daca masy solnej inseamna pasta de sare...

RETETA DE PASTA DE SARE:
INGREDIENTE:
- Faina alba
- Sare fina- daca vrei ca pasta sa iasa mai fina, macini sarea , daca vrei ceva mai rustic, lasi sarea mai grunjoasa
- Apa de la robinet la temperatura ambianta
- 1 cana de sare
- 2 cani de faina alba
- apa cat cuprinde ca sa iasa o coca maleabila, nu prea moale ca sa nu se lipeasca. Se framanta bine pana se omogenizeaza.
COLORAREA
Se poate face dupa coacere, cu aquarela, tempera, acrilice, sau inainte de coacere, colorand pasta inainte de modelare.
Puteti incerca mai multe metode.
Se pot folosi atat culori alimentare, cat si “mirodenii” cum ar fi cacao, cafea, scortisoara.
Tineti cont ca obiectul se decoloreaza dupa coacere.
CONSERVAREA
Pasta cruda se poate conserva in pungulite de plastic, dar e preferabil sa o utilizati in aceeasi zi.
Obiectele deja coapte se pastreaza un timp indelungat cu conditia sa fie date cu lac incolor pe toate partile dupa coacere.
Dupa modelarea obiectelor, in functie de fantezia fiecaruia, coacerea este partea cea mai importanta a procesului “tehnologic”.
- Uscarea in cuptor
Se face la o temperatura foarte mica (altfel obiectele se umfla si crapa) cu
Nu uitati sa inlaturati eventuala folie e aluminiu pe care ati pus obiectul, altfel, partea inferioara nu se va mai usca niciodata.
- Uscarea la aer sau pe calorifer
M-am molipsit si eu de la blogurile americane cu crafty, mitzi, mitzi, pitzi, pitzi, roz bombon, dungulite roz, bulinute, animalute...
8 comments:
I love these!
mie nici nu mi-au trebuit bloguri americane, cred ca m-am nascut si cu crafty si cu mitzi.
Super pisicutele. Trebuie sa rog pe cineva sa-mi traduca "reteta" :)
Ti-o traduc eu, daca vrei.
Nicole, esti o minune!
Desi sunt cam ocupata acum, cand testez reteta, ai un mitzi. :)
Mersi.
Thank you for link to my blog and for this pictures:) Cari saluti:o)
Din căutare în căutare, pe Google, am dat nas în nas cu pisicuțele tale. Foarte drăguțe!!! :)
aaa... foarte multe idei - cautare pe Google Imagini - "pâte à sel"
Totul e sa vrei sa faci ceva...
Post a Comment