11 December 2010

Perne cu samburi de cirese

Azi am auzit (citit) prima data de perne umplute cu samburi de cirese. Habar n-am avut ca aceste pernute se pot folosi in diverse afectiuni, punandu-se pe locurile dureroase, fie racite in frigider, fie incalzite in cuptorul cu microunde(!?). Exista si cu seminte de in, de struguri sau cu chiar cu orez.
Daca la vara veti manca multe cirese (ori visine) nu aruncati samburii, spalati-i, puneti-i la soare sa se usuce si introduceti-i intr-o fata de perna dubla, preferabil din materiale naturale, tip  bumbac, in.
Se pot folosi in urmatoarele afectiuni:


  • dureri ale coloanei vertebrale (perna se incalzeste si se tine 10 min. pe locul dureros)
  • colici abdominale, in special la bebelusi (calda)
  • tensiuni cervicale (calda)
  • entorse, lovituri, contuzii (rece)
  • dureri de cap, sinuzite (calda sau rece...)

Ideea e ca aceste perne functioneaza ca niste comprese calde sau reci in functie de necesitati, fiindca isi pastreaza mult timp temperatura initiala. Ar fi bune si pentru picioare reci, uite o idee!

O firma din Elvetia vinde samburi de cirese, un saculet de 500 g, la 8 EURO...

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD