Pentru italieni 17 e un numar care aduce ghinion. Superstitia provine din scrierea cu litere romane a cifrei de 17, adica XVII, care anagramata devine VIXI, adica "am trait" sau "nu mai exist", de unde si frica de aceasta zi.
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!
17 April 2008
13 April 2008
Spectacular recipes sau Mi-e foame
Intr-adevar spectaculoase: *orez persan, cel mai frumos(!) orez pe care l-am vazut vreodata, *Baba Ganouj, salata noastra de vinete, pana la un punct, *briosele frantuzesti, de fapt cozonaci pufosi si insiropati, *checul cu fructe insiropat, mamaliga noastra aici sub denumirea de *"polenta sarda", dar si placintele noastre traditionale, aici sub numele de *"pizza fritta".
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.
P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.
P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
- 2 1/2 linguri seminte de coriandru
- 1 lingura chimen macinat
- 2 lingurite curcuma macinata
- 1 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura piper negru macinat
- 1/2 lingura boabe de mustar alb macinate
- 1/4 lingurita sofran
08 April 2008
Aperitiv la pahar
O idee interesanta: aperitiv la pahar ICI (sha)! Dulce la pahar am mai vazut, dar aperitiv la pahar jamais. Tres jolie!
De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...
De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...
07 April 2008
Prima carte pe care o voi arunca la gunoi
Cartile nu se arunca la gunoi, nu sunt produse "usa e getta", dar de data asta voi arunca ultima carte pe care am citit-o, o carte despre Kate Moss, scrisa de unul Vermorel, da, chiar Vermorel, sa mori de ras! Chiar e o carte gunoi, "spazzatura" cum zic italienii. Si cum e scrisa, dar si cum traieste aceasta asa zisa super model: droguri, petreceri, sex, orgii, iubiti damnati (multi!) , etc.
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.
05 April 2008
Prajitura PUTIN (not put in, but PUTIN Cheesecake)
******* Prajitura cu branza de vaca o fac intotdeauna fara blat, nu am gasit nicaieri o reteta asemanatoare, de aceea am decis sa o postez aici. Am numit-o Putin Cheesecake, adica i-am dedicat-o lui Vladimir Putin deoarece, ca sa dovedesc ca e o creatie proaspata si originala, am pozat si ziarul de azi cu autograful lui Putin de la Summit-ul NATO... E o prajitura simpla, dar powerful, ca si cel ce a inspirat-o!
CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!
CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!
04 April 2008
Invazie de vrabiute mancatoare de boboci de flori de cires
N-am mai vazut asa ceva! Un stol de vrabiute ne-au atacat ciresul din gradina si au mancat bobocii abia crescuti. Si asta nu din cauza ca nu au ce manca, ciugulesc toata ziua din mancarea gainilor. Nu stiu ce au patit! Imi vine sa plang! Pentru cirese, evident! Pe jos, un covor de resturi verzi...
03 April 2008
Medium
30 March 2008
Casuta din padure
Azi a fost timp frumos, in sfarsit, dupa vreo 5-6 weekend-uri cu ploaie si vant! Am trecut si la ora de vara...Dupa ce am citit cateva carti de psihologie, parapsihologie si analiza a personalitatii in viata prezenta si in vietile trecute, ma suspectez de tot felul de ganduri "absconse".
De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?
Tara Duncan si alte BDFI
Pe principiul "o cireasa atrage o alta cireasa", cautand ceva despre Sophie Audouin-Mamikonian (blogul ei aici), autoare de povestiri pentru copii avand-o ca eroina pe Tara Duncan, am gasit un site interesat foarte documentat despre carti apartinand domeniului sience fiction, horror, fantastic pentru tineret, BDFI (Base de Données Francophone de l'Imaginaire).
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.
28 March 2008
Carmen Harra
Ati auzit de Carmen Harra? Dar de Carmen Muresan? E una si aceeasi persoana, teoretic vorbind. In realitate Carmen Muresan a devenit Carmen Harra din momentul in care si-a pus in valoare propriul HAR dupa stabilirea sa in USA.
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!
22 March 2008
Ma pregatesc de Paste
Incep sa adun retete... Iar la momentul H fac NIMIC, ca de obicei!
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)
18 March 2008
Semnificatia magica a parului
Intrebari:
Care este semnificatia magica a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?
Am gasit cateva raspunsuri aici.
Care este semnificatia magica a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?
Am gasit cateva raspunsuri aici.
12 March 2008
Cum sa te vindeci cu o poveste
este o carte foarte interesanta scrisa de Paola Santagostino (Ed. Humanitas) in care autoarea, psihoterapeut specializat in medicina psihosomatica, vorbeste despre aplicarea terapeutica a tehnicii inventarii unui basm. Ea isi pune pacientii sa inventeze basme ale caror elemente simbolice o ajuta sa vada conexiunile dintre imaginar si trup, dintre sanatate si boala.
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.
10 March 2008
Surimi
Ce este in realitate SURIMI?
Este de origine japoneza si se face prelevand din carnea pestilor merluciu straturi compacte care apoi se utilizeaza pentru a forma acei cilindri coralii la exterior si albi in interior. Diferitele straturi sunt prelucrate ca sa stea compacte cu stabilizatori, polifosfati si zaharuri. Ultima faza este congelarea la -20 grade.
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.
09 March 2008
Prajitura cu mere
Ieri tot mamapondul cauta pe net prajitura cu mere.
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.
06 March 2008
05 March 2008
Cadouri de 8 Martie pentru profesoare
Mare vanzoleala si fracturi de creier pentru mamele cu copii la scoala: trebuie sa caute cadouri pentru profesoare si invatatoare... pe langa flori...Am auzit vorbindu-se, incepand de la bijuterii de argint, de aranjamente de flori uscate, lumanari decorative, pana la imbracaminte! Unele mamici vorbeau chiar de aspiratoare...Da' la masina de spalat nu s-a gandit nimeni?
P.S. Bine ca s-a semnat Pactul pentru educatie! N-ar trebui prevazuta in lege interzicerea peschesului de la elevi cu ocazia zilei de 8 Martie sau incheierii anului scolar??
N-ar trebui pedepsit prin lege profesorul care da meditatii propriilor elevi de la clasa? Adica la ore nu esti capabil sa le dai bagajul necesar de cunostinte, dar iti chemi elevii acasa sa le dai ore pe bani, ba, mai mult, le dai note mici elevilor care nu iau ore de la tine sau iau ore de la alti profesori...
P.S. Abia acum, in 2023 (la 15 ani! de la aceasta postare), au fost interzise meditatiile date propriilor elevi de la clasa...In tara asta lucrurile se misca rapid!
01 March 2008
Anthony Bourdain a fost in Romania?
Ma gandeam ce fain ar fi sa vina si in Romania... Tocmai am aflat ca a filmat in Romania si ca "excursia" lui a fost un esec total! Cum? In tara porcului, animalul venerat de Tony, i-a iesit un episod de porc???
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?
Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?
Romania: What the hell happened??
N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!
29 February 2008
23 February 2008
20 February 2008
O carte incredibila!
Am intrat in librarie aproape in transa fara a dori sa cumpar ceva anume fiindca aveam deja acasa un teanc de carti necitite, dar s-a nimerit sa pun mana pe o carte pentru copii de care m-am indragostit pe loc. Jessica Meserve este o ilustratoare geniala! Mi se pare aproape un miracol ca m-am "intalnit" cu ea! Atmosfera ilustratiilor ei este fascinanta!(Versiunea in limba romana a aparut la Editura Nemira cu titlul "Sora-Cea-Mica").
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.
12 February 2008
08 February 2008
Expresii simpatice
- criza de răsfăţ
- ziua mondiala a zonelor umede (Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza "Fara zone umede nu exista apa")
04 February 2008
Aromaterapie cu orez cu lapte si scortisoara
Dupa cateva zile de dieta, nu prea drastica, dar destul de dureroasa (ma doare capul!), am decis ca singurul remediu este o portie de orez cu lapte si scortisoara...mmmmmm...Mi-am facut exercitiile nu in miros de betisoare parfumate, ci in miros de orez parfumat cu scortisoara... Am mai zis asta de 3 ori... Si pe urma am si mancat orezul cu lapte cu parfum de scortisoara..mmmmm...
03 February 2008
Carnavalul de la Venetia
Saracii italieni, dupa ce ca-i agresam fizic si psihic in fiecare zi lasata de Dumnezeu, acuma le-am confiscat si Carnavalul de la Venetia!
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?
"You Make My Day" Award
Am fost premiata de 2 ori in 2 saptamani cu premiul "You Make My Day" pe "Manual paper blog", premiu care e un fel de lant al Sf. Anton, pe la noi pe bloguri am vazut ca i se spune leapsa. M-am bucurat, desigur, am vrut sa fiu serioasa, m-am si gandit la niste criterii, ca de ex., sa exclud barbatii pentru ca nu cred ca au rabdare, sa exclud artistii (totusi bloggeri) consacrati pentru ca ar fi culmea sa le dau eu premii(!), sa exclud oamenii foarte ocupati pentru ca n-am chef sa primesc injuraturi...Am hotarat sa dau premiile unor tineri, numai ca ... nu le-am mai gasit blogurile, am hotarat sa dau premiile unor artisti care mi-au placut, numai ca ei nu faceau parte din circuitul de bloguri, aveau doar sit-uri de unde nu puteau pasa premiul, etc. In cele din urma am luat la intamplare. Am pierdut si asa o zi intreaga... Cercul a inceput sa se inchida ca la Caritas, mai toata lumea a fost premiata! Asa am ajuns si eu pe lista, probabil!
02 February 2008
Resurse!
ceva...
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault
01 February 2008
Nokia are scutire la taxe locale pe 30 de ani!
Ce (mă) rîd!!!! Ce se mai bucurau satenii ca "Tulai Doamne, ce o sa ne mai dezvoltam, ca Nokia doara o sa vireze la impozite locale de nu o sa le putem cheltui!"
31 January 2008
Monstri cu limba scoasa
Nu-mi place grafica asa-zis moderna, plina de monstrii, monstruleti, limbi, bale si alte diavolerii. Nu inteleg de unde vine agresivitatea asta... E adevarat ca lumea in care traim e agresiva si nemiloasa, dar de ce trebuie s-o uratim si mai mult, nu inteleg!
26 January 2008
Miroase a primavara
in capul meu! De fapt ninge si e frig. S-a marit ziua, lumina e inselatoare...scuzati!
20 January 2008
Hugo Chavez si Naomi Campbell?
O noua arma impotriva lui Hugo Chavez? N-au limite in incercarea de distrugere a lui.
Am gasit un articol care-mi justifica banuiala.
Am gasit un articol care-mi justifica banuiala.
19 January 2008
13 January 2008
Antivirus
Mi-am pierdut azi o jumatate de zi cautand un antivirus, pentru ca, prostia prostiilor, mi s-a blocat cel pe care il aveam si am crezut ca expirase, cand de fapt trebuia doar sa-l ... sa-l.
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...
12 January 2008
La plimbare
Iesi de pe blogul tau ca si cum ai iesi pe usa, dar nu stii niciodata ce aventuri te asteapta sarind din link in link. In mod normal mi-as marca drumul pas cu pas ca sa stiu pe unde am fost si sa mai merg si altadata. In ultima vreme plec la intamplare fara sa ma uit in urma, senzatia e foarte interesanta, de spaima ca am pierdut drumul inapoi si de "excitement", in acelasi timp, cu speranta ca data viitoare va fi si mai palpitant experimentand cai noi!
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!
11 January 2008
Maine zi normala de lucru
Trebuie sa recuperam ziua de 24 decembrie. Oricum pierdeam vremea pe net daca stateam acasa.
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...
06 January 2008
Stiri proaspete
- Sarkozy si Carla Bruni au stabilit deja data casatoriei, probabil 9 februarie...Si ce daca?
- Primarul din Oklahoma City a pus tot orasul la dieta, el a stabilit obiectivul pentru 2008: o pierdere in greutate de 450 mii de kg.
- Napoli e din nou un oras sufocat de gunoaie...pentru ca nu se pot hotari unde sa puna groapa de gunoi...
Calaretul electric
Este incredibil cat de proaspat poate fi acest film din 1979, "Electric Horseman"! As putea sa-l revad de 10.000 de ori si nu m-as plictisi. O ador pe Jane Fonda, il ador pe Robert Redford!
Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.
Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.
01 January 2008
Ella din Frell
Adica un fel de CinderELLA.Ce film dragut! Oare de ce au elfii si spiridusii urechile ascutite?
P.S. E acum (martie 2023) pe Netflix.
31 December 2007
Ghinion in bucatarie
Chiar cred ca mi s-au facut farmece ca sa nu stau in bucatarie. Am vrut sa fac un simplu orez fiert, a venit cineva grijuliu, a turnat o cana de apa tocmai cand era aproape gata, BOB_CU_BOB, si s-a dus dracului, a iesit un terci. OK, dar ce sa fac cu ditamai terciul cu putina Vegeta in el? Pai, hai sa-i pun lapte, multa scortisoara, zahar, coaja de portocala, vanilie. A iesit un terci si mai terci, de culoarea cacauei (cacaoii). Pot sa-l invit pe Anthony Bourdain sa-l guste si sa-l dea ca exemplu de reteta exotica?
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...
30 December 2007
Craiasa Zapezii * The Snow Queen
Ma pregatesc de vreo 4 ani sa ilustrez "Craiasa Zapezii" de Andersen, in paranteza fie spus, o poveste incredibil de frumoasa, plina de simboluri si de invataminte. Este construita din 7 povestiri, magicul numar 7... Eu mi-am imaginat-o in cele 7 culori ale spectrului culorilor (sau pot fi cele 7 chakre, 7 note muzicale, etc).
Ce mai poti spune dupa ce a ilustrat-o ucrainianul Vladyslav Yerko ???????
Aici cartea in Flash! Incredibila!
Ce mai poti spune dupa ce a ilustrat-o ucrainianul Vladyslav Yerko ???????
Aici cartea in Flash! Incredibila!
26 December 2007
25 December 2007
Secretul comunicarii
Continuitate, consistenta si multiple puncte de legatura cu potentialul client...???
24 December 2007
Cum sa impachetezi cadourile
link aici!
Eu le-am impachetat in ziare. Am cumparat o groaza de pungi pentru cadouri, dar cand am pus cadourile in ele, au inceput sa emane un miros toxic de vopsea, de tipar, cred. Asa incat am hotarat sa folosesc ceva inedit, ceva reciclabil. Ziarele din preajma sarbatorilor au foarte multe pagini de publicitate cu braduti, mosi, cadouri, frunze de iarna, etc, asa incat paginile folosite semanau cu hartie de impachetat adevarata. Au fost de mare efect!
Eu le-am impachetat in ziare. Am cumparat o groaza de pungi pentru cadouri, dar cand am pus cadourile in ele, au inceput sa emane un miros toxic de vopsea, de tipar, cred. Asa incat am hotarat sa folosesc ceva inedit, ceva reciclabil. Ziarele din preajma sarbatorilor au foarte multe pagini de publicitate cu braduti, mosi, cadouri, frunze de iarna, etc, asa incat paginile folosite semanau cu hartie de impachetat adevarata. Au fost de mare efect!
23 December 2007
ChiX-mas Recepies
Ca de obicei am dat chix cu prajiturile mele. Dupa doua zile de munca, nu pot decat sa inventariez prostiile pe care le-am facut...
Data viitoare nu mai fac nici o prajitura! Jur!
- Blatul super imbunatatit cu: unt, ciocolata dark 55%, coaja de portocala, vanilie bourbon, etc, a iesit prea subtire ca sa-l pot taia in 2 pentru a pune crema la mijloc, asa incat am fost nevoita sa fac celebra crema cu galbenusuri care, daca vrea ea, nu reuseste. (Bine, eu nu sunt colega mea care face cinci prajituri intr-o zi si care de mic copil face prajituri in flux continuu.) Din fericire crema a reusit... Dar... dar... glazura??? Glazura mai putin. Daca nu curge ceva, nu-i Craciun sau Paste!
- Blatul pentru rulada s-a intarit atat de mult ca nu l-am mai putut rula (am fost distrasa de coptul aluatului frantuzesc din care am facut haiose si saleuri), asa inacat l-am rupt in bucatele... OK, ce sa fac? Cu frollini, unt, nuca, alune, migdale, am hotarat sa fac un salam de biscuiti, dar nu e cine stie ce, pentru un eveniment deosebit. Voi face o figura proasta la serviciu, joi, cand toata lumea il va ocoli. Ce sa zic?! Am pus numai lucruri de calitate! De parca prajiturile lor cu creme din margarina ar fi mai bune!
- In sfarsit, nu puteam sa nu fac celebrele makronen, pe care le fac de vreo zece ani de fiecare Craciun sau Paste. Din albus batut spuma cu zahar, nuca, alune sau migdale, nuca de cocos, se fac mici gramajoare cu un mot din alune de padure. Acum imi dau seama ca aceste "makronen" nu sunt decat celebrele "macarons" pentru care au facut pasiune frantuzoaicele si le gasesti pe toate blogurile lor ca test suprem de talent in bucataria dulciurilor. Data viitoare incerc si eu. Diferenta e ca albusurile se bat cu sirop fierbinte (peste tot ti se spune sa masori temperatura siropului- sa aiba 110 grade), iar inainte de a le pune in cuptor se lasa 1 ora sa se glaseze...INCREDIBIL! Am gasit makronen-ele mele identice pe un blog, ca si alunele mele, identice!
- Cozonacul nu s-a copt bine tot din cauza mea: am tinut mortis sa-l pun intr-o tava noua care avea fundul mai sus (!)...
Data viitoare nu mai fac nici o prajitura! Jur!
21 December 2007
17 December 2007
Elodia din Dubai
...il intreaba pe Google: "ce trebuie sa fac atunci cand incepe sa se arda deasupra prajitura din cuptor?"
Cine stie?
Cine stie?
16 December 2007
Subscribe to:
Posts (Atom)