25 June 2011

Dupa ploaie

 Azi a fost o vreme ca la munte, cu nori multi care se ridicau ca o ceata deasupra dealurilor. 
Soarele mai aparea din cand in cand printre norii care se deplasau cu viteze diferite, unii albi deasupra celor negri se miscau cu o viteza ametitoare. Banuiesc ca diferenta de altitudine dintre ei era de mii de km.

15 June 2011

In aceasta noapte, eclipsa totala de Luna!

Ce se va intampla, se poate vedea aici.
Am vazut-o! Am urmarit-o de pe la 10 pana dupa 12. Era senin si era instelat cerul de deasupra mea.... Luna era mica si rosie la inceput, apoi a inceput sa se "eclipseze" si era cam inchisa la culoare...
La un moment dat am vazut pe langa ea niste luminite care clipoceau, v-am prins, extraterestrilor! Era doar un avion, care se deplasa rapid, si pe care l-am si auzit putin mai tarziu, ca avioanele prima data le vezi, si abia dupa ce dispar vine si sunetul.
A propos:
O grupa de politisti la un test de verificare a cunostintelor ...
Un capitan intreaba: Ce face apa la 100 grade?
Un politist : Raspund eu, raspund eu. ...
Capitanul : Bine mai, zi tu.
Politistul: La 90 grade, apa face unghi obtuz.
Dupa ce-si pune mainile-n cap, capitanul pune alta intrebare :
- Care viteza e mai mare si de ce? A sunetului sau a luminii?
Un alt politai: Raspund eu ..
Capitanu: Da, te-ascult.
Politistul: Viteza sunetului e mai mare, pt ca, atunci cand deschid televizorul
intai se aude si dupa aia se vede.
Un altul il contrazice: Ba nu, viteza luminii e mai mare, pt ca avem ochii mai in fata decat urechile ..

13 June 2011

Ne-au invadat ciorile

Croncane toata ziua, fac o galagie sinistra.
Au atacat ciresul si nucul din gradina vecinului. Altadata veneau toamna cand erau nucile coapte.
Am aflat ca au fost alungate din parcul orasului, le-au fost distruse cuiburile cu tunuri cu apa. Dar cum ciorile sunt foarte inteligente (se spune ca sunt mai inteligente decat multe animale), au gasit solutia, s-au instalat prin gradini.
Am aflat  multe lucruri interesante despre ciori aici.

11 June 2011

Crema de unt pentru prajituri sau torturi

Nu prea mai e la moda, dar daca totusi faceti vreodata crema de unt, gasiti aici reteta si secretul pentru a nu se taia:

  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie sau rom, coaja de lamaie (portocala)
  • zeama de lamaie sau portocala
  • 100 ml lapte
Untul, care trebuie sa fie moale (scos din frigider cu mai mult timp inainte), se apasa cu lingura de lemn pentru a se scoate apa din el (de obicei untul cu 65% grasime contine incredibil de multa apa). Cand consideram ca nu mai are apa, adaugam zaharul pudra si incepem sa amestecam cu mixerul. Pentru a obtine o crema spumoasa, se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si mixam incontinuu pana obtinem consistenta dorita. La sfarsit adaugam aromele. Este o crema baza careia ii putem adauga diferite arome, cacao sau ciocolata, caramel, etc.
Care ar fi secretul? Pai tocmai laptele fierbinte pentru ca omogenizeaza temperatura compozitiei si crema nu se mai taie. 

05 June 2011

Castravetii pusi la zid

Nici cruzi, nici murati nu mai sunt buni. Sunt compromisi total in aceste zile: cei cruzi pentru ca sunt suspecti de E.Coli, cei murati pentru ca sunt cancerigeni. Potrivit unui studiu realizat de nu stiu ce institut de cercetari, care a analizat mortalitatea dintr-o regiune a Chinei, unde oamenii mananca multi castraveciori murati, s-a constatat
o frecventa mare a cancerului de esofag, determinat, se pare, de  bacteriile care contribuie la fermentarea muraturilor.

Pe de alta parte, am citit ca substanta care determina gustul amar castravetilor este cucurbitacina, o substanta otravitoare. De evitat, deci. Azi am adus cativa castraveti din gradina, erau toti amari, amari.

O idee pentru gradina, de retinut: "Cand plantele au format  4-5 frunze,  li se rupe varful. De la baza plantei vor creste  noi lastari pe care se vor forma  flori femeiesti care vor produce castravetii. Cand si acesti lastari ajung cu 5-6 frunze se ciupesc,  repetand operatia si la lastarii de ordinul 3.
Fara teama si fara mila..."

02 June 2011

O nunta de 3000 de persoane

Un primar dintr-o comuna din nordul Italiei a invitat la nunta sa, printr-un comunicat oficial, toata suflarea comunei, 3.301 persoane.
El spune ca avea doua posibilitati, ori sa se casatoreasca in secret, ori sa-i invite pe toti la nunta. Mirii nu vor cadouri, nuntasii daca vreau pot sa doneze ceva in scop caritabil.
Meniul consta in carnaciori la gratar, tort si vin Gewuerztraminer. Nunta se va tine in piata satului.


Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD