16 March 2013

Puterea vindecatoare...

Interesant:
"Dorinta arzatoare de a manca dulciuri si obiceiul de a ciuguli mereu cate ceva, reprezinta expresia foamei de iubire nesatisfacuta, dar si nevoia de confirmari.
Tendinta de a manca dulciri manifestata de copii constiutuie un indiciu clar ca ei nu se simt iubiti. Parintii protesteaza vehement spunand ca ei fac totul pentru copilul lor, dar ei nu fac diferenta intre "a face totul" si "a iubi". Exista si parinti care isi supraincarca copiii cu dulciuri, aratand prin aceasta ca nu sunt dispusi sa le acorde copiilor iubirea lor, ci le acorda compensatii de alt tip.
Oamenii care prefera mancarea bine condimentata si picanta, sunt in cautare de noi stimuli si provocari, sunt cei carora le plac solicitarile, chiar daca sunt greu digerabile.
Situatia este la polul opus pentru cei care tin un regim fara sare, fara condimente. Acestora le e teama de orice confruntare sau provocare.
Cei predispusi spre conservatorism, prefera alimentele conservate, in special afumaturile, dar si ceaiurile negre cu continut mare de tanin.
Teama de oase de peste este teama de agresivitate.
Repulsia fata de seminte reprezinta frica de a patrunde in miezul lucrurilor."
Extrase din cartea "Puterea vindecatoare a bolii" - Thorwald Dethlesen si Ruediger Dahlke

Dichistius capensis

Am visat ca luam masa cu familia Obama. Am vrut sa iau un peste sa mi-l pun in farfurie, dar l-am scapat pe jos. Era un peste negru-argintiu mai mult lat decat lung si foarte plat. M-am uitat sa vad ceva asemanator pe internet si mi s-a parut ca seamana cu acest "Dichistius capensis", numit si Galjoen, care traieste prin apele Africii de Sud, doar ca era mai mult negru decat argintiu...Sa mergem mai departe cu visul...Deci, l-am scapat pe jos, dar parea sa fi atins pamantul doar cu coada si cu capul (am zis pamantul, fiindca eram undeva afara, intr-o gradina, nu intr-o casa). Michelle (Obama) a zis ca nu-i nimic, pot sa-l iau inapoi in farfurie si sa tai partile respective. L-am luat frumos si am inceput sa tai coada si apoi capul. Erau atat de tari, pareau din plastic. De fapt tot pestele era atat de plat si de subtire, ca parea din cauciuc dezumflat. Am reusit sa tai coada, apoi am trecut la cap, cu mare efort am reusit sa tai si capul. Cam asta a fost tot visul. Destul de ciudat..."Dichistius"...

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD