04 July 2009

Radu Anton(y) Roman versus Anthony Bourdain

Cred ca ar castiga detasat Radu Anton Roman! Uimitoare emisiunile cu el! Ar trebui difuzate in fiecare zi, reluate iar si iar.
Cartea lui cu bucate, vinuri si retete romanesti o gasiti AICI!

Mi s-a parut interesanta Ciorba de fasole verde cu bors:
500 g fasole verde
1 l de bors
1 ceapa
1 lingura de unt + 1 pentru prajit
1 legatura de patrunjel
5 felii de paine
5 oua

Fasolea se fierbe in apa putina cu o ceapa si 1 lingura de unt. Borsul se fierbe separat. Ouale se fierb rascoapte. Painea se prajeste in unt. Verdeata se toaca. Ouale fierte se taie marunt.
Intr-un castron se se aseaza feliile de paine, peste ele se pun ouale si verdeata. Cand fasolea a fiert se adauga borsul, se potriveste de sare. Se pune ciorba in castron peste feliile de paine.
(Parca ar merge si niste smanatana aici...)

P.S. 8.7.2018 - Din pacate amandoi s-au dus la cele vesnice, Radu Anton Roman in 2005, la 57 de ani, Anthony Bourdain in 2018, la 61 de ani. Amandoi au plecat in aceeasi luna in care s-au nascut, unul in august, celalalt in iunie.

1 comment:

Eugen Ion said...

Domnul Roman ar castiga intr-o competitie cu oricine.
Domnul Roman avea un discurs al bucatelor care te facea atat de curios sa incerci si tu acasa.
Domnul Roman a fost pentru bucataria romaneasca ceea ce a fost Jamie Oliver pentru bucataria mondiala, adica un geniu.
Am toate cele 7 volume scoase de Romania Libera, mi-ai facut pofta de ceva bu de pe acolo. Ia sa vedem...

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD