24 November 2009

Murdaria face bine la sanatate?

Niste cercetatori de la School of Medicine at University of California au descoperit ca specia  bacterica a stafilococilor, este in masura sa blocheze primul pas in succesiunea de reactii moleculare care produc inflamarea epidermei, prin secretia acidului lipoteicoic(LTA).
Cu alte cuvinte  bacteriile de pe epiderma ta, cu cat sunt mai multe si mai vioaie, cu atat te apara mai bine de declansarea proceselor inflamatorii in urma unor eventuale rani.
Pe scurt, ar fi mai bine sa nu te speli prea mult, pielea murdara e buna pentru sanatate.
Sursa: Nature Medicine
Acum imi explic de ce puradeii se imbolnavesc mai greu decat copiii crescuti intr-un mediu aseptic, de ce in tarile dezvoltate alergiile fac ravagii, bacteriile si virusii se dezvolta intr-un ritm nemaivazut, apar mutatii tot mai rezistente la medicamente.

3 comments:

Aida B said...

da si nu.
mizeria poate crea focare de infectie si de aici pina la epidemii de boli care mai de care mai infectioase mai e un pas. traiesc intr-o tara asa-zis dezvoltata si am vazut o gramada de copii murdari cu si fara alergii. nu stiu daca murdarirea e buna in cazul asta. ar trebui, poate, sa nu mai ia sacose de medicamente - ca asa se pleaca de la farmacie aici -, sa manince mai sanatos. in general ar trebui sa se intoarca la o agricultura sanatoasa, fara pesticide, OGM etc.

Nicole said...

Asa e, prea multe medicamente. Organismul uman nu isi mai creaza anticorpi.

Anonymous said...

Da, probabil, de aceea este

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD