16 March 2013

Puterea vindecatoare...

Interesant:
"Dorinta arzatoare de a manca dulciuri si obiceiul de a ciuguli mereu cate ceva, reprezinta expresia foamei de iubire nesatisfacuta, dar si nevoia de confirmari.
Tendinta de a manca dulciri manifestata de copii constiutuie un indiciu clar ca ei nu se simt iubiti. Parintii protesteaza vehement spunand ca ei fac totul pentru copilul lor, dar ei nu fac diferenta intre "a face totul" si "a iubi". Exista si parinti care isi supraincarca copiii cu dulciuri, aratand prin aceasta ca nu sunt dispusi sa le acorde copiilor iubirea lor, ci le acorda compensatii de alt tip.
Oamenii care prefera mancarea bine condimentata si picanta, sunt in cautare de noi stimuli si provocari, sunt cei carora le plac solicitarile, chiar daca sunt greu digerabile.
Situatia este la polul opus pentru cei care tin un regim fara sare, fara condimente. Acestora le e teama de orice confruntare sau provocare.
Cei predispusi spre conservatorism, prefera alimentele conservate, in special afumaturile, dar si ceaiurile negre cu continut mare de tanin.
Teama de oase de peste este teama de agresivitate.
Repulsia fata de seminte reprezinta frica de a patrunde in miezul lucrurilor."
Extrase din cartea "Puterea vindecatoare a bolii" - Thorwald Dethlesen si Ruediger Dahlke

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD