28 December 2008

In Harum Scarum sau Harem Holiday,

film din 1965 cu Elvis Presley, a carui actiune se petrece intr-o tara orientala, printesa Shalimar, cum sta ea asa visatoare in iatacul ei princiar dotat cu o mica piscinuta interioara (de fapt ochiul de apa care nu lipsea din interioarele Orientului de alta data.  "The fountain shares a common function with those found in buildings across the Middle East in it's centrality within the architecture. Water plays an important role in the architectural schemes of most large-scale secular buildings, from The Alhambra in Spain to the Moorish palace that inspired Leighton's Arab Hall, namely La Zisa, in Palermo, Sicily.
Fountains have always served a dual function in Islamic design. From an architectural point of view it enhances the atmospheric qualities of a space. It also serves as a reminder to Muslims of sections of the Qur'an referring to Paradise, described as having fountains and gardens, and the afterlife"), ii vine ideea sa arunce niste petale de trandafir in apa si dintr-o data apare imaginea personajului interpretat de Elvis, care incepe sa cante, evident! Mica piscinuta devine precursoarea televizorului de azi, iar petalele de trandafir, telecomanda... Cui i-o fi venit ideea asta?! 
A propos de filme, am vazut o multime in aceste zile, multe americane, unele usurele, altele mai putin. Am descoperit o actrita interesanta, Monica Potter, care seamana foarte bine, in felul cum joaca, cu Julia Roberts, dar cred ca nu va avea niciodata succesul acesteia... din pacate...Mai trebuie si noroc pe lumea asta.

Venind vorba de Julia Roberts, chiar ma miram cum de nu "se da" iar "Pretty Woman", ar fi fost chiar un moment potrivit. Nici n-am terminat bine sa ma mir, ca TVR1 este pe faza...

07 December 2008

O solutie geniala

Am auzit aseara intr-o emisiune de divertisment de la TV5 o idee spusa sub forma de gluma, dar care mi se pare foarte buna: statul pompeaza multi bani in banci, ca sa aiba bancile de unde sa imprumute populatia; n-ar fi mai bine ca statul sa dea banii direct populatiei???? 
Nu, evident! Cum ar mai face bancile profituri atat de mari (cel putin in Romania...unde isi exploateaza si salariatii ca pe niste sclavi)???

In Italia s-a introdus Social Card-ul, un card cu care se pot plati facturile la utilitati si cumpara alimente.

06 December 2008

Ce v-a adus Mos Nicolae?

Noi, cei mari, doream sa ne aduca sanatate, o criza suportabila si un guvern stabil.
Cei mici si-au dorit: laptop-uri, console cu jocuri, mp3 playere, cd cu gta3(nu stiu ce inseamna), Eyes Cloap, stilou de tatuaje Hannah Montana, telefon cu clapeta, seturi de masini Ferrari, o camera digitala, pantofi cu toc, o papusa Barbie si "machiajuri" Barbie, etc...
Urmeaza Mos Craciun! Sa te tii Mosule!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD