03 May 2009

S-a dus si ultimul weekend prelungit

si n-am facut nimic din ce mi-am propus!
Chiar, ce naiba am facut 3 zile?
Cand mi-am dat seama ca nu mai am nici o sansa sa mai fac ceva, m-am relaxat si m-am apucat sa fac ce-mi place mai mult: sa ma plimb din link in link. Asa am descoperit o poveste extraordinara, pe care am citit-o cu sufletul la gura. Plina de umor, de energie, de filozofie chiar, m-a impresionat de la primul pana la ultimul post ca un roman de succes.
Cititi (de la inceput, din 2004) Poveste despre America

P.S. Am citit in ultima vreme multe povesti din America, dar nu credeam ca voi da si acolo de personaje precum cele care se lauda ca piscina lor din America are o suprafata mai mare decat apartamentul lor din Romania, ori din cele care nu fac nimic in America decat shoping. Acestea nu ne spun si cum au ajuns la asa o bunastare, nici cat au muncit ca sa o obtina.
Pe de alta parte exista si o alta America decat cea din orasele mari, o America provinciala, cu casute din lemn, fara curti sau garduri (o caracteristica a Americii care vrea sa spuna ce? ca "nu am nimic de ascuns"?...) care iti dau senzatia de tabara de vara sau getou.
Exista o fata a Americii pe care o identific cu atmosfera din filmul A Love Song for Bobby Long,
in care joaca, desigur, preferata mea Scarlett Johansson.

3 comments:

Loredana said...

e bine ca macar ai apucat sa citesti ceva ce ti-a placut. de obicei cam asa se intampla, se alege prafu;l de planurile noastre privind relaxarea.

Donazz said...

Merci frumos, apreciez sincer, e poate cel mai frumos compliment primit. Numai mama m-a laudat mai tare:)
saru-mina!

Flavius Ţerbea said...

Bine te-am gasit. E bine cand citesti oameni care au umor si scriu bine/fain.
In alta ordine de idei...blogul Donei (Poveste despre America) este the best of the best nu numai dintre blogurile diasporenilor, ci asa, in general.
Si da, si eu stiu pe cea care are piscina mai mare decat apartamentul lui maica-sa si m-a mancat degetele sa ma bag in seama si sa scriu despre "subiect", dar nu se merita. Daca se simt bine laudandu-se...simta-se! Si mai sunt...

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD