11 May 2008

Am mai vandut un card la RedBubble

M-am imbogatit cu 0,36 EUR.
Iata-l fotografiat de cumparator (sa ignoram bibeloul):

03 May 2008

Drogul internet

Am stat 5 zile fara internet! Nu m-am alarmat la inceput, am vrut sa vad cum e, imi ziceam ca o sa fac altceva, o sa citesc, o sa vad filme, o sa desenez...
A fost greu!

24 April 2008

Sarbatori fericite!

Vine, vine primavara ,
floricele pe campii ,
hai sa le-adunam copii
creste, creste iarba verde
mieii zburda pe campii,
haideti sa-i vedem copii !!

Dineu oficial

Meniul servit la Dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de excelenta Sa, domnul Traian Basescu, cu ocazia Summitului NATO:
Gustare romaneasca "Carpatina"- Carne din piept de rata cu foie gras in mantie de ciocolata cu aroma de turta dulce (?- probabil aroma de ginger) servita cu confit de ceapa cu stafide.
Gelatina de fazan cu carotte, invelita in branza de capra, servita cu crema de hrean cu mere si sfecla rosie.
Pasteta de cerb lopatar (? de ce lopatar si nu carpatin) cu caise uscate pe buchet de salata cu dressing de portocale si sos Cumberland(?).
Medalion de pastruga marinata cu ierburi aromate, invelit in zucchini, la gratar, servit pe pat de taietei de casa cu morcov si gulioara. Sos spumat de unt cu limette si perle de caviar Beluga. Rosie cherry concase' cu pesto.

Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata, servit cu strudel din cartofi dulci cu chimen, piure de telina, spanac sote', ragout de capsuni, mango si sos de ienupar cu frisca.

Charlotte cu iaurt si fructe de padure cu sos de piersici si zmeura.

17 April 2008

XVII

Pentru italieni 17 e un numar care aduce ghinion. Superstitia provine din scrierea cu litere romane a cifrei de 17, adica XVII, care anagramata devine VIXI, adica "am trait" sau "nu mai exist", de unde si frica de aceasta zi.
Eu am inceput bine ziua. Am iesit din casa pe o vreme minunata, toti prunii de pe marginea trotuarului sunt infloriti, daca mergi cu capul sus si privirea ridicata ai impresia ca esti in rai, cu conditia sa nu respiri, fiindca in urma masinilor care alearga bezmetice pe sosea ramane aerul poluat de gazele de esapament.
Cum am iesit din rai am dat nas in nas cu realitatea. In fata caminului de zi pentru copii prescolari opreste un taxi din care coboara trei mogaldete. Nu stiam ca parintii unor copii care sunt primiti la un camin subventionat de stat 100%, isi permit sa-si trimita copiii cu taxiul la gradinita??!!!
In fata mea merg la scoala cativa adolescenti. Toti cu rucsacii in spate, imbracati ultimul ragnet, de parca s-ar duce la un concurs de "cine-i mai cool" decat la un concurs "cine stie ia nota mare".
Unul din baieti are niste tenisi albi, dar e disperat ca pantalonii nu cad chiar cum vrea el. Se opreste din loc in loc si isi aranjeaza tivul pantalonilor. Apoi isi verifica freza tip creasta de cocos.
Trec pe langa un grup de fete proaspete, dragute, parfumate. As fi preferat sa fiu surda, una dintre ele scapa un "ce p...a mea"...Cata prospetime si ingenuitate!

13 April 2008

Spectacular recipes sau Mi-e foame

Intr-adevar spectaculoase: *orez persan, cel mai frumos(!) orez pe care l-am vazut vreodata, *Baba Ganouj, salata noastra de vinete, pana la un punct, *briosele frantuzesti, de fapt cozonaci pufosi si insiropati, *checul cu fructe insiropat, mamaliga noastra aici sub denumirea de *"polenta sarda", dar si placintele noastre traditionale, aici sub numele de *"pizza fritta".
Descoperiti la FXCuisine alte minunatii...
Puteti vizita chiar o plantatie de cardamom sau o un spectaculos (pentru mine) bazar egiptean din Istambul cu condimente si dulciuri orientale.

P.S. Ce este de fapt curry? Nu este un condiment propriu-zis. El este un amestec de condimente, la origine era un substitut folosit de ofiterii britanici din armata coloniala care incearca sa imite gustul mancarurilor indiene. Exista mai multe variante de retete de curry, practic oricine poate folosi o reteta proprie. O reteta traditionala ar putea contine:
  • 2 1/2 linguri seminte de coriandru
  • 1 lingura chimen macinat
  • 2 lingurite curcuma macinata
  • 1 lingurita ghimbir uscat macinat
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1/2 lingura boabe de mustar alb macinate
  • 1/4 lingurita sofran

08 April 2008

Aperitiv la pahar

O idee interesanta: aperitiv la pahar ICI (sha)! Dulce la pahar am mai vazut, dar aperitiv la pahar jamais. Tres jolie!
De jos in sus: pasta de avocado - guacamole (eu as pune salata de vinete), rondele de surimi (eu as pune niste ridichi rosii), rosii tip cireasa, branza tip Philadelphia sau Almette cu ierburi.
Eu as intercala si niste cubulete de sunca. Sau as pune un amestec mexican, macedonean sau alt tip de legume, cubulete de sunca si deasupra un mot de maioneza...

07 April 2008

Prima carte pe care o voi arunca la gunoi

Cartile nu se arunca la gunoi, nu sunt produse "usa e getta", dar de data asta voi arunca ultima carte pe care am citit-o, o carte despre Kate Moss, scrisa de unul Vermorel, da, chiar Vermorel, sa mori de ras! Chiar e o carte gunoi, "spazzatura" cum zic italienii. Si cum e scrisa, dar si cum traieste aceasta asa zisa super model: droguri, petreceri, sex, orgii, iubiti damnati (multi!) , etc.
Nu-mi place deloc atmosfera asta, ma deprima.

05 April 2008

Prajitura PUTIN (not put in, but PUTIN Cheesecake)

******* Prajitura cu branza de vaca o fac intotdeauna fara blat, nu am gasit nicaieri o reteta asemanatoare, de aceea am decis sa o postez aici. Am numit-o Putin Cheesecake, adica i-am dedicat-o lui Vladimir Putin deoarece, ca sa dovedesc ca e o creatie proaspata si originala, am pozat si ziarul de azi cu autograful lui Putin de la Summit-ul NATO... E o prajitura simpla, dar powerful, ca si cel ce a inspirat-o!

CANTITATI:
500 g branza de vaca, 4 oua, 200 g zahar (sau mai putin), 50 g unt, 4-5 linguri de kefir sau sana, 2-3 linguri de amidon sau faina, 50 g nuca de cocos, o para, o banana, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
CUM SE FACE:
Se amesteca bine, bine (cam 5 minute) cu mixerul toate ingredientele inafara de para si banana. Trebuie sa aiba o consistenta destul de fluida. Se taie para si banana in cubulete, se dauga in compozitia anterioara, se amesteca din nou, se toarna intr-o tava de sticla termorezistenta, se coace aproximativ 45-50 min. Simplu, foarte simplu!
Dupa ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, desigur!

04 April 2008

Invazie de vrabiute mancatoare de boboci de flori de cires

N-am mai vazut asa ceva! Un stol de vrabiute ne-au atacat ciresul din gradina si au mancat bobocii abia crescuti. Si asta nu din cauza ca nu au ce manca, ciugulesc toata ziua din mancarea gainilor. Nu stiu ce au patit! Imi vine sa plang! Pentru cirese, evident! Pe jos, un covor de resturi verzi...

03 April 2008

Medium

Ce mult imi place! Imi place Patricia Arquette, umanitatea ei, felul cum vorbeste, cum exprima emotia si sensibilitatea, imi plac fetitele (amandoua de origine rusa, micuta fiind adoptata de o mama necasatorita)! Imi place atmosfera din familie, felul cum comunica intre ei...

30 March 2008

Casuta din padure


Azi a fost timp frumos, in sfarsit, dupa vreo 5-6 weekend-uri cu ploaie si vant! Am trecut si la ora de vara...Dupa ce am citit cateva carti de psihologie, parapsihologie si analiza a personalitatii in viata prezenta si in vietile trecute, ma suspectez de tot felul de ganduri "absconse".
De ce am ales aceasta casuta din padure si nu padurea in sine?
Sufar de complexul "Scufita Rosie"? Vreau sa fiu in padure, dar vreau sa fiu protejata? Geamurile sunt transparente, daca ma vede Lupul?

Tara Duncan si alte BDFI

Pe principiul "o cireasa atrage o alta cireasa", cautand ceva despre Sophie Audouin-Mamikonian (blogul ei aici), autoare de povestiri pentru copii avand-o ca eroina pe Tara Duncan, am gasit un site interesat foarte documentat despre carti apartinand domeniului sience fiction, horror, fantastic pentru tineret, BDFI (Base de Données Francophone de l'Imaginaire).
Daca ma intereseaza asa ceva? Nu prea. Nici nu le inteleg. Ma intriga doar. Probabil din dorinta de a da copiilor (tinerilor) posibilitatea de a pune mana pe o carte, se promoveaza acest tip de povestire horror-fantastica fluviu, cu lansari spectaculoase, cu materiale promotionale, etc.

28 March 2008

Carmen Harra

Ati auzit de Carmen Harra? Dar de Carmen Muresan? E una si aceeasi persoana, teoretic vorbind. In realitate Carmen Muresan a devenit Carmen Harra din momentul in care si-a pus in valoare propriul HAR dupa stabilirea sa in USA.
Am invatat in aceeasi scoala generala. Mai mare cu cativa ani, ea era o vedeta a scolii, avea o voce impresionanta si se manifesta deja ca interpreta de muzica usoara.
Se spune ca i-a prezis lui Constantinescu, pe vremea cand era un simplu profesor, ca va fi presedintele Romaniei.
Pe pagina ei face o analiza numerologica pentru Hillary Clinton, Barak Obama si John Mc Cain. O da victorioasa pe Hillary...
Update 19.06.2008. Stiu si eu? Parca a cam pierdut cursa... Dar daca va fi vicepresident si va conduce si ea ...ceva?
Update 24.06.2008: Nu cred ca si-ar fi inchipuit, asa clarvazatoare cum e, primirea care i s-a facut, succesul pe care l-a avut si isteria pe care a produs-o in Romania!
Azi dupa emisiune site-ul sau era blocat de atatea accesari...Pe blogul ei erau 975 de mesaje, nu l-a ajuns pe Bourdain, dar nu-i timpul pierdut!

22 March 2008

Cakes in the city: Cookies au citron

Cakes in the city: Cookies au citron

Ma pregatesc de Paste

Incep sa adun retete... Iar la momentul H fac NIMIC, ca de obicei!
Am gasit aici o idee interesanta pentru macarons, colorarea si aromatizarea cremei cu bomboane Mentos.
Sau aici, cu jeleuri de fructe (se mai gasesc la noi? Feleacul, fabrica la care am avut actiuni si de la care n-am primit un sfantz dividende, mai produce asa ceva?)

18 March 2008

Semnificatia magica a parului

Intrebari:
Care este semnificatia magica  a parului? Care e rolul energetic al parului?
De ce ne vine somnul cand ne piaptana cineva sau doar ne atinge parul?


Am gasit cateva raspunsuri aici.

12 March 2008

Cum sa te vindeci cu o poveste

este o carte foarte interesanta scrisa de Paola Santagostino (Ed. Humanitas) in care autoarea, psihoterapeut specializat in medicina psihosomatica, vorbeste despre aplicarea terapeutica a tehnicii inventarii unui basm. Ea isi pune pacientii sa inventeze basme ale caror elemente simbolice o ajuta sa vada conexiunile dintre imaginar si trup, dintre sanatate si boala.
In acelasi timp autoarea face o analiza a simbolisticii personajelor din basme (Mastera cea Rea, Vrajitoarea, Monstrul, Batranica cea Buna, Zana, Ingerul, Printesa, Eroul masculin, Regele, Marele vrajitor, Magul cel Bun), a animalelor (Calul, Cerbul, Lupul, Porumbita, Sarpele) si chiar a elementelor de peisaj (Padurea, Pestera, Pustiul, Muntele, Marea, Castelul).
Am aflat ca signora Santagostino are exact aceeasi parere ca si mine despre Scufita Rosie: este o poveste oribila care nu ar trebui spusa copiilor.

10 March 2008

Surimi

Ce este in realitate SURIMI?

Este de origine japoneza si se face prelevand din carnea pestilor merluciu straturi compacte care apoi se utilizeaza pentru a forma acei cilindri coralii la exterior si albi in interior. Diferitele straturi sunt prelucrate ca sa stea compacte cu stabilizatori, polifosfati si zaharuri. Ultima faza este congelarea la -20 grade.
Este un aliment bogat in proteine si sarac in grasimi....dar...dar...din pacate poate sa contina conservanti si aditivi periculosi.
Atentie la eticheta: unele firme adauga o infima cantitate de glutamat, dar altele folosesc polifosfati care in cantitati mari pot scoate calciul din organism...
P.S. Experiment ratat: niciodata nu incalziti (eu am facut surimi cu paste si l-am pus in tigaie dupa ce am calit putina ceapa, peperoncino, telina cuburi si rosii taiate), la cald straturile se desprind si rezulta niste panglicute care fac un efect straniu. Gustul era de crab, cica... Dar eticheta era un roman fluviu: 28% peste + sorbitol, polifosfati, apa, amidon de grau, ulei vegetal, zahar, proteina de soia, sare, amidon modificat E1420, aroma de crab, albus de ou, E621, glutamat monosodic, coloranti! Enjoy!
Daca vreti sa experimentati totusi, puneti-l in salate reci taiat in rondele.

09 March 2008

Prajitura cu mere

Ieri tot mamapondul cauta pe net prajitura cu mere.
Am avut vizitatori din: Irlanda, Spania, USA(Ohio, Long Beach, New York), Australia, etc.

05 March 2008

Cadouri de 8 Martie pentru profesoare

Mare vanzoleala si fracturi de creier pentru mamele cu copii la scoala: trebuie sa caute cadouri pentru profesoare si invatatoare... pe langa flori...Am auzit vorbindu-se, incepand de la bijuterii de argint, de aranjamente de flori uscate, lumanari decorative, pana la imbracaminte! Unele mamici vorbeau chiar de aspiratoare...Da' la masina de spalat nu s-a gandit nimeni? 
P.S. Bine ca s-a semnat Pactul pentru educatie! N-ar trebui prevazuta in lege interzicerea peschesului de la elevi cu ocazia zilei de 8 Martie sau incheierii anului scolar?? N-ar trebui pedepsit prin lege profesorul care da meditatii propriilor elevi de la clasa? Adica la ore nu esti capabil sa le dai bagajul necesar de cunostinte, dar iti chemi elevii acasa sa le dai ore pe bani, ba, mai mult, le dai note mici elevilor care nu iau ore de la tine sau iau ore de la alti profesori...

P.S. Abia acum, in 2023 (la 15 ani! de la aceasta postare), au fost interzise meditatiile date propriilor elevi de la clasa...In tara asta lucrurile se misca rapid!

01 March 2008

Anthony Bourdain a fost in Romania?

Ma gandeam ce fain ar fi sa vina si in Romania... Tocmai am aflat ca a filmat in Romania si ca "excursia" lui a fost un esec total! Cum? In tara porcului, animalul venerat de Tony, i-a iesit un episod de porc???
Reactiile de pe blogul lui Tony spun totul! 733 de comentarii pana la ora asta(1165 pana in 5 martie)!!!
Episodul se poate vedea aici.
Un ziarist de la Cotidianul il intreaba pe blog daca a luat legatura cu Ministerul Turismului...N-a inteles ca emisiunea se numeste "No reservations" si banuiesc ca in India, Coreea, Patagonia, Paris, etc., nu i s-au facut rezervari de catre Ministerul Turismului de pe acolo!
Cica s-a lasat de fumat in Romania! Chiar asa greata i-a fost?

Romania: What the hell happened??

N-am mai vazut atata lume indignata de cand sunt!
Multa lume, care in mod normal (banuiesc ca multi cei care scriu pe blogul lui AB sunt tineri), uraste Romania si spune tot timpul "vai ce tara mizerabila avem!", acum s-a simtit jignita, "vai draga... ce nesimtiti, sa arate asa o Romanica saracuta si meschina"... Da, bai! Asta-i Romania reala!

20 February 2008

O carte incredibila!

Am intrat in librarie aproape in transa fara a dori sa cumpar ceva anume fiindca aveam deja acasa un teanc de carti necitite, dar s-a nimerit sa pun mana pe o carte pentru copii de care m-am indragostit pe loc. Jessica Meserve este o ilustratoare geniala! Mi se pare aproape un miracol ca m-am "intalnit" cu ea! Atmosfera ilustratiilor ei este fascinanta!(Versiunea in limba romana a aparut la Editura Nemira cu titlul "Sora-Cea-Mica").
Am dus cartea cu mine la serviciu cateva zile la rand. Cand voiam sa ma incarc cu energie o deschideam si ma uitam prin ea...
Jessica Meserve, where are you?
Pacat ca nu am gasit mai multe desprea ea pe internet.

08 February 2008

Expresii simpatice

  • criza de răsfăţ
  • ziua mondiala a zonelor umede (Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza "Fara zone umede nu exista apa")

04 February 2008

Aromaterapie cu orez cu lapte si scortisoara

Dupa cateva zile de dieta, nu prea drastica, dar destul de dureroasa (ma doare capul!), am decis ca singurul remediu este o portie de orez cu lapte si scortisoara...mmmmmm...Mi-am facut exercitiile nu in miros de betisoare parfumate, ci in miros de orez parfumat cu scortisoara... Am mai zis asta de 3 ori... Si pe urma am si mancat orezul cu lapte cu parfum de scortisoara..mmmmm...

03 February 2008

Carnavalul de la Venetia

Saracii italieni, dupa ce ca-i agresam fizic si psihic in fiecare zi lasata de Dumnezeu, acuma le-am confiscat si Carnavalul de la Venetia!
Da' la San Remo nu mergem? Ramona Badescu, ce zici? Bambola Ramona, ce proiecte ai?
Alexandra Dinu, nimic? Cum o chema pe blonda aceea care se zicea ca e cu Malgiolio ("Pelame, sbucciame")?

"You Make My Day" Award

Am fost premiata de 2 ori in 2 saptamani cu premiul "You Make My Day" pe "Manual paper blog", premiu care e un fel de lant al Sf. Anton, pe la noi pe bloguri am vazut ca i se spune leapsa. M-am bucurat, desigur, am vrut sa fiu serioasa, m-am si gandit la niste criterii, ca de ex., sa exclud barbatii pentru ca nu cred ca au rabdare, sa exclud artistii (totusi bloggeri) consacrati pentru ca ar fi culmea sa le dau eu premii(!), sa exclud oamenii foarte ocupati pentru ca n-am chef sa primesc injuraturi...Am hotarat sa dau premiile unor tineri, numai ca ... nu le-am mai gasit blogurile, am hotarat sa dau premiile unor artisti care mi-au placut, numai ca ei nu faceau parte din circuitul de bloguri, aveau doar sit-uri de unde nu puteau pasa premiul, etc. In cele din urma am luat la intamplare. Am pierdut si asa o zi intreaga... Cercul a inceput sa se inchida ca la Caritas, mai toata lumea a fost premiata! Asa am ajuns si eu pe lista, probabil!

02 February 2008

Resurse!

ceva...
Un interviu cu Astrid Mueller. Postul acesta era destinat altui blog, dar e bun si aici.
Multi puisori in zona ASTA.
Sylvie Daigneault

01 February 2008

Nokia are scutire la taxe locale pe 30 de ani!

Ce (mă) rîd!!!! Ce se mai bucurau satenii ca "Tulai Doamne, ce o sa ne mai dezvoltam, ca Nokia doara o sa vireze la impozite locale de nu o sa le putem cheltui!"

31 January 2008

Monstri cu limba scoasa

Nu-mi place grafica asa-zis moderna, plina de monstrii, monstruleti, limbi, bale si alte diavolerii. Nu inteleg de unde vine agresivitatea asta... E adevarat ca lumea in care traim e agresiva si nemiloasa, dar de ce trebuie s-o uratim si mai mult, nu inteleg!

26 January 2008

Miroase a primavara

in capul meu! De fapt ninge si e frig. S-a marit ziua, lumina e inselatoare...scuzati!

20 January 2008

Hugo Chavez si Naomi Campbell?

O noua arma impotriva lui Hugo Chavez? N-au limite in incercarea de distrugere a lui.
Am gasit un articol care-mi justifica banuiala.

19 January 2008

Experiment


Am inceput sa experimentez cu noua mea tableta Intuos Wacom. Cred ca o sa-mi placa!

13 January 2008

Antivirus

Mi-am pierdut azi o jumatate de zi cautand un antivirus, pentru ca, prostia prostiilor, mi s-a blocat cel pe care il aveam si am crezut ca expirase, cand de fapt trebuia doar sa-l ... sa-l.
Cu ocazia asta m-am si enervat pe BitDefender, vrand sa-mi pun o versiune de incercare pe 30 de zile. Dupa ce il downloadez imi zice ca nu mi-e bun Windowsu', bai cretini, de ce nu mi-ati zis de la inceput?
Da, pai nu sunt specialista...

12 January 2008

La plimbare

Iesi de pe blogul tau ca si cum ai iesi pe usa, dar nu stii niciodata ce aventuri te asteapta sarind din link in link. In mod normal mi-as marca drumul pas cu pas ca sa stiu pe unde am fost si sa mai merg si altadata. In ultima vreme plec la intamplare fara sa ma uit in urma, senzatia e foarte interesanta, de spaima ca am pierdut drumul inapoi si de "excitement", in acelasi timp, cu speranta ca data viitoare va fi si mai palpitant experimentand cai noi!
Azi am gasit niste desene incredibile (de care ma voi lasa inspirata) si niste "vechituri" incredibile!
Am mai gasit Casa din nori Meomi...
Jesus, Jesus! Doua stiluri complet diferite, din lumi diferite, dar imi plac amandoua!

11 January 2008

Maine zi normala de lucru

Trebuie sa recuperam ziua de 24 decembrie. Oricum pierdeam vremea pe net daca stateam acasa.
Nu stiu de ce trebuia sa-mi stric buna dispozitie amintindu-mi de serviciu. E bine sa-ti amintesti de el de 2 ori pe luna si nici atunci foarte linistit, pentru ca auzi in urechi vocile sefilor: "sa va para bine ca aveti servici(u)". De parca lor nu le-ar suna, ei au mostenit institutia din tata in fiu...

06 January 2008

Stiri proaspete

  • Sarkozy si Carla Bruni au stabilit deja data casatoriei, probabil 9 februarie...Si ce daca?
  • Primarul din Oklahoma City a pus tot orasul la dieta, el a stabilit obiectivul pentru 2008: o pierdere in greutate de 450 mii de kg.
  • Napoli e din nou un oras sufocat de gunoaie...pentru ca nu se pot hotari unde sa puna groapa de gunoi...

Calaretul electric

Este incredibil cat de proaspat poate fi acest film din 1979, "Electric Horseman"! As putea sa-l revad de 10.000 de ori si nu m-as plictisi. O ador pe Jane Fonda, il ador pe Robert Redford!
Filmul are o tema foarte actuala, e foarte "green" si foarte "sa protejam animalele" si in plus este si despre foamea de scandal a televiziunii.

01 January 2008

Ella din Frell

Adica un fel de CinderELLA.Ce film dragut! Oare de ce au elfii si spiridusii urechile ascutite?
P.S. E acum (martie 2023) pe Netflix.

2008 deja?

Sa fie cu noroc!

31 December 2007

Ghinion in bucatarie

Chiar cred ca mi s-au facut farmece ca sa nu stau in bucatarie. Am vrut sa fac un simplu orez fiert, a venit cineva grijuliu, a turnat o cana de apa tocmai cand era aproape gata, BOB_CU_BOB, si s-a dus dracului, a iesit un terci. OK, dar ce sa fac cu ditamai terciul cu putina Vegeta in el? Pai, hai sa-i pun lapte, multa scortisoara, zahar, coaja de portocala, vanilie. A iesit un terci si mai terci, de culoarea cacauei (cacaoii). Pot sa-l invit pe Anthony Bourdain sa-l guste si sa-l dea ca exemplu de reteta exotica?
A propos de acest tip fantastic, am gasit AICI extrase din cartea lui KITCHEN CONFIDENTIAL.
Am vazut ieri un episod in care manca (juma' de) cap de oaie prajit cu rozmarin in stil sicilian. Oh, good, good! Pai si tata cand face ciorba de miel mananca, cap de miel. Deasemenea a mancat maduva fiarta din oase de vita. Si tata manca pe vremuri, cand la noi se manca vita (ca acum am devenit exclusiv mancatori de porc si pui). Face parte din cultura popoarelor primitive sau, cum a zis Tony, exista o bucatarie primara a popoarelor in care se folosesc capete, copite, picioare, momite, fudulii, intestine, etc. Tony, hai sa mananci o ciorba de burta in Romania! Sau niste racituri din copite de porc! Sau niste calbaj cu pasat facut de mama. (In episodul cu Irlanda au gatit vezici de miel umplute cu maruntaie si bucatarul spunea ca acidul uric ii da o savoare deosebita!Cah!) Cand a fost in Laponia a mancat numai ren gatit in fel si chip. Zicea ca-i pare rau ca n-a mancat si serbet de ren... Asta-i umorul care-mi place!
P.S. Nu-mi place la Anthony Bourdain ca bea prea mult alcool! Hai un sake', hai un motoroil suedez..., hai o vodca ruseasca...
P.P.S. Ma tot minunez cum a scapat de protestele vegetarienilor (uraste mancarea vegetariana) si de ale celor care protejeaza animalele ( nu de putine ori apar animale ucise, organe sangerande, etc) !
P.P.P.S. Nu inteleg cum poate fi atat de slab, cand mananca atat de mult! Sportiv nu pare a fi...

30 December 2007

Craiasa Zapezii * The Snow Queen

Ma pregatesc de vreo 4 ani sa ilustrez "Craiasa Zapezii" de Andersen, in paranteza fie spus, o poveste incredibil de frumoasa, plina de simboluri si de invataminte. Este construita din 7 povestiri, magicul numar 7... Eu mi-am imaginat-o in cele 7 culori ale spectrului culorilor (sau pot fi cele 7 chakre, 7 note muzicale, etc).
Ce mai poti spune dupa ce a ilustrat-o ucrainianul Vladyslav Yerko ???????
Aici cartea in Flash! Incredibila!

25 December 2007

Secretul comunicarii

Continuitate, consistenta si multiple puncte de legatura cu potentialul client...???

24 December 2007

Cum sa impachetezi cadourile

link aici!
Eu le-am impachetat in ziare. Am cumparat o groaza de pungi pentru cadouri, dar cand am pus cadourile in ele, au inceput sa emane un miros toxic de vopsea, de tipar, cred. Asa incat am hotarat sa folosesc ceva inedit, ceva reciclabil. Ziarele din preajma sarbatorilor au foarte multe pagini de publicitate cu braduti, mosi, cadouri, frunze de iarna, etc, asa incat paginile folosite semanau cu hartie de impachetat adevarata. Au fost de mare efect!

23 December 2007

ChiX-mas Recepies

Ca de obicei am dat chix cu prajiturile mele. Dupa doua zile de munca, nu pot decat sa inventariez prostiile pe care le-am facut...
  • Blatul super imbunatatit cu: unt, ciocolata dark 55%, coaja de portocala, vanilie bourbon, etc, a iesit prea subtire ca sa-l pot taia in 2 pentru a pune crema la mijloc, asa incat am fost nevoita sa fac celebra crema cu galbenusuri care, daca vrea ea, nu reuseste. (Bine, eu nu sunt colega mea care face cinci prajituri intr-o zi si care de mic copil face prajituri in flux continuu.) Din fericire crema a reusit... Dar... dar... glazura??? Glazura mai putin. Daca nu curge ceva, nu-i Craciun sau Paste!
  • Blatul pentru rulada s-a intarit atat de mult ca nu l-am mai putut rula (am fost distrasa de coptul aluatului frantuzesc din care am facut haiose si saleuri), asa inacat l-am rupt in bucatele... OK, ce sa fac? Cu frollini, unt, nuca, alune, migdale, am hotarat sa fac un salam de biscuiti, dar nu e cine stie ce, pentru un eveniment deosebit. Voi face o figura proasta la serviciu, joi, cand toata lumea il va ocoli. Ce sa zic?! Am pus numai lucruri de calitate! De parca prajiturile lor cu creme din margarina ar fi mai bune!
  • In sfarsit, nu puteam sa nu fac celebrele makronen, pe care le fac de vreo zece ani de fiecare Craciun sau Paste. Din albus batut spuma cu zahar, nuca, alune sau migdale, nuca de cocos, se fac mici gramajoare cu un mot din alune de padure. Acum imi dau seama ca aceste "makronen" nu sunt decat celebrele "macarons" pentru care au facut pasiune frantuzoaicele si le gasesti pe toate blogurile lor ca test suprem de talent in bucataria dulciurilor. Data viitoare incerc si eu. Diferenta e ca albusurile se bat cu sirop fierbinte (peste tot ti se spune sa masori temperatura siropului- sa aiba 110 grade), iar inainte de a le pune in cuptor se lasa 1 ora sa se glaseze...INCREDIBIL! Am gasit makronen-ele mele identice pe un blog, ca si alunele mele, identice!
  • Cozonacul nu s-a copt bine tot din cauza mea: am tinut mortis sa-l pun intr-o tava noua care avea fundul mai sus (!)...
Din pacate aparatul de fotografiat s-a stricat, asa incat nu pot sa arat nimic.
Data viitoare nu mai fac nici o prajitura! Jur!

17 December 2007

Elodia din Dubai

...il intreaba pe Google: "ce trebuie sa fac atunci cand incepe sa se arda deasupra prajitura din cuptor?"
Cine stie?

03 December 2007

Operatiunea Panettone

Voi aduna aici, pas cu pas, tot ce voi gasi util pentru procesul de fabricatie al celebrului PANETTONE, care dureaza cateva saptamani, cel putin..., cu pregatirea psihica necesara, inclusiv...
Trebuie forta pentru framantat si rabdare pentru dospit!
  1. Nu se foloseste drojdia de bere, ci o drojdie naturala activa, obtinuta in casa.
  2. INGREDIENTE petru un panettone de 1 kg

    Pentru prima framantare:
    290 g faina
    70 g zahar
    160 g drojdie naturala activa (vezi mai sus)
    3 galbenusuri
    95 g apa
    75 g unt moale

    Pentru a doua framantare
    145 g faina normala
    25 g zahar
    3 galbenusuri
    45 g apa
    12 g lapte praf
    5 g sare
    10 g miere
    75 g unt moale
    130 g stafide
    60 g coaja de lamaie confiata
    60 g coaja de portocale confiata
    2-3 vanilii
Procedam in doua etape:
1. Prima framantare ( se face SEARA ):
Faina, zaharul, drojdia si apa se pun intr-un vas si se incepe framantatul. Se pun galbenusurile unul cate unul si se framanta pana la absorbtie, dupa care se continua framantatul pana cand coca prinde nerv si se desprinde de vas. Se adauga apoi untul moale (nu topit) in trei patru reprize. Se continua framantatul inca cel putin 40-50 de minute, pana cand coca devine elastica.
Se lasa la dospit intr-un loc caldut 12-15 ore. Volumul se va triplica.
Intre timp se pun stafidele la hidratat si se lasa 12 ore.

2. A doua framantare ( in dimineata urmatoare):
Intr-un vas se amesteca bine laptele praf, zaharul, putina sare, mierea, apa calduta si galbenusurile. Aceasta compozitie se incorporeaza putin cate putin in aluatul framantat cu o seara inainte. Se framanta din nou pana cand se obtine din nou, un aluat plin de nerv!
Se adauga apoi untul moale in trei patru reprize, se framanta iar si iar, cam 50 de minute.
Se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie si portocala, se framanta din nou!!!
Se lsa coca sa dospeasca vreo 20 de minute, dupa care cu mainile unse cu unt se ia coca si se pune in forma de hartie, care va fi pusa intr-o forma de copt (ati inteles?).
Se lasa la dospit intr-un loc cald( aprox.30 grade) si umed pana cand coca ajunge la marginile tavii.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Se mai lasa la dospit inca o ora.
Se introduce apoi la cuptor. Dupa 6-7 minute se reduce temperatura cuptorului cu 15-20 de grade si se mai coace aprox. 40 de minute.

Dupa ce se scoate din cuptor se suspenda cu capul in jos ca sa se raceasca (faza asta n-am prea inteles-o...)
24.12.2007. Dupa zile si zile de framantari (psihice), am decis sa fac un panettone, dar numai...desenat...
Oricum voi manca unul de cumparat.
Uite aici niste profesionisti. Acum am inteles cum stau panetonii suspendati cu capul in jos!
Mai multe secrete si AICI>
AICI reteta in italiana.
Inca o reteta cu poze AICI.

01 December 2007

Cel mai simplu chec!

7 oua, 10 linguri de zahar, 10-12 linguri de faina, 1 cana de ulei, rahat, zahar vanilat, coaja de portocala, 1 lingura de cafea Ness, praf de copt, 2 linguri de cacao.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, aromele si putin praf de copt. Cate putin din fiecare compozitie se lasa deoparte pentru amestecul cu cacao si Ness.
Restul (albusurile si galbenusurile prelucrate) se amesteca usor, se dauga faina, cate o lingura pe rand, se pune rahatul. Compozitia se pune in forma(e). Deasupra se toarna amestecul colorat cu cacao in care se pune si Ness-ul nediluat. Se "marmoreaza" usor. Se coace 45 de minute.

20 November 2007

BACLAVA!!!!

Imi doream sa fac baclava de ani si ani si ani...
Am gasit aici o reteta.
In cele din urma am reusit sa o si fac, pentru prima si poate ultima oara. Bineinteles am fost creativa si de data asta.




Pozitiv:

  • pe langa nuci, am pus si doua pungulite de migdale (intentionam sa pun si nuca de cocos daca nu mi-ar fi ajuns nucile si migdalele)
  • am pus zahar si in umplutura pentru ca nu am avut incredere ca siropul va patrunde peste tot
  • am pus multa, multa scortisoara
Negativ:

  • focul trebuie sa fie mai mic, sa nu se arda foile de jos
  • siropul sa fie in cantitate mai mare (am pus doar 1 cana de apa, ar trebui 2)

11 November 2007

Cand se ia curentul

Azi am avut vreo 3 pauze de curent. Ce poate sa faca omul cand nu are electricitate? Poate sa faca o gramada de lucruri pe care altfel nu le-ar face, ca de exemplu sa stea de vorba cu familia, sa-si faca ordine prin hartii, sa arunce florile uscate, sa mangaie florile neuscate si, mai ales, sa citeasca.
Am reusit sa citesc destul de mult din ultima carte a lui Coelho, "Vrajitoarea din Portobello", pe care am inceput-o cu mari rezerve pentru ca initial am avut senzatia de "deja vu" : autorul ia o tema si tese in jurul ei o poveste plina de "invataminte". Geniul scriitorului se manifesta insa in clipa in care iti ofera ceva profund si original, cand manierismul se transforma in adevar revelat prin initiere. Uneori, Coelho reuseste sa-ti dea senzatia ca iti spune ceva nou, desi se bazeaza mult pe documentare.
Personajul principal apartine comunitatii aflata in aceste zile in atentia Europei. Foarte interesante gene au acesti tigani! Pe de o parte par a reprezenta raul, prefacatoria, hotia, iar pe de alta parte au procentul cel mai mare de initiati in practici oculte. Ciudata combinatie!

10 November 2007

Pisicute desene

multe, multe...gasesti AICI!
Greieri inca n-am desenat. In curand, poate...

03 November 2007

McLeod's Daughters

Alex, preferatul meu!
Ma bucur ca pot sa vad din nou "Surorile McLeods"! E serialul care imi place cel mai mult! Imi plac toate personajele, cowgirls si cowboys, imi place actiunea, dar cel mai mult imi plac peisajele incredibile! Da' bine, atunci ai putea spune: "uita-te la niste fotografii cu peisaje". Pai, nu-i totuna! Imi place atmosfera de acolo si GATA! Nu stiu de ce dau amestecat episoade din serii mai vechi ( in care Claire traia), cu episoade dintr-o serie mai noua (a 7-a se pare) decat cea la care m-am oprit acum 2 ani si in care nu mai apare Tess.

Revenire: Din pacate din ultimele serii au disparut toate surorile McLeod, care moarta, care sub "protectia martorilor"...

Aveti aici TOTUL despre serial: serii, episoade, multe fotografii!

26 October 2007

Amintiri cu parfum

Azi am zarit-o pe strada pe vanzatoarea unui magazin parfumerie- "drogherie", in care se vindeau, acum... zeci de ani, parfumuri "varsate" si mi-am adus aminte cat eram de fascinata de sticloaiele uriase cu parfum din care vanzatoarea turna in sticlute aduse de acasa licorile parfumate. Cel mai cunoscut era Chypre. Stateam ore in sir in fata tejghelei, ma uitam la parfumuri si in cele din urma ceream "de 2 lei parfum".
Tot legat de miros, imi amintesc cat de mult imi placea mirosul lacului de unghii, care parca era parfumat, nu avea mirosul intepator de dizolvant din zilele noastre. Intotdeauna cand mergeam in casa unei colege de scoala, ma furisam in baie, unde mama ei isi tinea sticlutele cu oja, si imi dadeam, imi manjeam ( caci operatiunea era facuta in cea mai mare viteza) unghiile cu sidef roz. Eram innebunita dupa mirosul acela de acetona parfumata, imi miroseam incontinuu unghiile. Sa fi fost o amintire din alta viata, cand poate eram pictor si foloseam dizolvanti pentru culori...hehehe...?

22 October 2007

Bahlsen si Valea Nustiucui

Tocmai mi se topea in gura prima jumatate a unui "biscotto di meringa ripiena di delicata crema al cacao", marca Bahlsen, cand un reportaj de la ProTV cu titlul "La scoala de foame" m-a trezit la realitate. Vad o scoala din Moldova, cu cativa copii din clase diferite, (in clasa I un singur copil), despre care reporterul spune ca vin la scoala ca sa manance, adica vin pentru pachetele "cornul si laptele" (traiasca Adrian Nastase) pe care invatatoarea le aduce de la o vecina pentru ca scoala nu are frigider. Reportajul este impresionant. Doua fetite intrebate ce vor sa devina cand vor fi mari spun ca vor sa se faca maici la manastire. Reporterul il duce cu masina pe unul din copii la familia lui pe camp, unde bunicii si un frate de-al lui, elev in clasa a 4-a, bat floarea soarelui. Bunica intrebata daca l-a invoit pe baiat de la scoala, spune: "l-am invoit de la soare... de la cine sa-l invoiesc?"
Poti vedea AICI reportajul.

21 October 2007

Hir bun, ţarcă!


Pe la noi se obisnuieste ca atunci cand vezi o ţarcă, adica o cotofana, adica o pica-pica, sa zici: "Hir bun, ţarcă!" M-am intrebat de unde vine acest "hir", m-am gandit ca din engleza, de la "to hear", de fapt vine din maghiara si inseamna veste. Au ramas multe urme dupa ocupatia austro-ungara din Ardeal.

Azi am vazut o ţarcă...sper sa-mi aduca o veste buna! Sau poate musafiri. Inseamna si musafiri daca ea vine pe casa ta si bate din plisc.

20 October 2007

Fetele Gilmore

...incep sa ma plictiseasca. Lorelai a devenit foarte obositoare, parca nu mai au acelasi efect poantele ei.
Singurul lucru de care nu m-am plictisit e muzica din final, care are un ritm sacadat si seamana cu o melodie populara romaneasca, fost generic la o emisiune nu-mi amintesc care...poate vechea "Floarea din gradina".

09.12.2007. Na, ca s-a terminat! Parca imi pare rau! Cand s-a difuzat prima serie pe Acasa, acum vreo 4-5 ani, nimeni nu l-a remarcat in Romania. Era programat la o ora imposibila, 12-13, si chiar mai tarziu cand era un succes in USA, la noi era strecurat printre telenovele, cu schimbari de ora neanuntate de prostii de la Acasa!
Mie mi-a placut de la inceput, ma distra si ma relaxa in acelasi timp. Faina atmosfera!
Pe Rory am luat-o model la Cinderella. Poza lui Sookie am pus-o pe un site de chat si un tip mi-a zis ca sunt draguta!

Piure' dulce de dovleac

Daca tot e vremea dovlecilor, mi-am adus aminte de o reteta, creatie proprie- evident!
Se coc in cuptor sau se fierb feliile de dovleac, se mixeaza sau se sfarama cu furculita, se adauga zahar pudra dupa gust, smantana sau frisca, nuci macinate, muult, muult rom!
Se orneaza cu amaretti sau cu frisca.

Daca va place piureul de castane o sa va placa si piureul de dovleac. Seamana...

19 October 2007

Aglio, olio e peperoncino

Italienii sunt foarte inventivi. Din 3 ingrediente + pasta au si confectionat o mancare de post.

In putin ulei de masline se caleste un ardei iute si un catel sau mai multi de usturoi. Pastele fierte se arunca peste acest amestec si... gata mancarea.


Click pe IMG

06 October 2007

Compot


Cine nu stie sa faca compot? Si de ce ar trebui sa faci compot cand poti sa mananci fructele crude? Pai, pentru ca esti racit si ai nevoie de o bautura fierbinte. Te-ai saturat de ceai cu lamaie.
Un amestec de mere, pere, prune, gutui ar fi excelent. Pe langa zahar si o felie de lamaie, daca mai pui si mirodenii din pliculetul acela pentru vin fiert, care contine: bucatele de coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, stelute de anason, ghimbir si cardamom, rezultatul este miraculos.

05 October 2007

Cat de greu e rucsacul ?

Ma uit pe geam la elevii care ies de la scoala, mici sau mari, ce greutati cara in spate, ce rucsaci enormi, parca ar fi soldati care au in spate tone de munitie si hrana! Nu ei au doar tone de carti si caiete. O fetita de clasa I imi spune ca numai la Limba romana trebuie sa care zilnic 4 caiete: caiet in clasa , caiet pentru acasa, caiet de dictare, caiet special, plus Abecedarul. In Ungaria este prevazut in lege ca un scolar poate cara un "ghiozdan" de maximum 10% din greutatea lui. E mult si atat.

04 October 2007

Paine fara framantat

Ce-o mai fi si ASTA?
Pana si un copil o poate face, vezi CUM...
Reteta in ITALIANA
Inca una!
Se pare ca e la mare moda! 2 zile pentru o paine, mi se pare cam mult!
La STORIA

03 October 2007

Temele zilei

  • Azi colegele mele si-au comparat si "analizat" analizele facute prin programul Nicolaescu. Unde e mai bine sa le faci? La stat, la privat sau la foarte privat? Daca ai cunostinte la Policlinica s-ar putea sa ai sansa sa ti se faca un set mai laaarg de analize, care s-ar putea sa fie si reale si din care sa poti descoperi daca duci pe picioare vreo boala grava, doamne fereste! Daca nu, te duci la privat, dar si aici sunt laboratoare si laboratoare.
  • Un alt subiect: cel al contributiilor parintilor la scoala. Am auzit aberatii de genul: parintii trebuie sa cumpere huse pentru banci, jaluzele sau chiar banci noi. Anul trecut parintii au platit zugravitul unei clase. Si altele de acelasi fel...incredibil!
  • Iar am inceput sa-mi cumpar reviste glossy, desi cand s-a zugravit biroul in care lucrez a trebuit sa arunc o lada plina de reviste de acest fel. Am jurat ca nu voi mai cumpara altele, tinand cont ca am dat un car de bani pe niste hartie lucioasa cu care nu pot nici macar sa ma sterg undeva. Pretextul e ca trebuie sa fiu la curent cu moda si rahaturile la moda, daca vreau sa desenez fashion.

01 October 2007

Prajitura cu mere rase * varianta cu 2 foi

Pentru aluat (portie mica!- dublati cantitatile daca vreti mai mare)
250 g faina, 100 g zahar, 2 oua, coaja rasa de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat,
75 g unt, 50 g smanatana.

Umplutura:
1 kg de mere, 1 lingura de margarina, 4 linguri zahar tos, 1 lingurita de scortisoara, 50 g gris.

Merele se rad, se storc, se calesc cu untul, se adauga zaharul, scortisoara, grisul, se lasa sa se raceasca.

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat intr-un vas, se intind doua foi.
Se pune in tava prima foaie, se presara putin gris, se intind merele intr-un strat uniform, se acopera cu a doua foaie. Se coace 45-50 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra imediat ce se scoate din cuptor.

29 September 2007

Mani Pedi Party

Trebuie sa desenez niste invitatii, pentru o fetita de 5 ani, la un ManiPedi Party. Stiti ce inseamna ManiPedi Party? Inseamna:

"Mini Manicures and Pedicures for each girl in your party.
Manicures and Pedicures include everything you would expect at any upscale salon setting except for trimming of cuticles.

Each girl will have her hands and feet soaked and massaged, nails files and painted and cuticles pushed back. We will also bring plenty of glitter polish and rhinestones."

28 September 2007

Noul venit - O poveste ilustrata si colorata de Nicole Florian

O poveste colorata despre o fetiţă,
o ferma cu animale si noul venit, un manz.
Rasfoieste cartea ilustrata de mine AICI!

25 September 2007

Nervi

Nervi, printre altele, si pentru ca in tara asta nu am reusit sa-mi activez un card pentru comert electronic. B... de la agentia Raiffeisen BANK (NOT GOOD! BAD! BAD! BAD!)nu a stiut ce trebuie sa faca, mi-a completat gresit datele, asa ca puteam astepta mult si bine activarea. La numarul lor de informatii am dat tot peste niste incapabili care nu au stiut sa-mi spuna ce trebuie sa fac. M-au trimis la Romcard, unde un alt ...om mi-a cerut numarul de card. In loc sa puna sistemul la punct, in asa fel incat, la inregistrare sa-ti spuna ce date ai gresit, ei fac conversatie de t.....

23 September 2007

Pisicute din pasta de sare

Am gasit ceva adorabil pe un site polonez, cred ca sunt din pasta de sare
daca masy solnej inseamna pasta de sare...
RETETA DE PASTA DE SARE:
INGREDIENTE:
  • Faina alba
  • Sare fina- daca vrei ca pasta sa iasa mai fina, macini sarea , daca vrei ceva mai rustic, lasi sarea mai grunjoasa
  • Apa de la robinet la temperatura ambianta

PASTA

  • 1 cana de sare
  • 2 cani de faina alba
  • apa cat cuprinde ca sa iasa o coca maleabila, nu prea moale ca sa nu se lipeasca. Se framanta bine pana se omogenizeaza.

COLORAREA

Se poate face dupa coacere, cu aquarela, tempera, acrilice, sau inainte de coacere, colorand pasta inainte de modelare.

Puteti incerca mai multe metode.

Se pot folosi atat culori alimentare, cat si “mirodenii” cum ar fi cacao, cafea, scortisoara.

Tineti cont ca obiectul se decoloreaza dupa coacere.

CONSERVAREA

Pasta cruda se poate conserva in pungulite de plastic, dar e preferabil sa o utilizati in aceeasi zi.

Obiectele deja coapte se pastreaza un timp indelungat cu conditia sa fie date cu lac incolor pe toate partile dupa coacere.

USCAREA sau COACEREA

Dupa modelarea obiectelor, in functie de fantezia fiecaruia, coacerea este partea cea mai importanta a procesului “tehnologic”.

  • Uscarea in cuptor

Se face la o temperatura foarte mica (altfel obiectele se umfla si crapa) cu usa cuptorului deschisa. Timpul de coacere depinde de marimea obiectului. De ex. O figurina de 8-10 cm inaltime, are nevoie de 12-15 ore (pasta se coace imediat in exterior, dar in interior ramane moale).

Nu uitati sa inlaturati eventuala folie e aluminiu pe care ati pus obiectul, altfel, partea inferioara nu se va mai usca niciodata.

  • Uscarea la aer sau pe calorifer
Se face mult, mult mai lent si se foloseste de obicei pentru obiecte mici. E un sistem la fel de bun si in plus e foarte economic.

M-am molipsit si eu de la blogurile americane cu crafty, mitzi, mitzi, pitzi, pitzi, roz bombon, dungulite roz, bulinute, animalute...

Resurse inepuizabile!

Wow! Am gasit niste resurse inepuizabile de ilustratii pentru copii! Ilustratori celebri, cum ar fi Mabel Lucie Attwell (am avut si eu "Alice in Tara Minunilor" ilustrata de ea) AICI
dar si alte carti minunate, de exemplu de Mary Blair, AICI, toate astea facand parte din http://www.animationarchive.org/.

22 September 2007

Prajitura cu prune

Evident, cand cauti ceva , nu gasesti, cand nu cauti ...
Am cautat o reteta de prajitura cu prune cu foietaj, n-am gasit. Am gasit plum cake, clafoutis-ul frantuzesc, etc.

Pana la urma am facut iar cum mi-a venit inspiratia.
Am decongelat foietajul, unul nemtesc de la Plus. Am tapetat un vas rotund de sticla termorezistenta cu foaia de aluat. Am aranjat frumos prunele rupte in jumatate, le-am pudrat cu scortisoara din abundenta, peste ele am turnat urmatoarea compozitie, inspirata de retetele de clafoutis: 2 oua batute bine cu 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, o canita de lapte, 4 linguri de fainasi, daca vreti, si putin unt sau margarina topita. Am copt-o cam 40 de minute. Evident foaia nu a crescut, fiindca nu avea cum, dar nu e rea de loc.
In caz ca nu vrei cu foietaj poti sa folosesti reteta aceasta, care nu da gres niciodata si se pot pune orice fel de fructe de sezon.

Am primit un mesaj personal

de la Sandra Evertson! Jesus, ce creativitate, ce imaginatie, ce stil!

Abtibilduri care imita rugina!

AUTOMARKET: "Dominic Wilcox, un designer englez, a realizat o serie de stickere care, aplicate in zone cheie ale masinii, dau acesteia un aspect neingrijit care tine departe hotii. Wilcox nu ofera nicio garantie privind eficienta sticker-elor, declarand ca el a experimentat eficienta acestora pe bicicleta sa in centrul Londrei, aceasta nefiind inca furata. Potrivit lui Wilcox, o masina sau o bicicleta care nu este furata in 13 zile din capitala engleza poate echivala cu una care nu a fost furata timp de 7 ani in celelalte tari europene.

Abtibildurile, foarte reale, imita zgarieturi si rugina, transformand astfel masina intr-un vehicul numai bun de casat. Hotii nu vor mai fi tentati sa fure o masina care desi pare noua este deja ruginita si zgariata. Ramane de vazut daca metoda va functiona si in Romania."

Eu am alta idee: bogatii sa-si tuneze masinile cu carcase fals ruginite.

21 September 2007

Ou est mon Doudou?

Am mai vazut 2 filme frantuzesti, ieri si azi. Unul tot cu probleme de cuplu, dar de data asta aveau si 3 copii, celalalt cu o candidata la primarie din partea unui partid ecologist, unde lucrurile se complica din cauza ca eroina afla ca este fiica actualului primar, dar a fost data spre adoptie cand mama ei a murit impuscata de...
Nu stiu de ce nu se dau seara filmele astea! Sunt atat de placute, cu putim suspans, putin umor, putin amor, actiunea se petrece in zilele noastre. Si joaca actori mari, cam asa cum la noi joaca in telenovele actori consacrati, la ei joaca in aceste filme pentru familie, sa zicem, de relaxare...

20 September 2007

Mancati ciocolata!

Or fi scazut iar vanzarile la ciocolata?
"La cioccolata fondente, a sole due ore dall’assunzione, provoca un miglioramento della funzione vascolare coronarica, una riduzione dell’aggregazione piastrinica e una vasodilatazione coronarica. Lo ha rivelato il professor Giovanni Spera, Ordinario di Medicina Interna all'Università “La Sapienza” di Roma, alla presentazione della Conferenza Italiana per lo Studio e la Ricerca su Longevità, Invecchiamento e Medicina Anti-Ageing. “Tutto dipende da un antiossidante polifenolico contenuto naturalmente nella cioccolata”, ha spiegato Spera, “ma è importante non abbinare questo alimento al latte, perché l’effetto positivo svanirebbe”.

Ciocolata amaruie, datorita unui oxidant polifenic, provoaca imbunatatirea sistemului vascular coronarian la doar doua ore de la inghitire, provocand reducerea agregarii piastrinice si o .... in concluzie, MANCATI CIOCOLATA! DAR! NU E BINE sa o asociati cu lapte, fiindca nu mai are acelasi efect!
CIOCOLATA :
è un antidepressivo: il cacao contiene difenildantonina, una sostanza antidepressiva; importante è anche il fattore psicologico-gratificante del cioccolato che aiuta a superare i momenti brutti della giornata;
è un blando stimolante grazie alla presenza della teobromina;
è ricco di minerali: ferro, magnesio, fosforo, potassio, calcio e pochissimo sodio;
è ricco di polifenoli, i più importanti antiossidanti;
aiuta a rispettare le diete; no, il mio amore per il cioccolato non mi ha fatto impazzire! una piccola quantità di cioccolato fondente, assaporato prima dei pasti, essendo subito assimilato, invia un’immediata sensazione di sazietà al cervello, utilissima quando abbiamo le calorie contate;
fa vivere a lungo! E’ la teoria di ARISE (Associazione Internazionale per la Ricerca nelle Scienze del piacere), che riunisce in tutto il mondo medici, psicologi, dietologi, ricercatori; qualche trasgressione, come un cioccolatino al giorno, aiuta il corpo perché fortifica il sistema immunitario e quindi le difese da ogni tipo di infezione.
protegge dalla trombosi; secondo l’Istituto di Tecnologia di Melburne, l’acido asteatico, contenuto in grandi percentuali nel burro di cacao, sarebbe utile a prevenire la formazione di grumi sanguigni;
è un ottimo alleato per la cura dell’herpes;
aiuta ad affrontare bene l’inverno: non a caso il massimo consumo di cioccolato avviene fra Natale e Pasqua; all’inizio dell’inverno il corpo richiede una dose maggiore di magnesio rispetto il resto dell’anno, e il cioccolato ne fornisce, piacevolmente, una buona scorta.

19 September 2007

Prajitura cu mere rase

Am cautat peste tot (pe net) o reteta clasica de prajitura cu mere rase. Am gasit o multime cu mere taiate in toate felurile, numai rase nu. In cele din urma am improvizat ceva. Iata:

Cantitati necesare:


Vreo 15 mere, 5 oua, 1 lingura de margarina, 1 lingura gris, 1 cana mica de ulei, 8-9 linguri de faina, 12 linguri de zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, 50 gr nuca de cocos.
Am pregatit merele din timp: le-am curatat, le-am ras, le-am stors de zeama in exces (ah! ce bun e sucul proaspat de mere!) si le-am calit cu 1 lingura de margarina. Am adaugat 4 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat si scortisoara multa. Le-am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-au inmuiat putin si au devenit un maglavais bun de intins , dar nu...gem, hehehe! La sfarsit am adaugat o lingura de gris. Le-am lasat sa se raceasca si intre timp m-am ocupat de blat.
Am separat albusurile de galbenuse, am batut albusurile spuma, cand spuma a devenit densa am inceput sa pun zaharul, 8 linguri, rand pe rand, continuind sa bat pana s-a dizolvat zaharul. Din aceasta zapada dulce am luat de-o parte o cantitate mica necesara pentru " glazura" ...Galbenusurile le-am amestecat cu 1 canita de ulei, am adaugat coaja de lamaie, 50 gr de nuca de cocos, putin praf de copt si le-am pus peste albusuri, amestecand usor, de jos in sus, cum se invata la cursurile cu durata scurta de la televizor...Urmeaza faina, 8 linguri, incorporata rand pe rand, usor, usor. Se toarna totul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se pun merele usurel. Am copt prajitura vreo 45 de minute, la sfarsit am intins albusul spuma (rezervat anterior) peste prajitura si am pus-o din nou in cuptor 5 minute.
A iesit incredibil de BUNA! Asta pentru ca nimeni nu si-a dat cu parerea si m-au lasat sa lucrez in liniste!

Am facut ceva?

Am facut ceva bun in viata mea, am influentat cu ceva viata altora? Unii zic ca da. In urma cu mii de ani, nici nu-mi mai amintesc cand, am dat ore de italiana unor fetite. Se pare ca viata a cel putin 2 dintre ele a fost influentata de aceasta intamplare. Ele au facut studii de limba italiana, chiar studii superioare, au o viata legata de Italia si limba italiana. Una dintre aceste fetite, acum o domnisoara cu silueta de invidiat si asemanare izbitoare cu Stefi Graf, m-a vizitat intr-o zi, mi-a adus un buchet de flori si mi-a multumit pentru ceva ce as fi facut candva pentru ea... Impresionant gest.
  • Zilele astea parca ar fi zilele Recunostintei, am mai primit un mesaj de multumire de la autoarea unei carti careia i-am facut niste ilustratii.
  • Numai multumiri, dar bani nu-mi trimite nimeni? Era o gluma...

Carte de colorat cu IARNA * pe SCRIBD