17 January 2014

Jurnalul unui extraterestru

Am gasit in jurnalul unui extraterestru, reincarnat pe Pamant, urmatoarele observatii legate de viata de aici:
"Nu stiu la ce s-o fi gandit Creatorul cand a conceput aceste fiinte, numite oameni, atat de fragile, atat de complicate, atat de imprevizibile! Pe deasupra sunt si foarte chinuite. Cel mai de neinteles lucru este faptul ca trebuie sa se spele tot timpul, altfel emana un miros foarte neplacut. (O alta chestie pe care n-o inteleg: cine a stabilit ca un miros e placut, iar altul neplacut? pe ce criteriu? frecventa vibratiei sau ce?) Abia isi dau jegul jos, consumand ore si ore facand baie, dus, spalat pe cap, spalat pe dinti...dupa cateva ore trebuie sa o ia de la capat...Iar? Oh, my God! Apoi trebuie sa-si spele si invelisul exterior, hainele, care se murdaresc la fel de rapid. "Iar trebuie sa spal rufe" sau "Iar nu mai am rufe curate"- fraze foarte des auzite pe aici...Apoi, nu stiu de unde vine atat praf? Tot timpul trebuie sa-si curete casele, sa mature, sa aspire, sa bata covoare, sa stearga geamurile, sa stearga de praf. Daca o saptamana nu sterg praful, e dezastru, un strat alb de praf acopera toate obiectele din case.
Ce sa mai zic de pregatirea mesei? Cat timp pierdut cu prelucrarea alimentelor, cu producerea unor chestii scarboase, cu aspect straniu, pe care le promoveaza ca fiind extraordinare, nemaipomenite! Cah!
Oamenii sunt chiar demni de mila, corpul lor trebuie tot timpul ingrijit, altfel se degradeaza foarte rapid. Tot timpul le cresc diverse extensii, cum ar fi parul, unghiile, barba... Trebuie sa se tunda, sa-si taie unghiile foarte des, sa se barbiereasca, sa-si machieze fata ca sa para mai frumosi...Bietii de ei! Cei mai multi raman chiar fara dinti, de la o anumita varsta. Macar dintii ar fi trebuit sa-i lase omului Creatorul pana la sfarsit!"
 Revin...

1 comment:

mihaeladr said...

Astept continuarea!

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD