17 June 2008

Salata de fructe * desen de colorat * Salade de fruits, jolie, jolie! * Coloring page/Coloriage*

Copii, completati desenul si colorati fructele, decupati fructele colorate, desenati un bol si amestecati fructele in el!
Rugati-le pe mamicile voastre sa va invete cantecelul:
"Salade de fruits, jolie, jolie, jolie
Tu plais à ton père, Tu plais à ta mère
Salade de fruits, jolie, jolie, jolie
C'est toi le fruit de nos amours !
Bonjour petit !"

Desen de colorat cu VARA!!!

Mai multe desene de colorat gasiti AICI!

15 June 2008

Trei zile fara calculator!!!

Din motive de galagie pe baza de cainele vecinilor, care de la ora 5 dimineata incepe sa darame tot, se agita, latra, zdrangane peturi goale, joi m-am trezit dis-de dimineata. Ce sa fac? Curent electric- pauza. Nu tu televizor, nu tu calculator! Ia sa citesc ceva, sa meditez, sa ma incarc... Pe la 7 imi vine un miros dubios, imi aduc aminte de lipsa de curent, sar sa verific daca a venit si, in clipa aia, simt miros greu de ebonita arsa. SOC SI GROAZA! Imi dau seama ca mi-a ars calculatorul! NUUUU! Imi vine sa urlu!
Apelez la cine trebuie, imi spune ca nu e nimic grav, s-a ars doar sursa. O cumparam, o instalam (o cumpara, o instaleaza..), dupa care zice: " hai sa vedem ce-i cu partitiile, data trecuta n-am rezolvat problema", intra in program, ii da ceva, acolo si JDANG! se strica tot, Windowsul nu mai detecteaza nimic! NU POT SA CRED!
Asta este!
Dupa o munca de ore si ore de cautat programe, de testat, in sfarsit am calculator sambata dupa-amiaza!
Asa mi-am petrecut cateva zile in natura, am cules fasole verde, am cules capsuni in aerul proaspat de dupa ploaie... am citit, am meditat, m-am incarcat.
N-am pierdut nimic din blogosfera...oricum nu faceam nimic, desi aveam in plan sa desenez pentru cartea noua.
Cel mai greu a fost sa accept ca tot ce aveam in calculator s-a sters, ilustratiile mele, vechile carti, etc. Nu s-au sters, dar nu e tarziu nici de acum incolo...Doamne fereste!

05 June 2008

The Animals Save The Planet

un site cu filmulete educative care ne spun ce avem de facut pentru salvarea Planetei:

  • Sa scoatem din priza aparatele cand nu le folosim sau sa folosim o priza cu intrerupator, pentru ca 75% din electricitate se consuma cu aparatele in stand by.
  • Sa stingem lumina cand iesim din camera si sa folosim lumina directionata pe locul unde lucram.
  • Sa nu risipim apa cand ne spalam, sa folosim dusul fix (low-flow showerhead).
  • Sa mancam ecologic, adica sa nu mancam carne multa, si in special carne de vaca, vaca fiind un animal periculos pentru mediu...(?)... contribuind la incalzirea globala. Vai, ce nesimtita! O sa vedeti in filmulet...
  • Sa folosim produse biodegradabile, in special hartie in loc de plastic (oh, da! cat vom mai avea paduri!)
  • Sa reciclam gunoiul.
  • Sa reducem emisia de gaze poluante, mergand cu bicicleta, nu cu masina!
  • Sa folosim in loc de becuri incandescente de 75 watt, becuri fluorescente de 23 watt.
  • Sa ne izolam casele.
  • Sa nu folosim sacose de plastic!
Mai multe AICI pe Stele verzi, un blog de reciclare, planeta si civilizatie.
  • Si.....lucrul cel mai importaaaaant! De cate ori ai ocazia, imbratiseaza un arbore! De fapt ar trebui sa imbratisezi mai multi arbori, pentru ca daca imbratisezi numai unul, ceilalti vor fi gelosi. Sa iei acasa cu tine de fiecare data o amintire, o frunza cazuta, o ghinda...ca sa ramai in contact cu prietenul tau. Nu uita sa-l vizitezi din cand in cand. Poti sa-i si vorbesti, daca vrei...




















P.S. Pe vremuri, romanii erau cei mai mari ecologisti: nu foloseau pungi de plastic, iar daca le foloseau, de cele mai multe ori le reciclau (prilej de bancuri cu romani), nu foloseau sticle de plastic, iar daca aveau vreuna, o reciclau punand in ea vin sau lapte (prilej de bancuri cu romani), nu aveau cate un televizor aprins in fiecare camera, nu risipeau apa, aveau numai dusuri fixe, carne mancau numai la sarbatori, reciclau hartia de ziar, folosind-o pe post de hartie de ambalaj, nu poluau atmosfera cu autoturismele, mergeau mai mult cu bicicleta, nu foloseau becuri de putere mare (nici nu se prea gaseau), foloseau de cele mai multe ori o lumanare sau o lanterna, nu consumau multa energie pentru incalzit, fiindca isi luau o haina in plus, nu foloseau sacose de plastic, le curgeau balele cand vedeau o sacosa de plastic, uai! o foloseau pana o rupeau... etc...adaugati voi alte si alte exemple.
A venit societatea de consum si ne-a stricat toata educatia ecologica. Ma enervez rau cand mama mai spala cate o pungulita de platic. "Da-o-ncolo, arunc-o la gunoi!" De, suntem "civilizati"!
Ma enervez rau, cand vad ca tata spala vreo farfurie fara detergent. "Ce naiba, si taranii au auzit de detergent de vase!" ...dar... dar, am vazut pe un site ecologist ce e bine sa eviti detergentii si sa folosesti produse naturale, ca de ex. otetul sau lamaia....OOOOH!
Tata este cel mai mare reciclator din lume! Cand ni s-a stricat masina de spalat a recuperat tot ce se putea recupera: tabla a folosit-o pentru cotetul de gaini, motorul pentru un compresoras, partea din fata din plastic transparent a transformat-o in castron pentru legume. Cand s-a rupt piciorul unui scaun de gradina din plastic, tata i-a pus un picior din lemn...

03 June 2008

TVR1 mai exista?

Este postul acela care transmite la ore de maxima audienta "Gala circului" sau "Gala magiei", ori
"Istoria jazzului"? Foarte buuuun! Pe ce planeta s-a mutat?
P.S. Am inteles acum, vazand ca vor transmite campionatul european de fotbal, care e treaba: s-au zgarcit la filme si emisiuni, ca sa poata cumpara spectacolul de tembeli care alearga dupa o minge timp de o luna(?).
P.P.S. Scuze, m-am uitat si eu la vreo 1,5 meciuri! Dar comentariul l-am ascultat la radio cu televizorul pe mute. Pe langa ca era un decalaj intre sunet si imagine, aflam mai repede daca era gol sau nu..., ma si scuteam de niste nervi pe comentatorii TVR, cei mai slabi din cati exista!
P.P.P.S. Tot legat de TVR, pe site-ul lor apar, cica, vedetele TVR... Ati auzit de Mihaela Craciun si Cristina Elena Soloc? In timp ce se lauda cu talk show-ul "Profesionistii", Eugenia Voda nu este printre vedetele postului...

01 June 2008

O saptamana de dieta

SCARSDALE, se numeste. E o dieta usor de tinut in timpul saptamanii, mai ales cand esti foarte ocupat la serviciu. Are avantajul ca nu e monotona si plictisitoare. Sambata si duminica e insa un chin, fiindca tentatiile sunt mari, te plictisesti, faci drumuri dese la bucatarie, deschizi frigiderul si te apuca o foame!!!
Azi m-am uitat si la Bourdain care manca in Italia! WOW! Slanina de Colonata, acciughe alla povera, mistret in umido, etc...
Si am gasit aici niste checuri sarate, unul cu somon si unul cu nuca si branza, o minunatie! Mi-e foame!
P.S. dupa 2 saptamani: pantalonii etalon imi sunt aproape buni!

27 May 2008

O conversatie simpatica

"De cel putin 60 de ani femeile lupta sa devina egale cu barbatii!"
"Da, de aici se vede lipsa lor totala de ambitie!"

26 May 2008

A inflorit grîul!

Stie cineva cum arata florile de grîu? E prima data cand vad si eu aceste minunatii. Sunt micute, micute, in forma de lalea, de culoare galben deschis si ies din alveolele spicului, evident din locurile unde se vor forma boabele de grîu!

16 May 2008

Terapia prin culoare

Metoda terapiei prin culoare (CROMOTERAPIA) se bazeaza pe legea interactiunii dintre frecventa culorilor si frecvente caracteristice trupului uman sau, cu alte cuvinte, se creeaza o rezonanta intre frecventa punctelor aflate pe meridianele corpului, cum sunt Chakrele, cu frecventa diferitelor culori, naturale sau artificiale.(Ati inteles ceva?)
Este la fel ca si in cazul notelor muzicale. Daca plasezi doua ghitare bine acordate in aceeasi camera si atingi coarda A a uneia dintre ele, coarda A a celei de-a doua ghitare va vibra la fel. Aceasta pentru ca frecventa sunetului notei A va traversa spatiul generand o nota de aceeasi frecventa la ghitara a doua. La fel, organele corpului au propria rezonanta, in functie de chakrele sau meridianele care le tuteleaza. De aceea noi putem sa ne „acordam” corpul pentru o stare buna de sanatate, expunandu-l la actiunea culorilor de care avem nevoie.
Scala culorilor permite restaurarea energiei dezechilibrata de boala.
Fiecare culoare are o frecventa cu lungime de unda diferita, iar aceste frecvente diferite determina efecte diferite asupra starii fizice si psihice. Fiecare Chakra are o culoare proprie, in functie de frecventa vibratiei predominante.
Aura unei persoane sanatoase are culori pure.

In concluzie, viata noastra poate fi mai buna cu ROGVAIV, adica:

ROSU (lungime de unda=620-760 nm): creste tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune in plan psihomotor, stimulator intelectual, nelinistitor, creeaza senzatia de apropiere in spatiu, aprindere, insufletire. Imbunatateste legatura cu pamantul si elimina energiile uzate acumulate in picioare. Aduce cu picioarele pe pamant persoanele "cu capul in nori".Trateaza bolile picioarelor, probleme ginecologice si ale vezicii urinare. Este util in anemie, bronsita, gripa, raceala. Contraindicat in stari inflamatorii si tulburari emotionale.

ORANGE (lungime de unda 590-620nm): Accelereaza pulsatiile inimii, mentine presiunea sanguina, favorizeaza secretia gastrica si digestia. Genereaza optimism, veselie, este o culoare calda, creeaza senzatia de apropiere puternica. Este util in problemele ficatului, rinichilor, pancreasului, intestinelor.

Contraindicat in bronsita, pietre la vezica, reumatism cronic, stres.

GALBEN (lungime de unda=575-590): Stimuleaza nervul optic, este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene!), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.

VERDE (lungime de unda=500-575nm): Scade presiunea sanguina si dilata vasele capilare. Excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive. Este bun pentru meditatie, contemplare, conducand la stimularea mentalului. Culoare rece, da senzatia de departare in spatiu. Echilibreaza nivelul energetic emotional. Este culoarea antistres pentru barbati.

Se recomandă în caz de tumori, hipertensiune arterială, dureri de cap, nevralgii, insomnie, ulcer.

ALBASTRU (lungime de unda=450-500nm): Scade presiunea sanguina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia, reduce frecventa pulsului. Culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la liniste interioare si nostalgie. Creeaza senzatia de departare in spatiu. Este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Echilibreaza sistemul endocrin , trateaza diabetul si problemele gatului.

INDIGO (lungime de unda=450-480 nm): Favorizeaza procesele mentale, intuitia, capacitatea de vizualizare. Dezvolta imaginatia creatoare. Favorizeaza sondarea propriului subconstient. Ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.

VIOLET (lungimea de unda=390-450nm): Intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia. Culoare rece nelinistitoare si descurajanta, stimuleaza efecte contradictorii, atractie si indepartare, optimism si nostalgie. Echilibreaza si armonizeaza legatura dintre toate nivelurile energetice si legatura cu universul. Stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.

Mai jos de violet sunt razele ultraviolete, iar deasupra rosului sunt undele infrarosii.
Cantitatea de energie a fiecarei culori este invers proportionala cu lungimea de unda.

14 May 2008

CAND ALEGI CULOAREA CASEI















P.S. din 2021. Si totusi, vopseaua aleasa a placut unora destul de mult, mie in special, in plus, a rezistat foarte bine, nu s-a decolorat deloc.

11 May 2008

Am mai vandut un card la RedBubble

M-am imbogatit cu 0,36 EUR.
Iata-l fotografiat de cumparator (sa ignoram bibeloul):

03 May 2008

Drogul internet

Am stat 5 zile fara internet! Nu m-am alarmat la inceput, am vrut sa vad cum e, imi ziceam ca o sa fac altceva, o sa citesc, o sa vad filme, o sa desenez...
A fost greu!

24 April 2008

Sarbatori fericite!

Vine, vine primavara ,
floricele pe campii ,
hai sa le-adunam copii
creste, creste iarba verde
mieii zburda pe campii,
haideti sa-i vedem copii !!

Dineu oficial

Meniul servit la Dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de excelenta Sa, domnul Traian Basescu, cu ocazia Summitului NATO:
Gustare romaneasca "Carpatina"- Carne din piept de rata cu foie gras in mantie de ciocolata cu aroma de turta dulce (?- probabil aroma de ginger) servita cu confit de ceapa cu stafide.
Gelatina de fazan cu carotte, invelita in branza de capra, servita cu crema de hrean cu mere si sfecla rosie.
Pasteta de cerb lopatar (? de ce lopatar si nu carpatin) cu caise uscate pe buchet de salata cu dressing de portocale si sos Cumberland(?).
Medalion de pastruga marinata cu ierburi aromate, invelit in zucchini, la gratar, servit pe pat de taietei de casa cu morcov si gulioara. Sos spumat de unt cu limette si perle de caviar Beluga. Rosie cherry concase' cu pesto.

Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata, servit cu strudel din cartofi dulci cu chimen, piure de telina, spanac sote', ragout de capsuni, mango si sos de ienupar cu frisca.

Charlotte cu iaurt si fructe de padure cu sos de piersici si zmeura.

17 April 2008

XVII

Pentru italieni 17 e un numar care aduce ghinion. Superstitia provine din scrierea cu litere romane a cifrei de 17, adica XVII, care anagramata devine VIXI, adica "am trait" sau "nu mai exist", de unde si frica de aceasta zi.
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!

13 April 2008

Spectacular recipes sau Mi-e foame

Intr-adevar spectaculoase: *orez persan, cel mai frumos(!) orez pe care l-am vazut vreodata, *Baba Ganouj, salata noastra de vinete, pana la un punct, *briosele frantuzesti, de fapt cozonaci pufosi si insiropati, *checul cu fructe insiropat, mamaliga noastra aici sub denumirea de *"polenta sarda", dar si placintele noastre traditionale, aici sub numele de *"pizza fritta".
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.

P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
  • 2 1/2 linguri seminte de coriandru
  • 1 lingura chimen macinat
  • 2 lingurite curcuma macinata
  • 1 lingurita ghimbir uscat macinat
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1/2 lingura boabe de mustar alb macinate
  • 1/4 lingurita sofran

08 April 2008

Aperitiv la pahar

O idee interesanta: aperitiv la pahar ICI (sha)! Dulce la pahar am mai vazut, dar aperitiv la pahar jamais. Tres jolie!
De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...

07 April 2008

Prima carte pe care o voi arunca la gunoi

Cartile nu se arunca la gunoi, nu sunt produse "usa e getta", dar de data asta voi arunca ultima carte pe care am citit-o, o carte despre Kate Moss, scrisa de unul Vermorel, da, chiar Vermorel, sa mori de ras! Chiar e o carte gunoi, "spazzatura" cum zic italienii. Si cum e scrisa, dar si cum traieste aceasta asa zisa super model: droguri, petreceri, sex, orgii, iubiti damnati (multi!) , etc.
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.

05 April 2008

Prajitura PUTIN (not put in, but PUTIN Cheesecake)

******* Prajitura cu branza de vaca o fac intotdeauna fara blat, nu am gasit nicaieri o reteta asemanatoare, de aceea am decis sa o postez aici. Am numit-o Putin Cheesecake, adica i-am dedicat-o lui Vladimir Putin deoarece, ca sa dovedesc ca e o creatie proaspata si originala, am pozat si ziarul de azi cu autograful lui Putin de la Summit-ul NATO... E o prajitura simpla, dar powerful, ca si cel ce a inspirat-o!

CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!

04 April 2008

Invazie de vrabiute mancatoare de boboci de flori de cires

N-am mai vazut asa ceva! Un stol de vrabiute ne-au atacat ciresul din gradina si au mancat bobocii abia crescuti. Si asta nu din cauza ca nu au ce manca, ciugulesc toata ziua din mancarea gainilor. Nu stiu ce au patit! Imi vine sa plang! Pentru cirese, evident! Pe jos, un covor de resturi verzi...

03 April 2008

Medium

Ce mult imi place! Imi place Patricia Arquette, umanitatea ei, felul cum vorbeste, cum exprima emotia si sensibilitatea, imi plac fetitele (amandoua de origine rusa, micuta fiind adoptata de o mama necasatorita)! Imi place atmosfera din familie, felul cum comunica intre ei...

30 March 2008

Casuta din padure


Azi a fost timp frumos, in sfarsit, dupa vreo 5-6 weekend-uri cu ploaie si vant! Am trecut si la ora de vara...Dupa ce am citit cateva carti de psihologie, parapsihologie si analiza a personalitatii in viata prezenta si in vietile trecute, ma suspectez de tot felul de ganduri "absconse".
De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?

Tara Duncan si alte BDFI

Pe principiul "o cireasa atrage o alta cireasa", cautand ceva despre Sophie Audouin-Mamikonian (blogul ei aici), autoare de povestiri pentru copii avand-o ca eroina pe Tara Duncan, am gasit un site interesat foarte documentat despre carti apartinand domeniului sience fiction, horror, fantastic pentru tineret, BDFI (Base de Données Francophone de l'Imaginaire).
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.

28 March 2008

Carmen Harra

Ati auzit de Carmen Harra? Dar de Carmen Muresan? E una si aceeasi persoana, teoretic vorbind. In realitate Carmen Muresan a devenit Carmen Harra din momentul in care si-a pus in valoare propriul HAR dupa stabilirea sa in USA.
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!

22 March 2008

Cakes in the city: Cookies au citron

Cakes in the city: Cookies au citron

Ma pregatesc de Paste

Incep sa adun retete... Iar la momentul H fac NIMIC, ca de obicei!
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)

18 March 2008

Semnificatia magica a parului

Intrebari:
Care este semnificatia magica  a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?


Am gasit cateva raspunsuri aici.

12 March 2008

Cum sa te vindeci cu o poveste

este o carte foarte interesanta scrisa de Paola Santagostino (Ed. Humanitas) in care autoarea, psihoterapeut specializat in medicina psihosomatica, vorbeste despre aplicarea terapeutica a tehnicii inventarii unui basm. Ea isi pune pacientii sa inventeze basme ale caror elemente simbolice o ajuta sa vada conexiunile dintre imaginar si trup, dintre sanatate si boala.
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.

10 March 2008

Surimi

Ce este in realitate SURIMI?

Este de origine japoneza si se face prelevand din carnea pestilor merluciu straturi compacte care apoi se utilizeaza pentru a forma acei cilindri coralii la exterior si albi in interior. Diferitele straturi sunt prelucrate ca sa stea compacte cu stabilizatori, polifosfati si zaharuri. Ultima faza este congelarea la -20 grade.
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.

09 March 2008

Prajitura cu mere

Ieri tot mamapondul cauta pe net prajitura cu mere.
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.

05 March 2008

Cadouri de 8 Martie pentru profesoare

Mare vanzoleala si fracturi de creier pentru mamele cu copii la scoala: trebuie sa caute cadouri pentru profesoare si invatatoare... pe langa flori...Am auzit vorbindu-se, incepand de la bijuterii de argint, de aranjamente de flori uscate, lumanari decorative, pana la imbracaminte! Unele mamici vorbeau chiar de aspiratoare...Da' la masina de spalat nu s-a gandit nimeni? 
P.S. Bine ca s-a semnat Pactul pentru educatie! N-ar trebui prevazuta in lege interzicerea peschesului de la elevi cu ocazia zilei de 8 Martie sau incheierii anului scolar?? N-ar trebui pedepsit prin lege profesorul care da meditatii propriilor elevi de la clasa? Adica la ore nu esti capabil sa le dai bagajul necesar de cunostinte, dar iti chemi elevii acasa sa le dai ore pe bani, ba, mai mult, le dai note mici elevilor care nu iau ore de la tine sau iau ore de la alti profesori...

P.S. Abia acum, in 2023 (la 15 ani! de la aceasta postare), au fost interzise meditatiile date propriilor elevi de la clasa...In tara asta lucrurile se misca rapid!

01 March 2008

Anthony Bourdain a fost in Romania?

Ma gandeam ce fain ar fi sa vina si in Romania... Tocmai am aflat ca a filmat in Romania si ca "excursia" lui a fost un esec total! Cum? In tara porcului, animalul venerat de Tony, i-a iesit un episod de porc???
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?

Romania: What the hell happened??

N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!
Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!

20 February 2008

O carte incredibila!

Am intrat in librarie aproape in transa fara a dori sa cumpar ceva anume fiindca aveam deja acasa un teanc de carti necitite, dar s-a nimerit sa pun mana pe o carte pentru copii de care m-am indragostit pe loc. Jessica Meserve este o ilustratoare geniala! Mi se pare aproape un miracol ca m-am "intalnit" cu ea! Atmosfera ilustratiilor ei este fascinanta!(Versiunea in limba romana a aparut la Editura Nemira cu titlul "Sora-Cea-Mica").
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.

08 February 2008

Expresii simpatice

  • criza de răsfăţ
  • ziua mondiala a zonelor umede (Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza "Fara zone umede nu exista apa")

04 February 2008

Aromaterapie cu orez cu lapte si scortisoara

Dupa cateva zile de dieta, nu prea drastica, dar destul de dureroasa (ma doare capul!), am decis ca singurul remediu este o portie de orez cu lapte si scortisoara...mmmmmm...Mi-am facut exercitiile nu in miros de betisoare parfumate, ci in miros de orez parfumat cu scortisoara... Am mai zis asta de 3 ori... Si pe urma am si mancat orezul cu lapte cu parfum de scortisoara..mmmmm...

03 February 2008

Carnavalul de la Venetia

Saracii italieni, dupa ce ca-i agresam fizic si psihic in fiecare zi lasata de Dumnezeu, acuma le-am confiscat si Carnavalul de la Venetia!
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?

"You Make My Day" Award

Am fost premiata de 2 ori in 2 saptamani cu premiul "You Make My Day" pe "Manual paper blog", premiu care e un fel de lant al Sf. Anton, pe la noi pe bloguri am vazut ca i se spune leapsa. M-am bucurat, desigur, am vrut sa fiu serioasa, m-am si gandit la niste criterii, ca de ex., sa exclud barbatii pentru ca nu cred ca au rabdare, sa exclud artistii (totusi bloggeri) consacrati pentru ca ar fi culmea sa le dau eu premii(!), sa exclud oamenii foarte ocupati pentru ca n-am chef sa primesc injuraturi...Am hotarat sa dau premiile unor tineri, numai ca ... nu le-am mai gasit blogurile, am hotarat sa dau premiile unor artisti care mi-au placut, numai ca ei nu faceau parte din circuitul de bloguri, aveau doar sit-uri de unde nu puteau pasa premiul, etc. In cele din urma am luat la intamplare. Am pierdut si asa o zi intreaga... Cercul a inceput sa se inchida ca la Caritas, mai toata lumea a fost premiata! Asa am ajuns si eu pe lista, probabil!

02 February 2008

Resurse!

ceva...
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault

01 February 2008

Nokia are scutire la taxe locale pe 30 de ani!

Ce (mă) rîd!!!! Ce se mai bucurau satenii ca "Tulai Doamne, ce o sa ne mai dezvoltam, ca Nokia doara o sa vireze la impozite locale de nu o sa le putem cheltui!"

31 January 2008

Monstri cu limba scoasa

Nu-mi place grafica asa-zis moderna, plina de monstrii, monstruleti, limbi, bale si alte diavolerii. Nu inteleg de unde vine agresivitatea asta... E adevarat ca lumea in care traim e agresiva si nemiloasa, dar de ce trebuie s-o uratim si mai mult, nu inteleg!

26 January 2008

Miroase a primavara

in capul meu! De fapt ninge si e frig. S-a marit ziua, lumina e inselatoare...scuzati!

20 January 2008

Hugo Chavez si Naomi Campbell?

O noua arma impotriva lui Hugo Chavez? N-au limite in incercarea de distrugere a lui.
Am gasit un articol care-mi justifica banuiala.

19 January 2008

Experiment


Am inceput sa experimentez cu noua mea tableta Intuos Wacom. Cred ca o sa-mi placa!

13 January 2008

Antivirus

Mi-am pierdut azi o jumatate de zi cautand un antivirus, pentru ca, prostia prostiilor, mi s-a blocat cel pe care il aveam si am crezut ca expirase, cand de fapt trebuia doar sa-l ... sa-l.
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...

12 January 2008

La plimbare

Iesi de pe blogul tau ca si cum ai iesi pe usa, dar nu stii niciodata ce aventuri te asteapta sarind din link in link. In mod normal mi-as marca drumul pas cu pas ca sa stiu pe unde am fost si sa mai merg si altadata. In ultima vreme plec la intamplare fara sa ma uit in urma, senzatia e foarte interesanta, de spaima ca am pierdut drumul inapoi si de "excitement", in acelasi timp, cu speranta ca data viitoare va fi si mai palpitant experimentand cai noi!
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!

11 January 2008

Maine zi normala de lucru

Trebuie sa recuperam ziua de 24 decembrie. Oricum pierdeam vremea pe net daca stateam acasa.
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...

06 January 2008

Stiri proaspete

  • Sarkozy si Carla Bruni au stabilit deja data casatoriei, probabil 9 februarie...Si ce daca?
  • Primarul din Oklahoma City a pus tot orasul la dieta, el a stabilit obiectivul pentru 2008: o pierdere in greutate de 450 mii de kg.
  • Napoli e din nou un oras sufocat de gunoaie...pentru ca nu se pot hotari unde sa puna groapa de gunoi...

Calaretul electric

Este incredibil cat de proaspat poate fi acest film din 1979, "Electric Horseman"! As putea sa-l revad de 10.000 de ori si nu m-as plictisi. O ador pe Jane Fonda, il ador pe Robert Redford!
Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.

01 January 2008

Ella din Frell

Adica un fel de CinderELLA.Ce film dragut! Oare de ce au elfii si spiridusii urechile ascutite?
P.S. E acum (martie 2023) pe Netflix.

2008 deja?

Sa fie cu noroc!

31 December 2007

Ghinion in bucatarie

Chiar cred ca mi s-au facut farmece ca sa nu stau in bucatarie. Am vrut sa fac un simplu orez fiert, a venit cineva grijuliu, a turnat o cana de apa tocmai cand era aproape gata, BOB_CU_BOB, si s-a dus dracului, a iesit un terci. OK, dar ce sa fac cu ditamai terciul cu putina Vegeta in el? Pai, hai sa-i pun lapte, multa scortisoara, zahar, coaja de portocala, vanilie. A iesit un terci si mai terci, de culoarea cacauei (cacaoii). Pot sa-l invit pe Anthony Bourdain sa-l guste si sa-l dea ca exemplu de reteta exotica?
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...

30 December 2007

Craiasa Zapezii * The Snow Queen

Ma pregatesc de vreo 4 ani sa ilustrez "Craiasa Zapezii" de Andersen, in paranteza fie spus, o poveste incredibil de frumoasa, plina de simboluri si de invataminte. Este construita din 7 povestiri, magicul numar 7... Eu mi-am imaginat-o in cele 7 culori ale spectrului culorilor (sau pot fi cele 7 chakre, 7 note muzicale, etc).
Ce mai poti spune dupa ce a ilustrat-o ucrainianul Vladyslav Yerko ???????
Aici cartea in Flash! Incredibila!

25 December 2007

Secretul comunicarii

Continuitate, consistenta si multiple puncte de legatura cu potentialul client...???

24 December 2007

Cum sa impachetezi cadourile

link aici!
Eu le-am impachetat in ziare. Am cumparat o groaza de pungi pentru cadouri, dar cand am pus cadourile in ele, au inceput sa emane un miros toxic de vopsea, de tipar, cred. Asa incat am hotarat sa folosesc ceva inedit, ceva reciclabil. Ziarele din preajma sarbatorilor au foarte multe pagini de publicitate cu braduti, mosi, cadouri, frunze de iarna, etc, asa incat paginile folosite semanau cu hartie de impachetat adevarata. Au fost de mare efect!

23 December 2007

ChiX-mas Recepies

Ca de obicei am dat chix cu prajiturile mele. Dupa doua zile de munca, nu pot decat sa inventariez prostiile pe care le-am facut...
  • Blatul super imbunatatit cu: unt, ciocolata dark 55%, coaja de portocala, vanilie bourbon, etc, a iesit prea subtire ca sa-l pot taia in 2 pentru a pune crema la mijloc, asa incat am fost nevoita sa fac celebra crema cu galbenusuri care, daca vrea ea, nu reuseste. (Bine, eu nu sunt colega mea care face cinci prajituri intr-o zi si care de mic copil face prajituri in flux continuu.) Din fericire crema a reusit... Dar... dar... glazura??? Glazura mai putin. Daca nu curge ceva, nu-i Craciun sau Paste!
  • Blatul pentru rulada s-a intarit atat de mult ca nu l-am mai putut rula (am fost distrasa de coptul aluatului frantuzesc din care am facut haiose si saleuri), asa inacat l-am rupt in bucatele... OK, ce sa fac? Cu frollini, unt, nuca, alune, migdale, am hotarat sa fac un salam de biscuiti, dar nu e cine stie ce, pentru un eveniment deosebit. Voi face o figura proasta la serviciu, joi, cand toata lumea il va ocoli. Ce sa zic?! Am pus numai lucruri de calitate! De parca prajiturile lor cu creme din margarina ar fi mai bune!
  • In sfarsit, nu puteam sa nu fac celebrele makronen, pe care le fac de vreo zece ani de fiecare Craciun sau Paste. Din albus batut spuma cu zahar, nuca, alune sau migdale, nuca de cocos, se fac mici gramajoare cu un mot din alune de padure. Acum imi dau seama ca aceste "makronen" nu sunt decat celebrele "macarons" pentru care au facut pasiune frantuzoaicele si le gasesti pe toate blogurile lor ca test suprem de talent in bucataria dulciurilor. Data viitoare incerc si eu. Diferenta e ca albusurile se bat cu sirop fierbinte (peste tot ti se spune sa masori temperatura siropului- sa aiba 110 grade), iar inainte de a le pune in cuptor se lasa 1 ora sa se glaseze...INCREDIBIL! Am gasit makronen-ele mele identice pe un blog, ca si alunele mele, identice!
  • Cozonacul nu s-a copt bine tot din cauza mea: am tinut mortis sa-l pun intr-o tava noua care avea fundul mai sus (!)...
Din pacate aparatul de fotografiat s-a stricat, asa incat nu pot sa arat nimic.
Data viitoare nu mai fac nici o prajitura! Jur!

17 December 2007

Elodia din Dubai

...il intreaba pe Google: "ce trebuie sa fac atunci cand incepe sa se arda deasupra prajitura din cuptor?"
Cine stie?

03 December 2007

Operatiunea Panettone

Voi aduna aici, pas cu pas, tot ce voi gasi util pentru procesul de fabricatie al celebrului PANETTONE, care dureaza cateva saptamani, cel putin..., cu pregatirea psihica necesara, inclusiv...
Trebuie forta pentru framantat si rabdare pentru dospit!
  1. Nu se foloseste drojdia de bere, ci o drojdie naturala activa, obtinuta in casa.
  2. INGREDIENTE petru un panettone de 1 kg

    Pentru prima framantare:
    290 g faina
    70 g zahar
    160 g drojdie naturala activa (vezi mai sus)
    3 galbenusuri
    95 g apa
    75 g unt moale

    Pentru a doua framantare
    145 g faina normala
    25 g zahar
    3 galbenusuri
    45 g apa
    12 g lapte praf
    5 g sare
    10 g miere
    75 g unt moale
    130 g stafide
    60 g coaja de lamaie confiata
    60 g coaja de portocale confiata
    2-3 vanilii
Procedam in doua etape:
1. Prima framantare ( se face SEARA ):
Faina, zaharul, drojdia si apa se pun intr-un vas si se incepe framantatul. Se pun galbenusurile unul cate unul si se framanta pana la absorbtie, dupa care se continua framantatul pana cand coca prinde nerv si se desprinde de vas. Se adauga apoi untul moale (nu topit) in trei patru reprize. Se continua framantatul inca cel putin 40-50 de minute, pana cand coca devine elastica.
Se lasa la dospit intr-un loc caldut 12-15 ore. Volumul se va triplica.
Intre timp se pun stafidele la hidratat si se lasa 12 ore.

2. A doua framantare ( in dimineata urmatoare):
Intr-un vas se amesteca bine laptele praf, zaharul, putina sare, mierea, apa calduta si galbenusurile. Aceasta compozitie se incorporeaza putin cate putin in aluatul framantat cu o seara inainte. Se framanta din nou pana cand se obtine din nou, un aluat plin de nerv!
Se adauga apoi untul moale in trei patru reprize, se framanta iar si iar, cam 50 de minute.
Se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie si portocala, se framanta din nou!!!
Se lsa coca sa dospeasca vreo 20 de minute, dupa care cu mainile unse cu unt se ia coca si se pune in forma de hartie, care va fi pusa intr-o forma de copt (ati inteles?).
Se lasa la dospit intr-un loc cald( aprox.30 grade) si umed pana cand coca ajunge la marginile tavii.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Se mai lasa la dospit inca o ora.
Se introduce apoi la cuptor. Dupa 6-7 minute se reduce temperatura cuptorului cu 15-20 de grade si se mai coace aprox. 40 de minute.

Dupa ce se scoate din cuptor se suspenda cu capul in jos ca sa se raceasca (faza asta n-am prea inteles-o...)
24.12.2007. Dupa zile si zile de framantari (psihice), am decis sa fac un panettone, dar numai...desenat...
Oricum voi manca unul de cumparat.
Uite aici niste profesionisti. Acum am inteles cum stau panetonii suspendati cu capul in jos!
Mai multe secrete si AICI>
AICI reteta in italiana.
Inca o reteta cu poze AICI.

01 December 2007

Cel mai simplu chec!

7 oua, 10 linguri de zahar, 10-12 linguri de faina, 1 cana de ulei, rahat, zahar vanilat, coaja de portocala, 1 lingura de cafea Ness, praf de copt, 2 linguri de cacao.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, aromele si putin praf de copt. Cate putin din fiecare compozitie se lasa deoparte pentru amestecul cu cacao si Ness.
Restul (albusurile si galbenusurile prelucrate) se amesteca usor, se dauga faina, cate o lingura pe rand, se pune rahatul. Compozitia se pune in forma(e). Deasupra se toarna amestecul colorat cu cacao in care se pune si Ness-ul nediluat. Se "marmoreaza" usor. Se coace 45 de minute.

20 November 2007

BACLAVA!!!!

Imi doream sa fac baclava de ani si ani si ani...
Am gasit aici o reteta.
In cele din urma am reusit sa o si fac, pentru prima si poate ultima oara. Bineinteles am fost creativa si de data asta.




Pozitiv:

  • pe langa nuci, am pus si doua pungulite de migdale (intentionam sa pun si nuca de cocos daca nu mi-ar fi ajuns nucile si migdalele)
  • am pus zahar si in umplutura pentru ca nu am avut incredere ca siropul va patrunde peste tot
  • am pus multa, multa scortisoara
Negativ:

  • focul trebuie sa fie mai mic, sa nu se arda foile de jos
  • siropul sa fie in cantitate mai mare (am pus doar 1 cana de apa, ar trebui 2)

11 November 2007

Cand se ia curentul

Azi am avut vreo 3 pauze de curent. Ce poate sa faca omul cand nu are electricitate? Poate sa faca o gramada de lucruri pe care altfel nu le-ar face, ca de exemplu sa stea de vorba cu familia, sa-si faca ordine prin hartii, sa arunce florile uscate, sa mangaie florile neuscate si, mai ales, sa citeasca.
Am reusit sa citesc destul de mult din ultima carte a lui Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", pe care am inceput-o cu mari rezerve pentru ca initial am avut senzatia de "deja vu" : autorul ia o tema si tese in jurul ei o poveste plina de "invataminte". Geniul scriitorului se manifesta insa in clipa in care iti ofera ceva profund si original, cand manierismul se transforma in adevar revelat prin initiere. Uneori, Coelho reuseste sa-ti dea senzatia ca iti spune ceva nou, desi se bazeaza mult pe documentare.
Personajul principal apartine comunitatii aflata in aceste zile in atentia Europei. Foarte interesante gene au acesti tigani! Pe de o parte par a reprezenta raul, prefacatoria, hotia, iar pe de alta parte au procentul cel mai mare de initiati in practici oculte. Ciudata combinatie!

10 November 2007

Pisicute desene

multe, multe...gasesti AICI!
Greieri inca n-am desenat. In curand, poate...

03 November 2007

McLeod's Daughters

Alex, preferatul meu!
Ma bucur ca pot sa vad din nou "Surorile McLeods"! E serialul care imi place cel mai mult! Imi plac toate personajele, cowgirls si cowboys, imi place actiunea, dar cel mai mult imi plac peisajele incredibile! Da' bine, atunci ai putea spune: "uita-te la niste fotografii cu peisaje". Pai, nu-i totuna! Imi place atmosfera de acolo si GATA! Nu stiu de ce dau amestecat episoade din serii mai vechi ( in care Claire traia), cu episoade dintr-o serie mai noua (a 7-a se pare) decat cea la care m-am oprit acum 2 ani si in care nu mai apare Tess.

Revenire: Din pacate din ultimele serii au disparut toate surorile McLeod, care moarta, care sub "protectia martorilor"...

Aveti aici TOTUL despre serial: serii, episoade, multe fotografii!

26 October 2007

Amintiri cu parfum

Azi am zarit-o pe strada pe vanzatoarea unui magazin parfumerie- "drogherie", in care se vindeau, acum... zeci de ani, parfumuri "varsate" si mi-am adus aminte cat eram de fascinata de sticloaiele uriase cu parfum din care vanzatoarea turna in sticlute aduse de acasa licorile parfumate. Cel mai cunoscut era Chypre. Stateam ore in sir in fata tejghelei, ma uitam la parfumuri si in cele din urma ceream "de 2 lei parfum".
Tot legat de miros, imi amintesc cat de mult imi placea mirosul lacului de unghii, care parca era parfumat, nu avea mirosul intepator de dizolvant din zilele noastre. Intotdeauna cand mergeam in casa unei colege de scoala, ma furisam in baie, unde mama ei isi tinea sticlutele cu oja, si imi dadeam, imi manjeam ( caci operatiunea era facuta in cea mai mare viteza) unghiile cu sidef roz. Eram innebunita dupa mirosul acela de acetona parfumata, imi miroseam incontinuu unghiile. Sa fi fost o amintire din alta viata, cand poate eram pictor si foloseam dizolvanti pentru culori...hehehe...?

22 October 2007

Bahlsen si Valea Nustiucui

Tocmai mi se topea in gura prima jumatate a unui "biscotto di meringa ripiena di delicata crema al cacao", marca Bahlsen, cand un reportaj de la ProTV cu titlul "La scoala de foame" m-a trezit la realitate. Vad o scoala din Moldova, cu cativa copii din clase diferite, (in clasa I un singur copil), despre care reporterul spune ca vin la scoala ca sa manance, adica vin pentru pachetele "cornul si laptele" (traiasca Adrian Nastase) pe care invatatoarea le aduce de la o vecina pentru ca scoala nu are frigider. Reportajul este impresionant. Doua fetite intrebate ce vor sa devina cand vor fi mari spun ca vor sa se faca maici la manastire. Reporterul il duce cu masina pe unul din copii la familia lui pe camp, unde bunicii si un frate de-al lui, elev in clasa a 4-a, bat floarea soarelui. Bunica intrebata daca l-a invoit pe baiat de la scoala, spune: "l-am invoit de la soare... de la cine sa-l invoiesc?"
Poti vedea AICI reportajul.

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD