26 May 2008
A inflorit grîul!
16 May 2008
Terapia prin culoare
Metoda terapiei prin culoare (CROMOTERAPIA) se bazeaza pe legea interactiunii dintre frecventa culorilor si frecvente caracteristice trupului uman sau, cu alte cuvinte, se creeaza o rezonanta intre frecventa punctelor aflate pe meridianele corpului, cum sunt Chakrele, cu frecventa diferitelor culori, naturale sau artificiale.(Ati inteles ceva?)
Este la fel ca si in cazul notelor muzicale. Daca plasezi doua ghitare bine acordate in aceeasi camera si atingi coarda A a uneia dintre ele, coarda A a celei de-a doua ghitare va vibra la fel. Aceasta pentru ca frecventa sunetului notei A va traversa spatiul generand o nota de aceeasi frecventa la ghitara a doua. La fel, organele corpului au propria rezonanta, in functie de chakrele sau meridianele care le tuteleaza. De aceea noi putem sa ne „acordam” corpul pentru o stare buna de sanatate, expunandu-l la actiunea culorilor de care avem nevoie.
Scala culorilor permite restaurarea energiei dezechilibrata de boala.
Fiecare culoare are o frecventa cu lungime de unda diferita, iar aceste frecvente diferite determina efecte diferite asupra starii fizice si psihice. Fiecare Chakra are o culoare proprie, in functie de frecventa vibratiei predominante.
Aura unei persoane sanatoase are culori pure.
In concluzie, viata noastra poate fi mai buna cu ROGVAIV, adica:
ROSU (lungime de unda=620-760 nm): creste tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune in plan psihomotor, stimulator intelectual, nelinistitor, creeaza senzatia de apropiere in spatiu, aprindere, insufletire. Imbunatateste legatura cu pamantul si elimina energiile uzate acumulate in picioare. Aduce cu picioarele pe pamant persoanele "cu capul in nori".Trateaza bolile picioarelor, probleme ginecologice si ale vezicii urinare. Este util in anemie, bronsita, gripa, raceala. Contraindicat in stari inflamatorii si tulburari emotionale.
ORANGE (lungime de unda 590-620nm): Accelereaza pulsatiile inimii, mentine presiunea sanguina, favorizeaza secretia gastrica si digestia. Genereaza optimism, veselie, este o culoare calda, creeaza senzatia de apropiere puternica. Este util in problemele ficatului, rinichilor, pancreasului, intestinelor.
Contraindicat in bronsita, pietre la vezica, reumatism cronic, stres.
GALBEN (lungime de unda=575-590): Stimuleaza nervul optic, este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene!), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.
VERDE (lungime de unda=500-575nm): Scade presiunea sanguina si dilata vasele capilare. Excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive. Este bun pentru meditatie, contemplare, conducand la stimularea mentalului. Culoare rece, da senzatia de departare in spatiu. Echilibreaza nivelul energetic emotional. Este culoarea antistres pentru barbati.
Se recomandă în caz de tumori, hipertensiune arterială, dureri de cap, nevralgii, insomnie, ulcer.
ALBASTRU (lungime de unda=450-500nm): Scade presiunea sanguina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia, reduce frecventa pulsului. Culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la liniste interioare si nostalgie. Creeaza senzatia de departare in spatiu. Este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Echilibreaza sistemul endocrin , trateaza diabetul si problemele gatului.
INDIGO (lungime de unda=450-480 nm): Favorizeaza procesele mentale, intuitia, capacitatea de vizualizare. Dezvolta imaginatia creatoare. Favorizeaza sondarea propriului subconstient. Ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.
VIOLET (lungimea de unda=390-450nm): Intensifica activitatea cardiovasculara, accelereaza respiratia. Culoare rece nelinistitoare si descurajanta, stimuleaza efecte contradictorii, atractie si indepartare, optimism si nostalgie. Echilibreaza si armonizeaza legatura dintre toate nivelurile energetice si legatura cu universul. Stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.
Mai jos de violet sunt razele ultraviolete, iar deasupra rosului sunt undele infrarosii.
Cantitatea de energie a fiecarei culori este invers proportionala cu lungimea de unda.
14 May 2008
CAND ALEGI CULOAREA CASEI
13 May 2008
11 May 2008
03 May 2008
Drogul internet
A fost greu!
24 April 2008
Dineu oficial
Gustare romaneasca "Carpatina"- Carne din piept de rata cu foie gras in mantie de ciocolata cu aroma de turta dulce (?- probabil aroma de ginger) servita cu confit de ceapa cu stafide.
Gelatina de fazan cu carotte, invelita in branza de capra, servita cu crema de hrean cu mere si sfecla rosie.
Pasteta de cerb lopatar (? de ce lopatar si nu carpatin) cu caise uscate pe buchet de salata cu dressing de portocale si sos Cumberland(?).
Medalion de pastruga marinata cu ierburi aromate, invelit in zucchini, la gratar, servit pe pat de taietei de casa cu morcov si gulioara. Sos spumat de unt cu limette si perle de caviar Beluga. Rosie cherry concase' cu pesto.
Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata, servit cu strudel din cartofi dulci cu chimen, piure de telina, spanac sote', ragout de capsuni, mango si sos de ienupar cu frisca.
Charlotte cu iaurt si fructe de padure cu sos de piersici si zmeura.
19 April 2008
17 April 2008
XVII
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!
13 April 2008
Spectacular recipes sau Mi-e foame
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.
P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
- 2 1/2 linguri seminte de coriandru
- 1 lingura chimen macinat
- 2 lingurite curcuma macinata
- 1 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura piper negru macinat
- 1/2 lingura boabe de mustar alb macinate
- 1/4 lingurita sofran
08 April 2008
Aperitiv la pahar
De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...
07 April 2008
Prima carte pe care o voi arunca la gunoi
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.
05 April 2008
Prajitura PUTIN (not put in, but PUTIN Cheesecake)
CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!
04 April 2008
Invazie de vrabiute mancatoare de boboci de flori de cires
03 April 2008
Medium
30 March 2008
Casuta din padure
Azi a fost timp frumos, in sfarsit, dupa vreo 5-6 weekend-uri cu ploaie si vant! Am trecut si la ora de vara...Dupa ce am citit cateva carti de psihologie, parapsihologie si analiza a personalitatii in viata prezenta si in vietile trecute, ma suspectez de tot felul de ganduri "absconse".
De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?
Tara Duncan si alte BDFI
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.
28 March 2008
Carmen Harra
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!
22 March 2008
Ma pregatesc de Paste
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)
18 March 2008
Semnificatia magica a parului
Care este semnificatia magica a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?
Am gasit cateva raspunsuri aici.
12 March 2008
Cum sa te vindeci cu o poveste
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.
10 March 2008
Surimi
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.
09 March 2008
Prajitura cu mere
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.
06 March 2008
05 March 2008
Cadouri de 8 Martie pentru profesoare
01 March 2008
Anthony Bourdain a fost in Romania?
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?
Romania: What the hell happened??
N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!
29 February 2008
23 February 2008
20 February 2008
O carte incredibila!
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.
12 February 2008
08 February 2008
Expresii simpatice
- criza de răsfăţ
- ziua mondiala a zonelor umede (Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza "Fara zone umede nu exista apa")
04 February 2008
Aromaterapie cu orez cu lapte si scortisoara
03 February 2008
Carnavalul de la Venetia
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?
"You Make My Day" Award
02 February 2008
Resurse!
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault
01 February 2008
Nokia are scutire la taxe locale pe 30 de ani!
31 January 2008
Monstri cu limba scoasa
26 January 2008
Miroase a primavara
20 January 2008
Hugo Chavez si Naomi Campbell?
Am gasit un articol care-mi justifica banuiala.
19 January 2008
13 January 2008
Antivirus
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...
12 January 2008
La plimbare
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!
11 January 2008
Maine zi normala de lucru
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...
06 January 2008
Stiri proaspete
- Sarkozy si Carla Bruni au stabilit deja data casatoriei, probabil 9 februarie...Si ce daca?
- Primarul din Oklahoma City a pus tot orasul la dieta, el a stabilit obiectivul pentru 2008: o pierdere in greutate de 450 mii de kg.
- Napoli e din nou un oras sufocat de gunoaie...pentru ca nu se pot hotari unde sa puna groapa de gunoi...
Calaretul electric
Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.
01 January 2008
Ella din Frell
31 December 2007
Ghinion in bucatarie
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...