31 January 2009

Match Point

Perversul de Woodi Allen cred ca a facut acest film atat de diferit de celelalte ale lui, numai si numai de dragul lui Scarlett Johansson. I-a exploatat la maxim latura senzuala (ea are si o replica in film: "eu nu sunt frumoasa, sunt doar sexi"), o si ucide pe eroina in final, asa cum cred ca a ucis-o si el in mintea lui pe S.J. Pur si simplu s-a jucat cu doi tineri frumosi, oferindu-si o sedinta de terapie.

Ma gandeam eu!


Ştricănitul face bine la sanatate! Cand tricotezi, impletind un ochi dupa altul, transformand ghemele in pulovere, in ciorapi si manusi, e ca si cum ai recita o mantra, e ca si cum ai face meditatie sau ai spune o rugaciune: ritmul inimii incetineste, presiunea sanguina scade, muschii se destind. E o concluzie a unui studiu efectuat la Harvard."Knitting mania" este noua moda retro care a cuprins Hollyood-ul dar si Marea Britanie.


18 January 2009

Cultura Cucuteni

Tot cautand godesse ale tricotatului, am redescoperit partea cea mai spectaculoasa a culturii Cucuteni:
21 de statuete, un ghid de fertilitate vechi de peste 4000 de ani
"Una dintre cele mai fascinante ipoteze legate de cucutenieni ne-a fost prezentata de catre doctorul Romeo Dumitrescu si se refera la cele 21 de statuete feminine descoperite intr-o cutie de ceramica la Isaia (Iasi). Din cele 50.000 de statuete descoperite de cand se face cercetarea Culturii Cucuteni, una la 40 e masculina. Aceasta civilizatie, care a trait aproximativ 1200 de ani, a atins o cifra demografica ce nu a depasit 1,2 milioane de locuitori. Cucutenienii era foarte bogati in ceea ce priveste resursele de hrana si erau foarte atenti la fertilitate. Toate statuetele sunt realizate ca si cum o femeie si-ar fi vazut si studiat corpul, cu detalii asupra partii reproductive. Se pare ca statuetele erau facute de catre femei atente la toate aceste detalii. Cele 21 de statuete prezinta, astfel, o schema logica a fertilitatii veche de peste 4000 de ani pe o schema hormonala de 21 de zile. Acest adevarat ghid de fertilitate indica momentul in care femeia cucuteniana putea face copii si explica o mare nevoie de a avea urmasi a acelei civilizatii.
"

Knitting obssession

Cred ca o sa ma reapuc de tricotat la modul serios. Tot rascolind netul am aflat ca exista si o zeita a tricotatului (de fapt e o zeita tricotata umpluta cu plante aromatice de gradina):

Cateodata arata asa:

17 January 2009

A fost zapada

Ieri dimineata era iarna! Un strat subtire de zapada acoperea praful gros de alaltaieri. Ce aer placut! Microbii s-au tavalit in chinuri...poate...
Azi miroase a primavara, vrabiutele se balacesc in apa ramasa dupa topirea zapezii.

16 January 2009

Marcel Iures la Trinitas TV

Parintele prezentator-realizator ii punea intrebarile cu sfiala, dar la sfarsit a rasufla usurat: "Va credeam mult mai sever, dar vad ca stiti de gluma..."
Iures era foarte relaxat si bine dispus, habar n-am ce a mai zis, am uitat tot, un singur lucru mi s-a parut demn de retinut: cand a spus ca pentru el actoria este un mod ca oricare altul de a progresa spiritual in aceasta viata. Lui asta i s-a dat ca destin, putea sa fie orice altceva. Foarte adevarat!
Am gasit aici un interviu foarte interesant unde spune mai mult decat generalitatile pe care le spune de obicei. Ma enerveaza ca potentialul lui e de nivelul lui Jeremy Irons si chiar mai mult, iar el se iroseste pe aici, facand pe indiferentul la bani si glorie. Desi daca tin cont de ce am spus mai sus, are perfecta dreptate. Isi urmeaza calea.
Interviul incepe asa: "L-am intalnit pe Marcel Iures in cabina sa de actor, aflata..."
As putea sa spun acelasi lucru:"L-am intalnit pe Marcel Iures in cabina sa de actor, aflata la...",
prima oara la Cluj, a doua oara la Bucuresti.

14.02.2009: Marcel Iures la "Garantat 100%", intr-un film despre istoria Teatrului ACT. Pentru a 2-a oara (prima data a fost la Trinitas) il vad destins si normal, adica asa cum merita sa fie: fericit pentru cei 10 ani de teatru ACT si pentru proiectele pe care le are.

16.05.2009: Marcel Iures- vocea din spotul electoral pt. europarlamentare al PDL. Sunt curioasa cu cine se identifica dintre pedelei, cu Boc, micul utecist si marele lingusitor, cu Videanu, ineficientul primar general, cu Basescu, n-am cuvinte, cu milionarii in dolari care au furat pe rupte?

10 January 2009

Ma apuc de tricotat,

este ceea ce mi-am propus sa fac in aceasta iarna friguroasa!
Mi-am cumparat si lana, dar nu-mi mai gasesc andrelele cu care am tricotat in anii dictaturii(cealalta) hectare de pullover-e...
Modelul acesta ar fi interesant, ce ziceti? Mi-ar tine de cald?
Daca tot mi-am pierdut vremea cautand tricotaje si crosetaje, vedeti aici niste bratari din lana minunate!
Sau niste papucei simpatici aici!
Iar unii, chiar mai cos in cruciulite!
Incredibil dar adevarat: posete crosetate(cu frunzulite, floricele) o minunatie!
Stranelane - o colectie de idei trasnite pe baza de tricotat!
Knitting Sutra - util, are multe link-uri!
Manusi fara degete (ultimul trend in materie!)

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD