11 June 2011

Crema de unt pentru prajituri sau torturi

Nu prea mai e la moda, dar daca totusi faceti vreodata crema de unt, gasiti aici reteta si secretul pentru a nu se taia:

  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie sau rom, coaja de lamaie (portocala)
  • zeama de lamaie sau portocala
  • 100 ml lapte
Untul, care trebuie sa fie moale (scos din frigider cu mai mult timp inainte), se apasa cu lingura de lemn pentru a se scoate apa din el (de obicei untul cu 65% grasime contine incredibil de multa apa). Cand consideram ca nu mai are apa, adaugam zaharul pudra si incepem sa amestecam cu mixerul. Pentru a obtine o crema spumoasa, se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si mixam incontinuu pana obtinem consistenta dorita. La sfarsit adaugam aromele. Este o crema baza careia ii putem adauga diferite arome, cacao sau ciocolata, caramel, etc.
Care ar fi secretul? Pai tocmai laptele fierbinte pentru ca omogenizeaza temperatura compozitiei si crema nu se mai taie. 

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD