29 November 2010

O zi ploioasa

Si totusi spre seara am gasit gandurile unor copii care mi-au bucurat ziua:

“Muzica te curata de urat, dar numai daca o folosesti ca sapunul, adica toata viata, nu asa, din cand in cand.” 

“Daca ar aparea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos l-as intreba daca ma poate duce la Mama Lui, ca eu vreau sa o intreb pe Maica Domnului cum este sa ai un copil-Dumnezeu. ”
“Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu” 
“Sfintii invata la o scoala din cer, ca ei locuiesc pe pamant dar ingerii le aduc din cer lectii in fiecare zi, sa le faca acasa”
“In bisericile ortodoxe, sfintii sunt slabi, alungiti la fata si la corp, pentru ca asa arata cei care sunt buni la suflet, ca lor le-a ramas in corp doar sufletul, au ajuns numai piele si suflet.”
“Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati,  pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei” 

26 November 2010

A nins!

Uraaa! In noaptea asta a nins!
In curand vine si Mos Nicolae!

20 November 2010

De pe bloguri adunate şi-napoi la lume date: Ovideniile

La 21 noiembrie se sarbatoreste Intrarea in biserica a Fecioarei Maria (Ovideniile)

CNP

Ce semnificatie au cifrele Codului Numeric Personal?
Sa vedem AICI!
Daca intalniti CNP-uri care incep cu 3, 4, 5, 6, 7, 8 sau chiar 9, sa nu credeti ca e o eroare, pentru ca prima cifra arata ca oamenii  apartin urmatoarelor categorii:


  • 3 / 4 - născuți între 1 ianuarie 1800 și 31 decembrie 1899
  • 5 / 6 - născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2099
  • 7 / 8 - pentru personale străine rezidente în România.
În plus 9 - pentru persoanele străine.

14 November 2010

Cum alegem si cum folosim plasticul in bucatarie

Mai intai ne uitam la etichete. In mod normal orice sticla sau cutie ar trebui sa aiba un cod, uneori inscris intr-un triunghi, care arata compozitia produsului. Numerele 1,2,4 si 5 indica faptul ca produsele contin substante chimice sigure, in timp ce 3 si 6  contin substante nocive, iar 7 este un tip de policarbonat cu bisfenol A, foarte nociv. (Atentie la biberoane!).
Ideea e ca trebuie evitata reutilizarea obiectelor din plastic, cum ar fi sticlele din plastic, care nu trebuie nici incalzite, nici congelate. Sticlele sunt produse din doua tipuri de materiale: unul e Pet-ul (Polyethylen Terephtalat), un material usor si economic care formeaza o bariera impotriva oxigenului si bioxidului de carbon, celalalt este Lexan-ul care este un polibicarbonat care ar trebui evidentiat prin cifra 7. Acesta poate  emana bisfenol A (toxic), daca obiectele sunt incalzite sau congelate.


Am verificat: pe sticlele de apa minerala scrie PET, iar pe ambalajele de la mozzarella (Delaco), de ex., am gasit un triunghi cu cifra 7 in el.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD