07 April 2009

Atacul pasarilor asupra ciresului

Ca si anul trecut ciresul nostru a fost atacat de pasari care-i devoreaza bietii muguri abia iesiti!

[save.jpg]
Asta ca sa nu vorbesc de Revolutia de la Chisinau...
Doamne, ce pacat ca mai exista naivi gata sa moara pentru o utopie. Saracii de ei, nu-si dau seama ca sunt manipulati! Noi am trecut deja prin ce trec ei acum, si cu ce ne-am ales?
Capitalismul nostru e mai bun decat comunismul lor?

04 April 2009

BUNICU sau Ciorba de miel cu bombardament

CAPITOLUL IV
Dupa mult timp incerc sa reiau seria de amintiri ale lui Bunicu':
Pe 4 aprilie 1944, pentru prima oara de la inceputul razboiului, aviatia militara americana ajungea in misiune deasupra Bucurestiului.
Tata isi aminteste, ca in fiecare an pe 4 aprilie, ca lumea nu se astepta sa fie un bombardament adevarat. Pana in acel moment avusesera loc doar simulari. Se dadea prealarma, alarma si incetarea alarmei. De aceasta data s-au dat prealarma si alarma, dar ceea ce s-a crezut a fi sfarsitul alarmei, a fost de fapt inceputul unei alarme adevarate. Au murit in jur de 5000 de oameni, cele mai afectate zone au fost cele din preajma Gării de Nord. Au căzut bombe însă şi pe Calea Victoriei, în zona hotelului Athene Palace, lângă Catedrala Catolică Sfântul Iosif şi în cartierul Cotroceni.
Tata lucra ca bucatar la restaurantul Dorul Ancutei de pe strada Lahovary. Isi aminteste, ca si cum ar fi fost ieri, meniul acelei zile: ciorba de miel si spanac cu carne de miel...Zona in care era el nu a fost afectata.

02 April 2009

Vai, ce caldura!

S-a lasat cu cautari de sandale, impachetat haine de iarna, despachetat haine de vara, etc.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD