27 December 2010

23 December 2010

Gata

cu blaturile, foile,  cremele, glazurile, esentele, aromele, cojile de portocale, stafidele, nucile, alunele, cozonacii, etc.

11 December 2010

Perne cu samburi de cirese

Azi am auzit (citit) prima data de perne umplute cu samburi de cirese. Habar n-am avut ca aceste pernute se pot folosi in diverse afectiuni, punandu-se pe locurile dureroase, fie racite in frigider, fie incalzite in cuptorul cu microunde(!?). Exista si cu seminte de in, de struguri sau cu chiar cu orez.
Daca la vara veti manca multe cirese (ori visine) nu aruncati samburii, spalati-i, puneti-i la soare sa se usuce si introduceti-i intr-o fata de perna dubla, preferabil din materiale naturale, tip  bumbac, in.
Se pot folosi in urmatoarele afectiuni:


  • dureri ale coloanei vertebrale (perna se incalzeste si se tine 10 min. pe locul dureros)
  • colici abdominale, in special la bebelusi (calda)
  • tensiuni cervicale (calda)
  • entorse, lovituri, contuzii (rece)
  • dureri de cap, sinuzite (calda sau rece...)

Ideea e ca aceste perne functioneaza ca niste comprese calde sau reci in functie de necesitati, fiindca isi pastreaza mult timp temperatura initiala. Ar fi bune si pentru picioare reci, uite o idee!

O firma din Elvetia vinde samburi de cirese, un saculet de 500 g, la 8 EURO...

03 December 2010

De ce va fi interzis usturoiul

NASA a anuntat existenta unei noi forme de viata bazata pe o biochimie care pana mai ieri era doar o fantezie. Un astrobiolog a descoperit in apele unui lac salin din California un  microrganism capabil sa se dezvolte si sa se reproduca folosind ca element de baza arsenicul in loc de fosfor. 
Si usturoiul contine arsenic, Codex Alimentarius interzice consumul de usturoi, deci, logic, nu vrem ca aceste fiinte care miros a usturoi sa traiasca pe Terra.


Nu stiu daca ati prins ideea...
Extraterestru = Arsenic
Usturoi = Arsenic
Sa moara Usturoiul = Sa moara Extraterestrul 
Sau invers...
Asta e un silogism?
Silogismul ar fi asa:
Premisa majora: Extraterestrii  traiesc cu arsenic si ne sunt antipatici fiindca miros a usturoi
Premisa minora: Usturoiul este un Extraterestru
Concluzia: Usturoiul trebuie interzis

Revolutia lui JULIAN ASSANGE

"Vestul şi-a fiscalizat baza de realţii de putere printr-o reţea de contracte, împrumuturi, deţineri de acţiuni, holdinguri  bancare etc. În acest mediu, este necesar ca exprimarea să fie 'liberă', pentru că o schimbare în politică rareori aduce vreo schimbare acestor instumente de bază. Exprimarea în Vest,  este liberă ca păsările şi bursucii, rar are vreun efect asupra puterii. În state precum China există cenzură, pentru că exprimarea are putere şi puterea se teme de ea. Ar trebui să ne uităm întodeauna la cenzură ca la un semnal  economic care arată potenţialul de putere a liberei exprimări. Aceste atacuri ale SUA împotriva noastră arată o mare schimbare, că exprimarea este sufieientă pentru a sparge blocada fiscală"

01 December 2010

La multi ani!


Laszlo Fulop (astrolog): "Romania poate fi un sanatoriu mondial.
Din punct de vedere spiritual Romania este Tibetul Europei. Romania este nascuta in zodia Varsatorului. Are putin simt practic si initiativa, dar  mult  simt artistic si capacitate analitica." 
Adica vorbim, vorbim, dar cand sa trecem la treaba ne apuca lenea...


Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD