05 February 2009

Grau incoltit

Cel mai bun remediu la criza financiara e cura cu grau incoltit, pentru ca pe langa faptul ca are multe vitamine si saruri minerale trebuie sa-i dedici ceva timp pana-l obtii, te tot uiti la el sa vezi daca a inceput sa incolteasca, ii schimbi apa, ii vorbesti...
Cum se procedeaza: se iau 3-4 lingurite de grau, se curata de impuritati, se spala si se pune la cald intr-o cutiuta sau farfuriuta acoperit cu apa. Se spala din cand in cand, eventual dimineata si seara, iar dupa 3-4 zile graul incepe sa aiba niste mustati micute. Cand acestea ajung la 2-3 mm, graul se poate consuma, cu miere sau fara. 
Germenii de grau (graul incoltit) sunt seminte care trec din starea de viata latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari biochimice si de structura. In acest moment, samanta incoltita contine maximum de substante folositoare organismului uman. Iata cateva cantitati de minerale usor de asimilat de catre organism, continute de 100 grame germeni de grau: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta, care au efecte terapeutice extraordinare.
Mai multe AICI.

No comments:

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD