Totusi, ce contine o ceasca de cafea?
Zice un articol din WIRED:
" Pentru ce cheltuie omenirea 90 de miliarde de dolari pe an? Pentru o toxina vegetala folosita ca antibacterian cu puteri stimulatoare asupra fiintelor umane, care apoi ne blocheaza neuroreceptorii in producerea adenosinei cea care ne aduce somnul?
Deci, o ceasca de cafea contine:
APA - 98,78%. Pe de alta parte cofeina este un diuretic, motiv pentru care bautorii de cafea fug adesea la baie...
ETILFENOL - Gandacii de bucatarie il folosesc ca semnal chimic de pericol. Noi il bem.
ACID QUINIC - Confera cafelei aroma caracteristica. Face parte dintre componentii chimici de sinteza din Tamiflu (dangerous!).
3,5 ACID DICAFFEOYLQUINIC- este un atioxidand, benefic pentru organismul nostru.
DIMETIL-DISULFID - un produs provenit din prajirea cafelei verzi. Este un compus chimic care se gaseste si in poo-poo uman si care ii da mirosul specific.
(Ooooh, la naiba, daca stam sa analizam asa, in orice mancam se gaseste si ceva substanta din ceva ce nu mancam, deja ma enerveaza articolul asta!)
ACETILMETILCARBINOL- Un lichid galben inflamabil prezent si in unt, folosit si ca aroma artificiala pentru pop-corn.
PUTRESCINA- care da mirosul fetid al carnii stricate.
TRIGONELLINA - care da cafelei aroma si ucide bacteriile Streptococcus mutans, responsabil pentru producerea cariilor.
NIACINA - Adica vitamina B3, fara de care ne-am imbolnavi de pelagra."
Ce zice WOLFRAMALPHA vezi AICI!
Ce zice WIKIPEDIA vezi AICI!