27 June 2008

Bill Gates paraseste azi Microsoft

Dupa 33 de ani de munca , William H. Gates III (acesta este numele lui complet) se retrage de la firma sa pentru a se dedica actiunilor filantropice.
A plecat de la Harvard University in 1975 pentru a fonda Microsoft impreuna cu Paul Allen la Albuquerque. La Conferinta D6, Bill Gates a marturisit ca nu va abandona cu totul domeniul hi-tech, ii va dedica 20% din timpul sau.

Postul sau de Chief software architect l-a lasat mostenire lui Ray Ozzie, care lucreaza la proiectul Windows Live si mai ales sa-i ofere lui Microsoft o viziune despre Cloud computing, inaugurata cu Live Mesh.
Bill Gates pleaca in acelasi timp in care, ironia sortii, pleaca la pensie si Windows Xp, pentru a face loc sistemului Windows Vista, care pana acum nu s-a impus cu mult succes pe piata, cu toate ca s-au vandut peste 100 milioane de copii (fiind ignorat chiar de Intel in propria firma). El lasa Microsoft cu profituri peste asteptari, dar si cu ceva insuccese in plan mediatic, din cauza aparentului esec al lui Vista, a esecului cumpararii Yahoo! si in mijlocul evolutiei softwer-ului catre aplicatiile Web, a cloud computing si a filozofiei Software more services . Pentru a nu vorbi si de open source: Ray Ozzie, adevaratul succesor al lui Bill Gates la Microsoft, afirma ca se teme mai mult de Linux decat de Google, asa incat Microsoft va infrunta cu mai multa seriozitate problema interoperabilitatii.
La carma, in postul de Ceo, va fi Steve Ballmer, care a spus ca va ramane vreo zece ani. Bill Gates lasa in safeurile Microsoft 50 de miliarde de dolari de cheltuit.
P.S. De ce am scris postul acesta despre un domeniu departe de preocuparile mele (desi nu chiar atat de departe, de vreme ce folosesc computerul..)? Fiindca in ziarele din Romania nu am gasit un articol ca lumea sa ma lamureasca despre acest subiect. Asa incat am tradus unul, mai mult pentru mine, ca sa inteleg despre ce e vorba.

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD