetea liniei lui. Mutand cartile din biblioteca din motive de zugravit, am gasit una din cartile lui pe care am pastrat-o din copilarie. Desigur n-a fost un talent irosit in intregime, in tinerete a publicat mai multe carti, a participat la emisiuni de televiziune unde desena in direct cu o usurinta extraordinara, dar istoria il va retine ca pe un mare actor. Pacat ca istoria nu-l va retine ca pe un mare desenator! Nu am gasit nici un desen de-al lui pe net, nici o mentiune despre cartile ilustrate de el...Pacat!
Eu nu-i inteleg pe urmasii acestor mari oameni, care nu fac nimic pentru a-i aduce in atentia publicului.









18 October 2008

Si miliardarii au probleme, vai ce mila mi-e!

Criza financiara ii loveste si pe superbogati: miliardarul rus Roman Abramovici a decis sa-si amane nunta pentru ca dupa spusele lui " nu e momentul pentru petreceri", cu atat mai mult cu cat este ocupat cu salvarea patrimoniului sau. El isi programase 6 petreceri de nunta in 6 orase diferite, printre care Moscova si New York, cu un numar enorm de invitati. Numai rochia miresei (Cavalli)  va costa 250.000 de euro.

16 October 2008

Dulceata de gutui si grapefruit

                             
                                                                         revin...


13 October 2008

Petru Popescu

scrie un editorial in Jurnalul National. Vor urma si altele daca nu va fi socat de comentariile de pe editia on-line pe care mi le imaginez, inca nu le-am citit...Nu stie ca in Romania agresivitatea e la ea acasa.
P.S. M-am inselat, nu au sarit pe el agresorii de serviciu. Probabil acestia nu stiu cine e Petru Popescu...

11 October 2008

Zugravim

in plina criza financiara! Ce legatura are? Are! Cine stie daca mai apuc  sa cumpar materialele inainte de a se scumpi...!
Acum incerc sa eliberez camerele de multimea de lucruri. Ma apuca disperarea! Intre 2 disperari trec pe la calculator care va fi, sper, locul meu de stabilitate!
Nu mai pot cu atatea carti! La ce mi-a folosit sa citesc atat de mult?

10 October 2008

Urania

spune ca Niagara crizei financiare mondiale e abia la inceput, dupa 23 octombrie incepe adevaratul dezastru! (Aoleu!) 
Criza este indusa de cercuri de putere si servicii secrete, iar bancile sunt instrumentele prin care acestea actioneaza.
Se vor salva cei care nu au nimic sau cei care au prea mult.

05 October 2008

Se vede ca a plouat

dupa numarul vizitatorilor de pe blogurile mele. Daca nu facea prajitura cu mere (si au fost multi care au facut!), vizitatorul cauta desene pentru copii sau "adults therapy coloring pages" (se cam pacalesc cei care dau peste nevinovatele mele desene cu geranium, delfini, porumbei, femeia copac sau cel mult, un vulcan in eruptie...)
Se vede ca e criza mare de tot in USA! Daca pana mai ieri 99% dintre vizitatorii mei de pe Coloring, erau americani, acum nu prea mai au chef sa se ocupe de copiii lor si sa se plimbe pe net dupa desene. In schimb romanii au dat navala, probabil  pana acum credeau ca nu exista nimic inafara de printesele Disney sau Barbie. 
Apropos de printesele Disney, am devenit experta, stiu cu precizie ce rochie are fiecare, pliu cu pliu, jupon cu jupon, solzisor cu solzisor (ma refer la Mica Sirena), de cand am desenat 16 pagini cu ele...

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD