24 November 2011

Aleph * Still Breathing

Aseara am terminat de citit noua carte a lui Coelho,  "Aleph". Cartile sale mi se par din ce in ce mai usor de inteles, nu stiu de ce, fiindca el scrie mai clar ( fara sa se fereasca de notiuni ezoterice explicite) sau fiindca am devenit eu mai "desteapta".
Tot aseara am vazut un film care mi-a pastrat partial starea cu care am ramas dupa citirea cartii lui Coelho. Era un film din 1997, "Still Breathing", tradus la noi "Fata din vis", in care un tip, fire artistica si visatoare, papusar, muzician si tot ce vrei, isi creaza mental si concret, decupind din reviste si reconstituind din bucatele imaginea unei fete pe care o considera "jumatatea lui". Fata ii apare si in flash back-uri dintr-o copilarie poate din alta viata. Crede ca trebuie sa mearga dupa ea in China, dar se dovedeste ca ea este a cote', la cativa km doar...etc...
Subiectul filmului este atat de generos, dar din pacate filmul e o mare ratare. Culmea e ca regizorul este si creatorul subiectului. Dezamagirea e cu atat mai mare! Omul si-a ratat filmul vietii lui! Acesta a fost si primul si ultimul sau film artistic, dupa acare a trecut in zona de media, televiziune, filme documentare.
De ce consider ca e un film ratat? Dintr-un simplu motiv: alegerea interpretilor. El este interpretat de Brendan Fraser, probail la moda in acea vreme, un tip de 2 m, musculos si atletic, desi nu lipsit de un oarecare farmec, chiar nuantat, dar nu prea potrivit cu personajul. Sa zicem ca el ar mai fi mers, dar in rolul fetei au ales o actrita lipsita de sensibilitate, de nuante, o tipa rece si fara stralucire. Pacat! Pacat! Ar fi putut iesi un film genial.

20 November 2011

Nu inteleg nimic


  • Nu inteleg reclama: "Little black dress - acum si la marimea XXL!". Pai in acest caz nu mai este vorba de "little black dress", ziceti-i "huge black dress" si s-a terminat confuzia. Sau are cineva impresia ca la marimea XXL iti mai faci iluzii...?
  • Nu inteleg rostul Facebook-ului, am si eu cont pentru utilitate semiprofesionala, dar altfel nu mi-am dat seama exact la ce l-as putea folosi eu "pe persoana fizica"... E ca un fel de excrescenta care se dezvolta tentacular ca sa spuna ce? E posibil ca si  informatii utile sa mai treaca pe acolo din cand in cand, mai tragi cu ochiul prin profilul cuiva cunoscut...Blogurile, in care iti mai varsai naduful la modul sincer, in ziua de azi nu mai au nicio cautare.
Zuckerberg asta, o fi fericit asa cu viata lui, saracul?
  • Nu-i inteleg pe banditii din lumea virtuala. Adica-i inteleg ca fac parte din raul general, ca nu exista loc pe Terra din care sa nu lipseasca Aghiuta, da' ce mama lui inainte pomenitul aveti cu mine sa-mi urmariti blogurile? Am inteles ca furati parole, furati de pe carduri, dar furati de la bogati, mai tampitilor, nu de la saraci! 

Apropos, cei care aveti bloguri si  va mananca in fund sa vedeti cine v-a vizitat blogul de 50 de ori la rand de pe un site care se termine cu .tk ( mi-a placut unul "onlyforlaugh....", deci ei (se) rad...) sau are nume dubios, nici daca muriti de curiozitate sa nu clicati inapoi pe acele site-uri pentru ca sunt o capcana pentru virusi, trojeni si alte dracovenii care care va infecteaza calculatorul!

  • Nu inteleg cum ajungi pe un blog de numerologie cand cauti pe google "ce-am gresit de nu ma ierti", "de ce promit lenesii ca se schimba dar nu se tin de cuvant", "cum se schimba hm in km"... Or fi mesaje  cu subinteles?

17 November 2011

Seamana cu...

Am gasit un blog foarte interesant cu asemanari intre diverse personaje contemporane sau nu. Am facut si eu cateva propuneri acolo, dar cum nu ma baga nimeni in seama, am hotarat sa le postez aici.
Intotdeauna mi s-a parut ca Raluca de la Bambi seamana cu Celine Dion, Catrinel Sandu cu Irina Petrescu, Ioana Ginghina (sau Ghinghina, nu stiu, am gasit ambele variante pe internet), cu Simmone Jade Mackinnon (Stevie din "McLeod Daughters"), Mircea Badea cu Dr. House, etc.


Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD