24 August 2014

Muzeul din Geneva

Fondul Brailoiu
Ce compositeur roumain,  professeur d’esthétique musicale, pionnier de l’ethnomusicologie contemporaine avait été bouleversé par la découverte de la musique traditionnelle de son pays. Il avait ainsi décidé de se consacrer à la collecte de terrain et fondé, en 1928 à Bucarest, les premières archives de folklore roumain. Plus tard, au musée d’ethnologie de Genève où il travailla de 1944 jusqu’à sa mort en 1958, il entreprit de constituer les “Archives internationales de musique populaire” (AIMP) destinées à conserver la mémoire des “mélodies originelles de toutes les contrées du monde”. 

07 August 2014

Poveste despre America: Za Car

Poveste despre America: Za Car: Dupa cum v–am povestit in nenumarate rinduri, aici sa ai masina nu-i nici o fitza. De cind incep oamenii sa judece cu capul lor (macar legal...


P.S. Ca sa nu uit sa recitesc blogul Donei, care e mult mai savuros si mai palpitant decat cartea lui Radu Pavel Gheo despre America.

04 August 2014

Cainele latra

"Cainele latra" a fost prima propozitie pe care am spus-o invatatoarei in clasa I. Ce-o fi fost in capul meu? Oricum m-am rusinat imediat si m-am speriat c-am zis o prostie...Adevarul e ca si acum cainele latra, dar partea proasta e ca nu ma lasa sa dorm. Azi-noapte cainele vecinului din spatele casei a tinut un concert de vreo doua ore, intre 1 si 3 noaptea. Am incercat sa adorm, am folosit si metoda in care, pe fondul unor sunete, poti transmite ganduri vindecatoare...ce vindecatoare? latra cu o vointa ceva de speriat, ziceam ca acum-acum ramane fara corzile vocale, era complet epuizat, dar nu se lasa! E un pui care cred ca vrea sa se impuna in cartier. Se ia in gura cu cainii mai batrani. Ce si-or fi spunand ei, nu pot sa-mi dau seama. Daca ma enerveaza si in noaptea asta, ma duc la el si il latru de nu se vede. Azi am fost la gard, el nu era in raza mea vizuala, dar i-am zis sa ma lase sa dorm, altfel o s-o pateasca. A zis "ham!". Sper ca ne-am inteles. Predecesorul lui facea ca sirena, imita toate masinile de politie, salvare si pompieri.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD