17 September 2014

Cross Crawl, exercitiu din Medicina Energetica a Donnei Eden


Cross Crawl este un exercitiu care se bazeaza pe faptul ca emisfera dreapta a creierului coordoneaza partea stanga a corpului, iar emisfera stanga, partea dreapta a corpului. Cand energiile se misca unilateral, capacitatea de vindecare a organismului este redusa. Sistemul unilateral (numit si homolateral) este specific nou-nascutilor, emisfera dreapta a creierului guvernand partea dreapta a corpului, iar emisfera stanga, partea stanga a corpului. In momentul cad energiile incep sa se incruciseze, capacitatea de invatare a copiilor creste exponential. Exercitiul a fost conceput tocmai pe baza observatiilor facute asupra copiilor mici.
Mersul, alergatul, innotul sunt atitudini naturale, innascute, de a executa acest exercitiu, care insemna de fapt, ridicarea mainii drepte concomitent cu a piciorului stang, si invers. Cand mergem pe strada mainile se misca natural pe langa corp, urmand acelasi model. Cand ducem o geanta pe umar, nu mai putem misca mainile, in plus, geanta taie si principalele meridiane ale spatelui. De aceea e foarte indicat sa facem cateva miscari de Cross Crawl pentru a restabili energia corpului.
Daca Cross Crawl provoaca oboseala, inseamna ca energiile corpului sunt blocate. In aceasta situatie se executa mai intai exercitiul unilateral (mana stanga- piciorul stang, mana dreapta- piciorul drept) si apoi miscarea incrucisata.
Exista o atitudine naturala de incrucisare a energiilor, care se poate face chiar stand pe scaun; este vorba de incrucisarea mainilor pe piept. Expertii in limbaj corporal au catalogat-o ca fiind o atitudine defensiva, in realitate ea este un mod de a aduce in echilibru energiile corpului si de a mari capacitatea de concentrare intr-o confruntare cu ceilalti.
Blog PH

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD