12 June 2010
31 May 2010
Mai putin streapteas la TV
Parlamentul a aprobat un amendament la Legea audiovizualului prin care se limiteaza aparitiile feminine prea decoltate, mult prea decoltate si mult prea abundente.
Amendamentul se va aplica deocamdata doar la televiziunea publica, dar nu la noi, ci in Italia. Televiziunile lui Berlusconi au in continuare liber la streapteas.
Amendamentul se va aplica deocamdata doar la televiziunea publica, dar nu la noi, ci in Italia. Televiziunile lui Berlusconi au in continuare liber la streapteas.
25 May 2010
Scallion Pancakes (China) = Invartite(Romania)
Laura Adamache: Scallion Pancakes (China) , sunt exact ca "invartitele" pe care le face mama (mai putin ceapa verde).
Le-am incercat si pe astea, dar am pus si marar (ceapa verde si marar). M-am chinuit putin pana le-am intins. Din pacate la ultima faza, nu am avut curaj sa le intind prea tare de teama sa nu iasa ceapa pe afara si sa se arda. Au iesit cam grosiere. Le-am mancat cu smantana...Auuu!
Le-am incercat si pe astea, dar am pus si marar (ceapa verde si marar). M-am chinuit putin pana le-am intins. Din pacate la ultima faza, nu am avut curaj sa le intind prea tare de teama sa nu iasa ceapa pe afara si sa se arda. Au iesit cam grosiere. Le-am mancat cu smantana...Auuu!
16 May 2010
Un film francez
Am vazut un film francez DELICIEUX, ca un balsam pentru suflet si inima, ca o bucatica de ciocolata intr-un moment de tristete.
Se numeste "Odette Toulemond" si este o lectie de bunatate si de fericire intr-o lume negativista si rautacioasa.
Eroina, vanzatoare la raionul de cosmetice dintr-un mare magazin, ar avea toate motivele sa fie nefericita, este vaduva, are doi copii cu probleme, un baiat homosexual si o fata fara un rost in viata. Cu toate astea ia totul cu o seninatate incredibila, impacata cu tot ce i se intampla, nu e suparata pe baiatul ei care aduce barbati in casa si-i schimba mereu, n-are treaba cu fata care traieste cu un mascalzone caruia ii put picioarele si sta tot timpul in baie si fumeaza, nu e suparata ca toata casa e pe umerii ei. Vibreaza la muzica veche de cabaret a lui Josephine Baker, iar in timpul liber confectioneaza accesorii din pene de strut pentru spectacole de estrada. "Je suis plumassière" spune ea. (Foarte frumoasa scena cu penele, sunt atat de expresive, de delicate si de moi, incat simti bunatatea ei sufleteasca, iti vine sa o mangai).
La polul opus este personajul masculin. El, un scriitor de succes, plin de bani, cu o sotie superba, ar avea toate motivele sa fie fericit, dar nu este pentru ca i se pare ca nu mai are succesul de altadata, sotia il inseala, i-a cam pierit si inspiratia...
Care e legatura dintre cei doi? Faptul ca Ea a invatat sa fie fericita citind romanele lui. El este scriitorul ei preferat, idolul caruia ii si scrie o scrisoare pe care el o gaseste in buzunarul hainei, dupa ce pleaca de acasa in urma unei tentative de sinucidere. Unde ajunge el? Chiar la madame Odette, careia nu-i vine sa creada ca a dat peste ea o asemenea fericire. Ea chiar leviteaza de fericire, in timp ce monsieur Balthazar Balsan, marele scriitor, nu prea se impaca cu mediul ei cu care nu are nimic in comun. "Esti o femeie simpla, fara cultura, fara aspiratii mari, uite ce bibelouri ai in casa...!" "Avea dreptate criticul X cand imi spunea ca ma citesc numai vanzatoarele si coafezele...". O jigneste dur, dar ei nu-i pasa, continua sa-i dea lectia de bunatate si fericire.
Filmul are momentele lui de suprarealism magic, cand ea zboara de fericire, danseaza pe strada, sau cand personajele fototapetului kitsch, un el si o ea, incep sa se animeze...Fiecare scena e lucrata ca o mica bijuterie.
Mai exista un personaj interesant numit Jesus, care puncteaza unele scene in functie de starea personajului principal: merge pe ape, spala picioare, ii sangereaza palmele, poarta o cruce, iar cand e gata sa moara zice ca isi trage sufletul...
Filmul este scris si regizat de celebrul scriitor Eric-Emmanuel Schmitt.
Se numeste "Odette Toulemond" si este o lectie de bunatate si de fericire intr-o lume negativista si rautacioasa.
Eroina, vanzatoare la raionul de cosmetice dintr-un mare magazin, ar avea toate motivele sa fie nefericita, este vaduva, are doi copii cu probleme, un baiat homosexual si o fata fara un rost in viata. Cu toate astea ia totul cu o seninatate incredibila, impacata cu tot ce i se intampla, nu e suparata pe baiatul ei care aduce barbati in casa si-i schimba mereu, n-are treaba cu fata care traieste cu un mascalzone caruia ii put picioarele si sta tot timpul in baie si fumeaza, nu e suparata ca toata casa e pe umerii ei. Vibreaza la muzica veche de cabaret a lui Josephine Baker, iar in timpul liber confectioneaza accesorii din pene de strut pentru spectacole de estrada. "Je suis plumassière" spune ea. (Foarte frumoasa scena cu penele, sunt atat de expresive, de delicate si de moi, incat simti bunatatea ei sufleteasca, iti vine sa o mangai).
La polul opus este personajul masculin. El, un scriitor de succes, plin de bani, cu o sotie superba, ar avea toate motivele sa fie fericit, dar nu este pentru ca i se pare ca nu mai are succesul de altadata, sotia il inseala, i-a cam pierit si inspiratia...
Care e legatura dintre cei doi? Faptul ca Ea a invatat sa fie fericita citind romanele lui. El este scriitorul ei preferat, idolul caruia ii si scrie o scrisoare pe care el o gaseste in buzunarul hainei, dupa ce pleaca de acasa in urma unei tentative de sinucidere. Unde ajunge el? Chiar la madame Odette, careia nu-i vine sa creada ca a dat peste ea o asemenea fericire. Ea chiar leviteaza de fericire, in timp ce monsieur Balthazar Balsan, marele scriitor, nu prea se impaca cu mediul ei cu care nu are nimic in comun. "Esti o femeie simpla, fara cultura, fara aspiratii mari, uite ce bibelouri ai in casa...!" "Avea dreptate criticul X cand imi spunea ca ma citesc numai vanzatoarele si coafezele...". O jigneste dur, dar ei nu-i pasa, continua sa-i dea lectia de bunatate si fericire.
Filmul are momentele lui de suprarealism magic, cand ea zboara de fericire, danseaza pe strada, sau cand personajele fototapetului kitsch, un el si o ea, incep sa se animeze...Fiecare scena e lucrata ca o mica bijuterie.
Mai exista un personaj interesant numit Jesus, care puncteaza unele scene in functie de starea personajului principal: merge pe ape, spala picioare, ii sangereaza palmele, poarta o cruce, iar cand e gata sa moara zice ca isi trage sufletul...
Filmul este scris si regizat de celebrul scriitor Eric-Emmanuel Schmitt.
24 April 2010
Yin&Yang *
*Sous le vent...
Am plecat de la Garou & Celine Dion si am ajuns la "Notre Dame de Paris".
Am plecat de la Yin si Yang dar am ajuns la Yang PUR (stiu, nu exista Yang pur), Yang la cub (si mai sunt si imbracati in negru, nu mai ai nevoie de cafea, te impamanteaza automat)!!!
Ce revansa pentru micutul Riccardo Cocciante! In "Notre Dame de Paris" (1998) si-a pus toata frustrarea si suferinta lui de "micut, dar uratel" (mal-aime' et rejete') si a zis: "va arat eu voua cine sunt, luati de simtiti si voi putin!"...Incredibil, incredibil cum transmite!
Opera (pop opera) a vut foarte multe versiuni, a fost preluata in China si Coreea, ca sa nu vorbim de versiunile in italiana, engleza, spaniola, rusa...
La noi Ozana Barabancea a preluat aria "Ave Maria" si a tradus-o in limba romana.
Cine se incumeta pentru versiunea integrala?
Am plecat de la Garou & Celine Dion si am ajuns la "Notre Dame de Paris".
Am plecat de la Yin si Yang dar am ajuns la Yang PUR (stiu, nu exista Yang pur), Yang la cub (si mai sunt si imbracati in negru, nu mai ai nevoie de cafea, te impamanteaza automat)!!!
Ce revansa pentru micutul Riccardo Cocciante! In "Notre Dame de Paris" (1998) si-a pus toata frustrarea si suferinta lui de "micut, dar uratel" (mal-aime' et rejete') si a zis: "va arat eu voua cine sunt, luati de simtiti si voi putin!"...Incredibil, incredibil cum transmite!
Opera (pop opera) a vut foarte multe versiuni, a fost preluata in China si Coreea, ca sa nu vorbim de versiunile in italiana, engleza, spaniola, rusa...
La noi Ozana Barabancea a preluat aria "Ave Maria" si a tradus-o in limba romana.
Cine se incumeta pentru versiunea integrala?
17 April 2010
Norul de cenusa
Ieri, deasupra orasului, au aparut nori negri amenintatori prin care razbatea cate o raza de soare din cand in cand, facandu-i prin contrast si mai negri. Evident (mai mult sau mai putin, ca informatii n-au prea fost), nu erau nori de cenusa proveniti din eruptia vulcanului (cum il cheama? Gigel, Costel...), care fie vorba intre noi, a inceput sa erupa inca din 22 martie a.c., ci erau mai degraba nori de protectie, ca niste capace puse pe cer pentru a nu lasa praful sa se imprastie peste noi.
N-ar fi rau sa ne protejeze in continuare pana trece pericolul.
A inceput! Toata lumea e panicata. A inceput! Ce a inceput? O sa vedem noi...
Update: Primul sfat folositor (de la d-l dr. Streinu Cercel) : "Nu va smulgeti parul din nas! El ne-a fost dat ca sa filtreze particulele nocive din aer. Lasati estetica pentru alta data! Parul din nas ne va proteja de norul de cenusa!"
N-ar fi rau sa ne protejeze in continuare pana trece pericolul.
A inceput! Toata lumea e panicata. A inceput! Ce a inceput? O sa vedem noi...
Update: Primul sfat folositor (de la d-l dr. Streinu Cercel) : "Nu va smulgeti parul din nas! El ne-a fost dat ca sa filtreze particulele nocive din aer. Lasati estetica pentru alta data! Parul din nas ne va proteja de norul de cenusa!"
03 April 2010
13 February 2010
Ninge la Roma
Ninge la Roma, iar aici ploua...
Eu trebuia sa fiu la Baia Mare. Planurile de plecare cu masina au fost zadarnicite de, surprise, ceaţă! Nu mai mergem cu masina, e periculos, nu mai mergem deloc, ca si cu autobusul e acelasi lucru, o sa intarzie din cauza ceţii, etc... Dupa 10 minute dupa ce am pierdut orice tren sau autobus care pleca spre BM, a inceput sa ploua. Ah! Unde e ceaţa care ne-a impiedicat sa plecam? Nervi...
Ce frustrant!
A iesit soarele.
Imi vine sa plang. Mananc incontinuu de nervi...si ascult Cotabiţă.
Ziua de azi ar fi trebuit sa fie atat de grea incat mi-am concentrat toate fortele pentru a face fata, iar faptul ca nu am mai plecat imi cere sa-mi folosesc energia in orice fel posibil. Simt ca am o putere exploziva! Am recuperat deja cateva proiecte ramase in suspensie de saptamana trecuta.
Eu trebuia sa fiu la Baia Mare. Planurile de plecare cu masina au fost zadarnicite de, surprise, ceaţă! Nu mai mergem cu masina, e periculos, nu mai mergem deloc, ca si cu autobusul e acelasi lucru, o sa intarzie din cauza ceţii, etc... Dupa 10 minute dupa ce am pierdut orice tren sau autobus care pleca spre BM, a inceput sa ploua. Ah! Unde e ceaţa care ne-a impiedicat sa plecam? Nervi...
Ce frustrant!
A iesit soarele.
Imi vine sa plang. Mananc incontinuu de nervi...si ascult Cotabiţă.
Ziua de azi ar fi trebuit sa fie atat de grea incat mi-am concentrat toate fortele pentru a face fata, iar faptul ca nu am mai plecat imi cere sa-mi folosesc energia in orice fel posibil. Simt ca am o putere exploziva! Am recuperat deja cateva proiecte ramase in suspensie de saptamana trecuta.
07 February 2010
Bicarbonat de sodiu - Becoming ALKALINE
O noua moda se raspandeste cu repeziciune, sa ne ALCALINIZAM organismul! Unul (adica un expert) zice ca e suficient sa bei un pahar cu apa in care ai dizolvat bicarbonat de sodiu, altul (tot un expert) zice ca nu, nu dom'ne, nu e suficient, trebuie sa ne introducem direct in vena bicarbonat de sodiu. Sunt sigura ca maine se va naste o industrie intreaga legata de aceasta nevoie de ALCALINIZARE a omenirii.
Asa o fi, nu zic nu, dar sa nu exageram!
Ce v-am zis? Cautand sa aflu care sunt alimentele alcaline, am gasit un banner "WANT TO BECOME ALKALINE?" unde doar pentru $79.99 poti sa primesti asistenta pentru a deveni ALCALIN!
Eu inteleg ca trebuie sa mancam vegetale multe, dar si astea cat timp isi pastreaza calitatile de "hrana vie"? Ma duc la "aprozar" si vreau sa cumpar vegetale, ce naiba sa cumpar? Toate sunt aduse din tari indepartate. Pe langa faptul ca nu stiu ce contin (incalca si regula ca trebuie sa mananci din zona in care vietuiesti ca sa ai aceeasi vibratie cu alimentele ingurgitate), nu stiu nici de cate luni zac in depozite, etc.
Asa o fi, nu zic nu, dar sa nu exageram!
Ce v-am zis? Cautand sa aflu care sunt alimentele alcaline, am gasit un banner "WANT TO BECOME ALKALINE?" unde doar pentru $79.99 poti sa primesti asistenta pentru a deveni ALCALIN!
Eu inteleg ca trebuie sa mancam vegetale multe, dar si astea cat timp isi pastreaza calitatile de "hrana vie"? Ma duc la "aprozar" si vreau sa cumpar vegetale, ce naiba sa cumpar? Toate sunt aduse din tari indepartate. Pe langa faptul ca nu stiu ce contin (incalca si regula ca trebuie sa mananci din zona in care vietuiesti ca sa ai aceeasi vibratie cu alimentele ingurgitate), nu stiu nici de cate luni zac in depozite, etc.
Gioconda fara suras (1967!) Malvina Ursianu
In film, eroina, o working girl de succes (tovarasa inginera sefa!) conduce o decapotabila (oare ce marca e?) si, culmea, o conduce pe o sosea foarte buna...
Ca toate filmele romanesti si acesta e plin de parabole si simboluri (simboluri?)...
Femeia traieste drama despartirii de iubitul ei si incearca sa prelungeasca momentul rupturii. EL trebuie sa ia trenul, ajung la gara cu decapotabila, dar EA ii propune sa-l duca pana la statia (CFR) urmatoare si acolo sa se desparta. Dupa ce ajung la statia urmatoare (cu decapotabila) ea ii spune ca ar fi mai bine sa merga din nou pana la statia urmatoare si acolo sa se urce in tren. Si tot asa de cateva ori. Interesant, nu? Viata e o cale ferata cu multe gari. E important pana in ce gara reusesti sa ajungi...Sau asa ceva...
Silvia Popovici e atat de trista, atat de trista!
Dar muzica! Muzica e sfasietoare! Viori, trompeta solista care te umple de jale, trista, trista...
Cel mai interesant la filmele astea vechi romanesti e ca stiau sa redea o realitate inexistenta, ciudat, nu? Adica, de exemplu, au filmat noaptea o fabrica, rafinarie, ce era...iar luminile care clipoceau pe toata dantelaria de tevi si tuburi dadeau un efect extraordinar dar straniu in acelasi timp.
Sau cand Ea ajunge la "servici", intra intr-o cladire uriasa cu njde mii de etaje. Unde or fi gasit-o in acel 1967, an in care Tovarasu' era numai Presedinte al Consiliului de Stat, inca nu ajunsese Presedintele Romaniei?
Wow, da' ce secretara are! Ce dulcica e Rodica Popescu-Bitanescu!
Ca toate filmele romanesti si acesta e plin de parabole si simboluri (simboluri?)...
Femeia traieste drama despartirii de iubitul ei si incearca sa prelungeasca momentul rupturii. EL trebuie sa ia trenul, ajung la gara cu decapotabila, dar EA ii propune sa-l duca pana la statia (CFR) urmatoare si acolo sa se desparta. Dupa ce ajung la statia urmatoare (cu decapotabila) ea ii spune ca ar fi mai bine sa merga din nou pana la statia urmatoare si acolo sa se urce in tren. Si tot asa de cateva ori. Interesant, nu? Viata e o cale ferata cu multe gari. E important pana in ce gara reusesti sa ajungi...Sau asa ceva...
Silvia Popovici e atat de trista, atat de trista!
Dar muzica! Muzica e sfasietoare! Viori, trompeta solista care te umple de jale, trista, trista...
Cel mai interesant la filmele astea vechi romanesti e ca stiau sa redea o realitate inexistenta, ciudat, nu? Adica, de exemplu, au filmat noaptea o fabrica, rafinarie, ce era...iar luminile care clipoceau pe toata dantelaria de tevi si tuburi dadeau un efect extraordinar dar straniu in acelasi timp.
Sau cand Ea ajunge la "servici", intra intr-o cladire uriasa cu njde mii de etaje. Unde or fi gasit-o in acel 1967, an in care Tovarasu' era numai Presedinte al Consiliului de Stat, inca nu ajunsese Presedintele Romaniei?
Wow, da' ce secretara are! Ce dulcica e Rodica Popescu-Bitanescu!
05 February 2010
31 January 2010
Alba ca Zapada si cei 7 pitici
N-am stiut ca piticii lucrau intr-o mina de diamante, erau mineri, deci. Am vazut aseara filmul lui Disney, nu cred ca l-am mai vazut vreodata integral. Am inceput sa inteleg abia acum povestile pentru copii. Cand eram mica nu intelegeam nimic, nu se lega nimic, nu rezonam cu nimic din povestile pe care le citeam. Imi vine sa mor de ras cand imi amintesc ca eram inscrisa la Casa Pionierilor la un cercul de ..., nu ati ghicit..."POVESTI"!
Singura poveste pe care am inteles-o, de fapt singurele, sunt 2 sau 3(?), au fost "GULERAS CENUSIU", "RATUSCA CEA URATA" si "MICA SIRENA", toate cam triste...
P.S. Si iar ma minunez: ce ilustratori extraordinari aveam pe vremuri si cum au disparut ei fara urma (cel putin pe internet nu gasesti samanta de ilustratie romanesca veche, adica mai veche de 20 de ani)!
Cred ca nici in biblioteci nu mai exista. Am cautat la biblioteca din oras carti vechi pentru copii, bineinteles nu mai sunt, au fost casate!
28 January 2010
15 January 2010
13 January 2010
Tendinte sau Peste tot e la fel
In timp ce tendintele de la Paris sunt cele pe care ni le aduce la cunostinta Monsieur Coafan( in romana Coifan), tendintele de la mine de la birou, dar nu numai tendintele, chiar si realitatile, sunt mov, violet, lila...cam pe aici.
Fiindca 8 ore din 24, atat cat stau la serviciu, trebuie sa-mi reprim orice gand critic, orice opinie, m-am dezobisnuit sa-mi dau cu parerea pana si pe blog. "Da' ce rost are? Ce mai conteaza?"
Revin dupa ce ma tratez...
Fiindca 8 ore din 24, atat cat stau la serviciu, trebuie sa-mi reprim orice gand critic, orice opinie, m-am dezobisnuit sa-mi dau cu parerea pana si pe blog. "Da' ce rost are? Ce mai conteaza?"
Revin dupa ce ma tratez...
01 January 2010
LA MULTI ANI! 2010 sa fii bun cu noi!
Aseara am vazut Luna. Mare lucru! Tinand cont ca era o ceata sa o tai cu cutitul, e intr-adevar mare lucru! La miezul noptii cand toata lumea bubuia din artificii si pocnitori, am iesit si eu afara sa vad care e treaba. Ceata deasa, umezeala, miros de fum. M-am uitat spre cer "Oh, Doamne!" si am vazut o raza mica de lumina ca un norisor, care s-a luminat incet, incet si a aparut Luna! Cativa norisori albi au dansat in fata ei vreo 2-3 secunde, dupa care a disparut in ceata. Se pare ca am vazut-o pe insasi Blue Moon!
26 December 2009
Sabina Ispas si semnificatia obiceiurilor de Craciun
In fiecare an Sabina Ispas, o adevarata cunoscatoare a traditiilor populare romanesti, sacre si profane, este invitata pe la televiziuni sa ne povesteasca despre obiceiurile de Craciun sau de Paste. Din pacate, intotdeauna se gaseste cate un redactor cretin care nu intelege nimic si o intrerupe exact cand ne spune ceva foarte interesant..."si acum vom da un reportaj despre ...nimic..."
Sabina Ispas aici.
Sabina Ispas aici.
24 December 2009
20 December 2009
Zapada si Chec Google
Zapada! A venit exact cand nu mai aveam nicio speranta. Deja eram resemnati, plictisiti de vremea calduta si terna, cand deodata ne-am trezit acoperiti de alb, alb stralucitor! Am fost chiar luati pe nepregatite, din punct de vedere sufletesc. Ceva nu e in regula, chiar meritam atata alb?
Intre zapada si lista de cumparaturi pentru Craciun, ma distrez traducand cu Google retete din limba rusa:
Intre zapada si lista de cumparaturi pentru Craciun, ma distrez traducand cu Google retete din limba rusa:
Russian to Romanian translation
Într-un castron mare, amesteca faina, nucşoară, scorţişoară, condimente, sare, zahăr, pesmet şi grăsime. Adauga zest, zdrobite fructe uscate, cireşe, migdale, si se amesteca bine, fără a uita să facă o dorinta si apoi de apel pentru a vă ajuta întreaga familie! Se adaugă ouăle, bere şi brandy, acoperă vasul cu un amestec de film şi se lasă peste noapte.
Zi următoare, Puneţi aluatul în formă de un sfert, unse rafinat (fara miros), unt, călcat în picioare în jos de bine, se acoperă cu hârtie de copt, se taie în cerc şi uns cu ulei de acelaşi, şi închideţi capacul. În cazul în care formularul nu este potrivit acopere, aveţi posibilitatea să înlocuiţi-l cu folie, de luare a cutelor cu speranţa "abordare" budinca. Vă sugerez un şir de cravată formă rotundă şi a face un stilou ei, atunci terminat budincă va fi uşor să iasă din apă fierbinte. Am pus un formular cu testul într-o oală mare cu apă, astfel încât forma a fost cufundat în jumătate.De fierbere, se diminuează foc şi se fierbe timp de 6 ore, ocazional, adăugând apă.
Extragerea, budinca se răcească în formă, apoi scoateţi capacul şi hârtie, înlocuiţi de hârtie, fără a petrolului, acoperă capacul din nou şi se lasă într-o rece, loc întunecat "matură", înainte de Crăciun.
Înainte de servire budincă va trebui să reîncălzi. Acest lucru poate fi realizat în mod tradiţional - timp de două ore într-o baie de apă, sau a urma exemplul de limba engleza moderne, multe dintre care sunt limitate la încălzire în cuptorul cu microunde. În acest caz, nu uitaţi să îndepărtaţi budinca de la monede, este posibil să aveţi deja pus acolo.
Zi următoare, Puneţi aluatul în formă de un sfert, unse rafinat (fara miros), unt, călcat în picioare în jos de bine, se acoperă cu hârtie de copt, se taie în cerc şi uns cu ulei de acelaşi, şi închideţi capacul. În cazul în care formularul nu este potrivit acopere, aveţi posibilitatea să înlocuiţi-l cu folie, de luare a cutelor cu speranţa "abordare" budinca. Vă sugerez un şir de cravată formă rotundă şi a face un stilou ei, atunci terminat budincă va fi uşor să iasă din apă fierbinte. Am pus un formular cu testul într-o oală mare cu apă, astfel încât forma a fost cufundat în jumătate.De fierbere, se diminuează foc şi se fierbe timp de 6 ore, ocazional, adăugând apă.
Extragerea, budinca se răcească în formă, apoi scoateţi capacul şi hârtie, înlocuiţi de hârtie, fără a petrolului, acoperă capacul din nou şi se lasă într-o rece, loc întunecat "matură", înainte de Crăciun.
Înainte de servire budincă va trebui să reîncălzi. Acest lucru poate fi realizat în mod tradiţional - timp de două ore într-o baie de apă, sau a urma exemplul de limba engleza moderne, multe dintre care sunt limitate la încălzire în cuptorul cu microunde. În acest caz, nu uitaţi să îndepărtaţi budinca de la monede, este posibil să aveţi deja pus acolo.
11 December 2009
Cantucci
Ce buni sunt! Foarte crocanti, dar deliciosi! Fiind foarte tari, ei se mananca in mod normal, acolo la mama lor , in Italia, inmuiati in Vin Santo.
Acesti cantucci sau cantuccini sunt un fel de fursecuri cu migdale (sau nuci), coapte de 2 ori, adica se coc prima data sub forma de bastoane late de trei degete si inalte de un deget, dupa care se taie felii de 2 cm si se reintroduc in cuptor unde se usuca putin (sau mai mult).
Reteta pe care vreau sa mi-o amintesc am gasit-o aici.
Acesti cantucci sau cantuccini sunt un fel de fursecuri cu migdale (sau nuci), coapte de 2 ori, adica se coc prima data sub forma de bastoane late de trei degete si inalte de un deget, dupa care se taie felii de 2 cm si se reintroduc in cuptor unde se usuca putin (sau mai mult).
Reteta pe care vreau sa mi-o amintesc am gasit-o aici.
06 December 2009
Trecatoarele iubiri (1974) de Malvina Ursianu
Cred ca l-am mai vazut si atunci cand a aparut, am mai vazut secvente din el, dar acum l-am judecat cu alti ochi.
Pe langa subiectul atat de modern, un roman se intoarce din strainatate ca sa moara acasa, fiind bolnav de cancer, (acesta fiind firul subteran al povestii, povestea de suprafata fiind povestea impletita a 2 cupluri), filmul are si o distributie de actori incredibili, George Mottoi (mare, mare, mare!), Silvia Popovici (te doare sfletul cand o vezi), Gina Patrichi (ce mare actrita!), Cornel Coman (un joc modern, expresiv). Dintre cei 4 doar George Mottoi mai e pe Pamant...
Felul cum se raporteaza personajul la acel "acasa", cand isi viziteaza locurile in care s-a nascut si a copilarit, mi se pare extraordinar. Primul lucru de care intreaba, cand ajunge acolo, este daca cimitirul e tot acolo unde-l stia el. I se spune ca nu, a fost stramutat, din cauza unui lac de acumulare construit acolo."Si ati mutat pe toata lumea? Sunteti sigur ca nu a ramas nimeni sub ape?"
Cand se intoarce definitiv acasa, primul lucru pe care-l face este sa traverseze lacul cu o barca....
Scena mi-a amintit de emotionantul film "The Sunchaser" (1996) de Michael Cimino, cu Woody Harrelson, unde un pusti delincvent, bolnav de o boala incurabila, ia ostatic un medic pe care-l obliga sa il duca la Muntele Sacru in cautarea unui vraci din tribul Navajo. El stie ca acolo sus exista un lac care-l vindeca. Dupa multe peripetii, ajunge la lac si se arunca in apa.
Cand am vazut secventa din "Trecatoarele iubiri" cu personajul traversand lacul cu barca, mi-ar fi placut ca filmul sa se termine cu plonjarea lui in lac. S-ar putea ca insasi Malvina Ursianu sa fi gandit la fel. Dar cum filmul a fost turnat intr-o alta epoca, avea nevoie de un final mai optimist, dupa regulile de atunci.
Toate femeile din film, cu exceptia iubitei din tinerete, se numesc Ana, chiar si sotia din Germania se numeste Hanna, tot un fel de Ana...
O alta secventa "memorabila" este cea in care Hanna samponeaza si spala temeinic, intr-o secventa lunga, lunga,o strachina adusa de sotul ei din casa parinteasca de la tara. El nu se enerveaza, o priveste cu duiosie si cu intelegere cum despoaie obiectul de toata sacralitatea lui. "Saraca mama", zice el...
P.S. Este incredibil: nu am gasit pe internet nici un afis al acestui film, nici o fotografie cu toti protagonistii. In general nu gasesti nimic cu actorii si regizorii romani ai generatiilor trecute. Eu nu inteleg, acesti mari, mari oameni, nu au rude, nu au copii, nu au nepoti, nu au discipoli care sa aiba grija sa le pastreze arta in memoria publicului???
4.3.2015. A murit si Motoi...
02 December 2009
Prajitura "Turta dulce"
Pentru blat:
125 g de miere
Făină, 500 g
Bere bruna 125 ml
Zahar 125 g
Unt 125 g
Ouă 3 buc
250 ml smântână
100 g migdale maruntite
Sare
Scortisoara
Praf de copt pentru aluat 1 pachet
Pentru glazură:
Zahar 100 g
Apa 5 linguriţe
Preparare:
Untul se freaca cu zahărul, sarea şi gălbenuşurile de ou.
Se adauga mierea incalzita cu scortisoara, smantana si berea, făină cernută, praful de copt dizolvat cu sifon. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se adauga migdalele. Compozitia se pune intr-o tava căptuşita cu hârtie de copt. Se coace in cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute, la 150 ° C, apoi la 200 ° C timp de 20-25 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un sirop fierbinte.
Reteta am luat-o de pe un blog in limba rusa si am tradus-o , nu pentru ca ar fi mare filozofie, ci pentru ca vreau sa-mi amintesc sa o fac...candva...
125 g de miere
Făină, 500 g
Bere bruna 125 ml
Zahar 125 g
Unt 125 g
Ouă 3 buc
250 ml smântână
100 g migdale maruntite
Sare
Scortisoara
Praf de copt pentru aluat 1 pachet
Pentru glazură:
Zahar 100 g
Apa 5 linguriţe
Preparare:
Untul se freaca cu zahărul, sarea şi gălbenuşurile de ou.
Se adauga mierea incalzita cu scortisoara, smantana si berea, făină cernută, praful de copt dizolvat cu sifon. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma. Se adauga migdalele. Compozitia se pune intr-o tava căptuşita cu hârtie de copt. Se coace in cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute, la 150 ° C, apoi la 200 ° C timp de 20-25 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un sirop fierbinte.
Reteta am luat-o de pe un blog in limba rusa si am tradus-o , nu pentru ca ar fi mare filozofie, ci pentru ca vreau sa-mi amintesc sa o fac...candva...
30 November 2009
24 November 2009
Murdaria face bine la sanatate?
Niste cercetatori de la School of Medicine at University of California au descoperit ca specia bacterica a stafilococilor, este in masura sa blocheze primul pas in succesiunea de reactii moleculare care produc inflamarea epidermei, prin secretia acidului lipoteicoic(LTA).
Cu alte cuvinte bacteriile de pe epiderma ta, cu cat sunt mai multe si mai vioaie, cu atat te apara mai bine de declansarea proceselor inflamatorii in urma unor eventuale rani.
Pe scurt, ar fi mai bine sa nu te speli prea mult, pielea murdara e buna pentru sanatate.
Sursa: Nature Medicine
Acum imi explic de ce puradeii se imbolnavesc mai greu decat copiii crescuti intr-un mediu aseptic, de ce in tarile dezvoltate alergiile fac ravagii, bacteriile si virusii se dezvolta intr-un ritm nemaivazut, apar mutatii tot mai rezistente la medicamente.
Cu alte cuvinte bacteriile de pe epiderma ta, cu cat sunt mai multe si mai vioaie, cu atat te apara mai bine de declansarea proceselor inflamatorii in urma unor eventuale rani.
Pe scurt, ar fi mai bine sa nu te speli prea mult, pielea murdara e buna pentru sanatate.
Sursa: Nature Medicine
Acum imi explic de ce puradeii se imbolnavesc mai greu decat copiii crescuti intr-un mediu aseptic, de ce in tarile dezvoltate alergiile fac ravagii, bacteriile si virusii se dezvolta intr-un ritm nemaivazut, apar mutatii tot mai rezistente la medicamente.
19 November 2009
Biorezonanta comica
Dupa doi ani de amanari din motive diverse, am reusit sa ma programez la un test cu biorezonanta. Mi-am luat figura de om serios si in acelasi timp preocupat (oare ce surprize voi avea?, n-am mai fost la medic de vreo 6 ani, de la ultima criza de colecist) si am plecat la intalnirea cu doamna doctor. Intalnirea care trebuia sa fie in 2, s-a transformat intr-o intalnire in 3, fiindca doamna doctor si-a adus cu ea si fiica de 4 anisoooori!
Ma ingrijorez putin, pe buna dreptate, fiindca in timp ce doamna doctor pregateste laptopul, fetita se instaleaza pe scaunul mamei si ia in stapanire mous-ul. Oops! Ecranul se stinge, doamna doctor intra in panica, eu si mai mult, nu stie cum sa-l reporneasca, "daca mi-ai anulat programul?"...asta mai lipsea, dupa ce m-am hotarat atat de greu sa vin! In sfarsit, reuseste sa-l redeschida.
Incepem conversatia, ma consulta sumar, imi ia tensiunea, fetita, si ea prezenta, mama imi palpeaza sanii, fetita si ea "si eu palpez", OK, imi vine sa rad de caraghiosul situatiei, asta e, sa continuam. Imi pun castile pe urechi, incepe scanarea, fetita se instaleaza in fata laptopului, imaginile se deruleaza, iar micuta, sta cu degetele pregatite sa apese pe ceva butoane, o mananca rau degetele... auoleu, nervii mei sunt intinsi la maximum, ma rog in gand sa nu intrerupa scanarea, stau ca pe spini...In timpul scanarii fetita e atenta la ecran si comenteaza: "rosu, rosu...e bine..., negru, nu e bine...", deja era mai mult negru decat rosu, incep sa ma ingrijorez...
In sfarsit se termina scanarea, doamna doctor vrea sa se aseze pe scaunul ei sa inceapa interpretarea datelor, fetita, nuuuu, eu nu plec de aici, nu si nu. Bine, hai, mama isi muta sculele pe cealalta parte a biroului si incepe sa-mi spuna ceva. Fetita se interpune intre noi si incepe sa scoata limba si sa tipe ca sa-mi atraga atentia. Jesus, cred ca ma lasa nervii...
In cele din urma aflu cate ceva, nici nu sunt atenta, fiindca au trecut 2 ore si eu trebuia sa fiu deja la serviciu. La un moment dat doamna doctor ma intreaba daca am probleme cu nervii. "Nu am" zic, "poate e o stare de moment" zice ea. Pai cred si eu ca e o stare de moment...cum puteam sa fiu calma intr-o astfel de situatie, rabdarea mea era greu pusa la incercare, nervii mei aratau negri, negri...
Nici n-am platit mult pentru o consultatie cu 2 medici! Doar 150 de lei. Stiu in mare, cam ce boli am, n-am pus nici o intrebare suplimentara, abia am asteptat sa se termine, bine c-am scapat!
P.S. Fetita avea o mutrisoara foarte dulce, era foarte dragalasa, dar, din pacate, eu eram acolo pentru alte motive decat joaca... sau poate nu...probabil lucrurile nu trebuiau luate chiar in serios, vorbesc de cele legate de sanatatea mea. In fond, ma asteptam la rezultate mai rele...
Ma ingrijorez putin, pe buna dreptate, fiindca in timp ce doamna doctor pregateste laptopul, fetita se instaleaza pe scaunul mamei si ia in stapanire mous-ul. Oops! Ecranul se stinge, doamna doctor intra in panica, eu si mai mult, nu stie cum sa-l reporneasca, "daca mi-ai anulat programul?"...asta mai lipsea, dupa ce m-am hotarat atat de greu sa vin! In sfarsit, reuseste sa-l redeschida.
Incepem conversatia, ma consulta sumar, imi ia tensiunea, fetita, si ea prezenta, mama imi palpeaza sanii, fetita si ea "si eu palpez", OK, imi vine sa rad de caraghiosul situatiei, asta e, sa continuam. Imi pun castile pe urechi, incepe scanarea, fetita se instaleaza in fata laptopului, imaginile se deruleaza, iar micuta, sta cu degetele pregatite sa apese pe ceva butoane, o mananca rau degetele... auoleu, nervii mei sunt intinsi la maximum, ma rog in gand sa nu intrerupa scanarea, stau ca pe spini...In timpul scanarii fetita e atenta la ecran si comenteaza: "rosu, rosu...e bine..., negru, nu e bine...", deja era mai mult negru decat rosu, incep sa ma ingrijorez...
In sfarsit se termina scanarea, doamna doctor vrea sa se aseze pe scaunul ei sa inceapa interpretarea datelor, fetita, nuuuu, eu nu plec de aici, nu si nu. Bine, hai, mama isi muta sculele pe cealalta parte a biroului si incepe sa-mi spuna ceva. Fetita se interpune intre noi si incepe sa scoata limba si sa tipe ca sa-mi atraga atentia. Jesus, cred ca ma lasa nervii...
In cele din urma aflu cate ceva, nici nu sunt atenta, fiindca au trecut 2 ore si eu trebuia sa fiu deja la serviciu. La un moment dat doamna doctor ma intreaba daca am probleme cu nervii. "Nu am" zic, "poate e o stare de moment" zice ea. Pai cred si eu ca e o stare de moment...cum puteam sa fiu calma intr-o astfel de situatie, rabdarea mea era greu pusa la incercare, nervii mei aratau negri, negri...
Nici n-am platit mult pentru o consultatie cu 2 medici! Doar 150 de lei. Stiu in mare, cam ce boli am, n-am pus nici o intrebare suplimentara, abia am asteptat sa se termine, bine c-am scapat!
P.S. Fetita avea o mutrisoara foarte dulce, era foarte dragalasa, dar, din pacate, eu eram acolo pentru alte motive decat joaca... sau poate nu...probabil lucrurile nu trebuiau luate chiar in serios, vorbesc de cele legate de sanatatea mea. In fond, ma asteptam la rezultate mai rele...
Gripa Noua - vesti optimiste!
Virusul H1N1 ar putea sa nu fie chiar atat de nou pentru organismul uman, cum s-a spus.
Potrivit unei analize efectuata in Statele Unite, s-a verificat ca 17% din totalul limfocitelor B prezente in organismul nostru recunosc virusul H1N1 si il ataca atunci cand apare in sange. 69% dintre limfocitele T recunosc virusul si il ataca atunci cand el ajunge in celule.
Ceea ce inseamna ca, macar in parte, organismul uman stie sa se apere de acest virus. Cercetatorii nu neaga totusi necesitatea vaccinarii, mai ales in cazul celor cu patologii grave sau a celor in conditii de sanatate considerate cu risc crescut. S-ar putea ca gripa noua sa fie mai putin periculoasa decat gripele de sezon.
Sursa: Greenbaum JA et al. Pre-existing immunity against swine-origin H1N1 influenza viruses in the general human population. Proceedings of the National Academy of Sciences 2009. DOI: 10.1073/pnas.0911580106.
06 November 2009
31 October 2009
Chiftelute de conopida
Din:
conopida fiarta, mortadella sau sunca macinata, cascaval ras, miez de paine, ou, patrunjel, coaja de lamaie.
Ultima zi de toamna?
Azi pisica mea se juca asa de frumos cu frunzele cazute din alun! Urmarea frunzele care cadeau si dadea cu labuta dupa ele. Daca vedea ca nu mai cade nicio frunza, scutura usor ramurelele de la baza provocand o noua ploaie de frunze pe care le urmarea sarind dupa ele. Sau se urca rapid in copac dadea cu labuta si apoi facea salturi incercand sa prinda frunzele...
11 October 2009
23 September 2009
Ce contine o cafea?
Uneori suntem impulsionati prin publicarea unor asa-zise studii stiintifice sa bem cafea, alteori, sa nu bem cafea, in functie de interesele unora sau ale altora sau de tendintele pietei.
Totusi, ce contine o ceasca de cafea?
Zice un articol din WIRED:
" Pentru ce cheltuie omenirea 90 de miliarde de dolari pe an? Pentru o toxina vegetala folosita ca antibacterian cu puteri stimulatoare asupra fiintelor umane, care apoi ne blocheaza neuroreceptorii in producerea adenosinei cea care ne aduce somnul?
Deci, o ceasca de cafea contine:
APA - 98,78%. Pe de alta parte cofeina este un diuretic, motiv pentru care bautorii de cafea fug adesea la baie...
ETILFENOL - Gandacii de bucatarie il folosesc ca semnal chimic de pericol. Noi il bem.
ACID QUINIC - Confera cafelei aroma caracteristica. Face parte dintre componentii chimici de sinteza din Tamiflu (dangerous!).
3,5 ACID DICAFFEOYLQUINIC- este un atioxidand, benefic pentru organismul nostru.
DIMETIL-DISULFID - un produs provenit din prajirea cafelei verzi. Este un compus chimic care se gaseste si in poo-poo uman si care ii da mirosul specific.
(Ooooh, la naiba, daca stam sa analizam asa, in orice mancam se gaseste si ceva substanta din ceva ce nu mancam, deja ma enerveaza articolul asta!)
ACETILMETILCARBINOL- Un lichid galben inflamabil prezent si in unt, folosit si ca aroma artificiala pentru pop-corn.
PUTRESCINA- care da mirosul fetid al carnii stricate.
TRIGONELLINA - care da cafelei aroma si ucide bacteriile Streptococcus mutans, responsabil pentru producerea cariilor.
NIACINA - Adica vitamina B3, fara de care ne-am imbolnavi de pelagra."
Ce zice WOLFRAMALPHA vezi AICI!
Ce zice WIKIPEDIA vezi AICI!
17 September 2009
16 September 2009
09 September 2009
Alege-ti parfumul dupa culoare!
si alte minunatii la FRAGRANTICA!
Daca intri, crezi ca ai nimerit in pestera lui Ali-Baba...
Calatoria poate fi terapeutica, atat prin vibratia culorilor, cat si prin aromele...pe care ti le poti imagina!
08 September 2009
Ce noapte! Ce zi!
Asta noapte, la 2 case de mine s-a intamplat un accident destul de grav, un TIR care venea din Italia incarcat cu mosoare mari de ata a luat foc dupa ce i-a explodat un cauciuc. M-am trezit in vuietul sirenele pompierilor, salvarilor, al latratului cainelui vecinilor care nu latra niciodata...mi-am dat seama ca e ceva grav prin apropiere, dar n-am reusit sa ma ridic din pat, am adormit din nou. Dimineata m-am tot intrebat ce a fost, daca am visat sau nu... Abia tarziu am aflat ce s-a intamplat de fapt.
Pe fondul acesta de emotie, mi s-a parut ca imi ies in cale tot felul de semne. Zilele trecute am desenat, la cerere, un Pathtag cu o cruce si un corb pe ea... M-am tot intrebat daca nu aduce ghinion...Cu atat mai mult cu cat azi prin fata casei se tot plimba un corb adevarat, nu putea sa zboare cred ca era ranit...Doamne, pazeste-ma de rau!
30 August 2009
Prune, prune -din seria Desene de colorat cu fructe
Anul acesta prunii au rodit din abundenta. Trebuie sa-mi aplec capul cand trec pe langa ei dimineata in drum spre serviciu, crengile stau sa se rupa de greutatea lor.
Desenul este inspirat de ei. Versiunea de colorat o gasiti aici!
25 July 2009
Carticica mea cu Nina si Nino
o puteti rasfoi pe SCRIBD.
Acolo gasiti si Wings Of Dance, strania mea carte cu illustratii inspirate de dans, unde dansatoarele au rochii din pasari, dans= zbor, nu?...
Unele sunt chiar interesante dpdv grafic, nu mi-e rusine...
24 July 2009
Inorogii de la castelul parasit
Ce poti sa faci pe o caldura infernala, decat sa stai ca inorogul la umbra?!
Nici calculatorul nu mai rezista, isi face vant cu un zgomot care ma determina sa-l inchid.
Ne vedem pe racoare!
15 July 2009
Lichior de busuioc
04 July 2009
Radu Anton(y) Roman versus Anthony Bourdain
Cred ca ar castiga detasat Radu Anton Roman! Uimitoare emisiunile cu el! Ar trebui difuzate in fiecare zi, reluate iar si iar.
Cartea lui cu bucate, vinuri si retete romanesti o gasiti AICI!
Mi s-a parut interesanta Ciorba de fasole verde cu bors:
500 g fasole verde
1 l de bors
1 ceapa
1 lingura de unt + 1 pentru prajit
1 legatura de patrunjel
5 felii de paine
5 oua
Fasolea se fierbe in apa putina cu o ceapa si 1 lingura de unt. Borsul se fierbe separat. Ouale se fierb rascoapte. Painea se prajeste in unt. Verdeata se toaca. Ouale fierte se taie marunt.
Intr-un castron se se aseaza feliile de paine, peste ele se pun ouale si verdeata. Cand fasolea a fiert se adauga borsul, se potriveste de sare. Se pune ciorba in castron peste feliile de paine.
(Parca ar merge si niste smanatana aici...)
P.S. 8.7.2018 - Din pacate amandoi s-au dus la cele vesnice, Radu Anton Roman in 2005, la 57 de ani, Anthony Bourdain in 2018, la 61 de ani. Amandoi au plecat in aceeasi luna in care s-au nascut, unul in august, celalalt in iunie.
P.S. 8.7.2018 - Din pacate amandoi s-au dus la cele vesnice, Radu Anton Roman in 2005, la 57 de ani, Anthony Bourdain in 2018, la 61 de ani. Amandoi au plecat in aceeasi luna in care s-au nascut, unul in august, celalalt in iunie.
Moda strazii
28 June 2009
17 June 2009
Tiramisu', o prajitura ambigua
N-am descoperit America, o stiu de secole, n-am facut-o niciodata...
Video AICI! Ce bine e sa lucreze altii si tu sa te uiti! La fel, si sa manance altii, pentru ca ingrasa. Ce ma uimeste la reteta asta e faptul ca ouale raman crude. Cam periculos! Sau nu?
14 June 2009
Maine e 15 iunie, e Eminescu
Ce nu-mi convine? Romantele pe care le aud de fiecare data cand il celebram. Anul trecut pe TVR 3 am vazut o duduie cu aspect de diva glossy care intrerupea invitatul tot la 2 minute (unul celebru, cu carte serioasa, cred ca era Eugen Simion, care spunea lucruri interesante) ca sa ne dea cate o melodie, zdringhi-zdringhi, pe versuri de Eminescu...Of!
03 June 2009
Azi, mergand la serviciu,
m-am intalnit cu niste melci... care se plimbau (sau fugeau, nu stiu exact) pe trotuar. Nu mi-am dat seama de unde au aparut pana cand nu am vazut un afis pe o poarta: "Cumparam melci 1,60 lei kilogramul". Se pare ca multa lume s-a dus la cules de melci, pentru ca in urma cu o zi am vazut chiar un TIR in curtea respectiva, care venise probabil sa transporte marfa spre gurmanzii amatori de delicatese cu cornite.
Melcocultura (helicicultura) asta este o afacere profitabila, de vreme ce au aparut pana si tzeparii care vand CD-uri pe internet cu instructiuni amanuntite privind cresterea si ingrasarea melcilor (soddisfatto o rimborsato).
Citez din specialisti:"Marea diferenţă calitativă între melcul născut şi crescut într-o crescătorie controlată în comparaţie cu melcul cules din natură este că la culegere primul este de vârstă şi dimensiuni omogene şi mai ales este purgal, asigurând în felul acesta maxima igienă a produsului ce va fi consumat. Melcii culeşi din natură nu au fost lăsaţi să se cureţe şi calitatea cărnii se resinte adesea în privinţa gustului prea puţin armonios datorită folosirii de ierburi amare sau chiar otrăvitoare.
Posibilitatea economică de creştere în ciclul biologic complet, de la naştere până la îngraşarea finală în natură pe un teren liber se numeşte "metoda italiană" cu utilizarea aproape integrală a alimentelor vegetale cu cost redus. In mod contrar metodele de creştere în mediul închis (sere, hambare, ctc.) tipice ţărilor reci cu utilizarea de alimentaţie
20 May 2009
La ce se poate folosi
faina de porumb macinata fin? Eu am crezut ca se pot face tortillas din ea. Nici vorba! Pentru tortillas se foloseste o faina (masa harina) obtinuta di boabe albe de porumb intr-un proces de fabricatie complicat: boabele de porumb alb se usuca, se coc, dupa care se pun in apa cu oxid de calciu la inmuiat, sunt uscate din nou si apoi macinate (conform mai multor surse...)
Si reteta AICI.
17 May 2009
Nu au curent,
nu au vazut in viata lor un televizor, copiii isi fac temele la lumina lumanarii, taranii mulg vacile la lumina loampei, etc...asta se intampla in cateva sate din Romania.
Fericitii de ei! La ce le-ar trebui un televizor? Sa o vada pe .. nu-i zic numele, sa-l vada pe...nu-i zic numele...
Copiii ar trebui sa-si faca temele ziua, nu seara! Iar vacile dau lapte mai mult daca lumina e difuza.
Ei nu stiu ca au ceva mult mai pretios, ceva pentru care lupta cei de la oras, au aer curat cat cuprinde, hrana fara E-uri, mintea nepoluata de televizor...
P.S. Intre timp ma uit la TV (daca am curent, ma uit, ce sa fac), il vad pe Bourdain in episodul din Argentina, in Patagonia(unde este curent electric). E cu doi gauchos. Unul dintre ei incepe sa cante un cantec...incredibil...in limba MAGHIARA! Intr-adevar, daca ma uit mai bine, tipul are o mustata alungita de honved 100%! Bourdain e sigur ca gauchos astia or fi argentinieni get-beget! Ce mica e lumea!
Fericitii de ei! La ce le-ar trebui un televizor? Sa o vada pe .. nu-i zic numele, sa-l vada pe...nu-i zic numele...
Copiii ar trebui sa-si faca temele ziua, nu seara! Iar vacile dau lapte mai mult daca lumina e difuza.
Ei nu stiu ca au ceva mult mai pretios, ceva pentru care lupta cei de la oras, au aer curat cat cuprinde, hrana fara E-uri, mintea nepoluata de televizor...
P.S. Intre timp ma uit la TV (daca am curent, ma uit, ce sa fac), il vad pe Bourdain in episodul din Argentina, in Patagonia(unde este curent electric). E cu doi gauchos. Unul dintre ei incepe sa cante un cantec...incredibil...in limba MAGHIARA! Intr-adevar, daca ma uit mai bine, tipul are o mustata alungita de honved 100%! Bourdain e sigur ca gauchos astia or fi argentinieni get-beget! Ce mica e lumea!
Subscribe to:
Posts (Atom)