31 January 2010

Alba ca Zapada si cei 7 pitici


N-am stiut ca piticii lucrau intr-o mina de diamante, erau mineri, deci. Am vazut aseara filmul lui Disney, nu cred ca l-am mai vazut vreodata integral. Am inceput sa inteleg abia acum povestile pentru copii. Cand eram mica nu intelegeam nimic, nu se lega nimic, nu rezonam cu nimic din povestile pe care le citeam. Imi vine sa mor de ras cand imi amintesc ca eram inscrisa la Casa Pionierilor la un cercul de ..., nu ati ghicit..."POVESTI"!
Singura poveste pe care am inteles-o, de fapt singurele, sunt 2 sau 3(?), au fost "GULERAS CENUSIU", "RATUSCA CEA URATA" si "MICA SIRENA", toate cam triste...
P.S. Si iar ma minunez: ce ilustratori extraordinari aveam pe vremuri si cum au disparut ei fara urma (cel putin pe internet nu gasesti samanta de ilustratie romanesca veche, adica mai veche de 20 de ani)!
Cred ca nici in biblioteci nu mai exista. Am cautat la biblioteca din oras carti vechi pentru copii, bineinteles nu mai sunt, au fost casate!

13 January 2010

Tendinte sau Peste tot e la fel

In timp ce tendintele de la Paris sunt cele pe care ni le aduce la cunostinta Monsieur Coafan( in romana Coifan), tendintele de la mine de la birou, dar nu numai tendintele, chiar si realitatile, sunt mov, violet, lila...cam pe aici.
Fiindca 8 ore din 24, atat cat stau la serviciu, trebuie sa-mi reprim orice gand critic, orice opinie, m-am dezobisnuit sa-mi dau cu parerea pana si pe blog. "Da' ce rost are? Ce mai conteaza?"

Revin dupa ce ma tratez...

01 January 2010

LA MULTI ANI! 2010 sa fii bun cu noi!

Aseara am vazut Luna. Mare lucru! Tinand cont ca era o ceata sa o tai cu cutitul, e intr-adevar mare lucru! La miezul noptii cand toata lumea bubuia din artificii si pocnitori, am iesit si eu afara sa vad care e treaba. Ceata deasa, umezeala, miros de fum. M-am uitat spre cer "Oh, Doamne!" si am vazut o raza mica de lumina ca un norisor, care s-a luminat incet, incet si a aparut Luna! Cativa norisori albi au dansat in fata ei vreo 2-3 secunde, dupa care a disparut in ceata. Se pare ca am vazut-o pe insasi Blue Moon!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD